|
05-16-2010, 23:38 | #1 |
Bursaspor Şampiyon :))
TÜRK FUTBOLUNDA BURSASPOR DEVRİMİ
Ve şampiyon Bursaspor... Bursaspor tarih yazdı, Bursaspor devrim yaptı. Fenerbahçe'nin Trabzonspor ile Kadıköy'de 1-1 berabere kalmasıyla Beşiktaş 2-1 yenen Bursaspor şampiyon olarak İstanbul'un hegamonyasına son vererek adeta devrim yaptı. Bursa kenti için tarihi bir gün. Herkes Atatürk Stadı'nda... Maçı izliyorlar ama kulalar Saracoğlu'ndan gelecek haberde. Beşiktaş ise üçüncülük için çıkıyor sahaya. Eksikler var. Bursa'daki kadro toplam 15 kişi. Yedeklerde Korcan, Atınç, Ali Kuçik ve Cumali Bişi var... Bursaspor ise bildiğimiz 11'i ile sahada. Ve maç başlıyor... Kadıköy'deki Fenerbahçe-Trabzonspor maçının aksine çok durgun başladı karşılaşma. İlk 20 dakikada Ali Tandoğan'ın etkili oyunuyla Beşiktaş kalesinde pozisyonlar bulan Bursaspor gol bölgelerinde çoğalamayınca çizgiyi geçemedi. Kulaklar ise dediğimiz gibi Kadıköy'deydi... İlk önce Trabzon'un gol attığı sanılıp Bursaspor inledi fakat bunun gerçek olmadığı anlaşıldı. Sessizlik. Fenerbahçe'den gol geldi. Yine sessizlik. Dakikalar 23'ü gösterdiğinde Burak'ın golüne Bursasporlular kendileri atmış gibi sevindiler. Bursa bu golle inledi adeta... İlk 30 dakikada Bursa'da skor 0-0, Kadıköy'de ise 1-1'di. Dakika 32. Arjantinli Batalla. Kadıköy'de skor 1-1. Bursa'da Bursaspor 1-0 önde. Şampiyonluk gelecek mi? İbrahim Toraman'ın hatasında araya giren Sercan'ın harika pasında Batalla'nın klas vuruşuyla Bursaspor 1-0 öne geçti. Bu dakika itibariyle lider ve şampiyon olacak takım Bursaspor... İlk yarının son dakikaları, 44... Ali Tandoğan sağ kanattan geldi içeriye kesti, Rüştü'den önce kafa topuna çıkan İbrahim Toraman topu kendi kalesine gönderdi. Bursaspor bu golle skoru 2-0'a getirdi. Bursaspor şu dakika itibariyle hala şampiyon. Heyecan had safhada. İlk yarı böyle bitiyor. İlk yarı sonunda şampiyon Bursaspor... İkinci yarıya da Bursaspor iyi başladı. Sercan'ın sağ kanattan ortasına gerilerden uçup gelen Batalla iyi vurdu kafayla top az farkla auta gitti. İkinci yarıda Bursaspor skoru daha garantiye almak için bastırıyor, Beşiktaş kapanıyor. Dakika 75 itibariyle Fenerbahçe 1-1 Trabzonspor. Şu dakika itibariyle Bursa'da hava günlük güneşlik, bir bayram havası... Ve maç bitiyor. Fenerbahçe Trabzonspor ile 1-1 berabere kalınca Beşiktaş'ı 2-1 yenen Bursaspor Turkcell Süper Lig'in 2009-2010 sezonunun şampiyonu oldu. Bursaspor Trabzonspor'dan sonra Anadolu'nun ikinci şampiyonu olarak İstanbul'un tahtına bir son veriyor ve devrim yapıyor... BURSASPOR: 2 - BEŞİKTAŞ: 1 Stat: Atatürk Hakemler: Cüneyt Çakır, Tarık Ongun, Muhittin Gürses Bursaspor: Ivankov, Ömer, İbrahim, Mustafa, Ali, Bekir Ozan (Dk.90 artı 2 Tuna?), Ergiç, Ozan İpek, Batalla (Dk. 82 Eren), Turgay, Sercan (Dk. 70 İsmail) Beşiktaş: Rüştü, Sivok, İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez (Dk. 61 Uğur), İsmail, Necip, Fink (Dk. 74 Cumali), Ernst, Tello, Nihat, Nobre Goller: Dk. 32 Batalla, Dk. 44 Ali (Bursaspor), Dk. 88 Uğur (Beşiktaş) Sarı kartlar: Dk. 40 Bekir Ozan (Bursaspor), Dk. 26 Necip, Dk. 64 Fink (Beşiktaş)
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
05-16-2010, 23:43 | #2 |
Babam şimdi bursadan aradı kızım bursaspor şampiyon oldu fomara caddesinde yürünmüyor dedi arkan korna sesleri geliyordu
çok sevindim tebrikler bursaspor |
|
05-16-2010, 23:44 | #3 |
Konya da dahi dışarısı kalabalık.Ertuğrul Sağlam'ın başarısı daim olsun inşaallah
|
|
05-16-2010, 23:46 | #4 |
ben bir TRABZONLU olarak bu şampiyonluğa çok sevindim... 96 Yılında kaybetmiş olduğumuz kupayı bu şekildede olsa almak çok güzeldi.... Fenerbahçeye güzel bir ders oldu... bu yüzden TRABZONSPOR BU YÜZDEN BURSASPOR )
|
|
05-16-2010, 23:47 | #5 |
Ahh be orda olmak vardı şimdi.. Yıldırım caddede on numara şenlikler oluyordur
|
|
05-16-2010, 23:51 | #6 |
trabzon intikamını fena aldı ..bursayı tebrik ediyorum.başarıları daim olsun.
|
|
05-17-2010, 00:02 | #7 |
Trabzonspor o sisli havada kaybettiği şampiyonluğun intikamını sonunda aldı TEBRİKLER BURSASPOR TEBRİKLER ERTUĞRUL SAĞLAM (Turkishn jose Morinho)
|
|
05-17-2010, 00:03 | #8 |
http://video.milliyet.com.tr/Trabzon...892.htm?auto=1
*** Bursasporu bu müthiş başarısı için canı gönülden kutluyorum. İnşaallah avrupada da güzel başarılar yakalarlar. Bu arada TRABZONSPORU unutmamak lazım, delikanlı gibi mücadele ettiler, onları da canı gönülden kutluyorum. |
|
05-17-2010, 00:04 | #9 |
Hiç sevinmedim. Sebep D.bakır maçında yaşananlar.
Ama artık oldu , yapacak bir şey yok. |
|
05-17-2010, 00:07 | #10 |
Bursasporu tebrik ederim
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|