06-01-2010, 13:44 | #1 |
Halid Meşal, Özgürlük Filosu İçin Harekete Geçti
Hamas’ın Siyasi Büro Şefi Halid Meşal, bugün işgal kuvvetlerinin özgürlük filosunda bulunan aktivistlere karşı işlediği “özgürlük katliamının” boyutlarını incelemek için çok sayıda Arap yetkili ve liderlerle bağlantı kurdu.
Harekete ait basın bürosu yapılan görüşmelerin, Libya lideri Muammer Kaddafi, Yemen Başkanı Ali Abdullah Salih, Suriye Devlet Başkan Yardımcısı Faruk el-Şara, Suriye Dışişleri Bakanı Velid el-Muallim, Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, İKÖ Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu ve bunların yanı sıra çok sayıda yetkiliyi kapsadığını ifade etti. Meşal görüşmeler esnasında, işlenen bu suçun kınanması, İsrailli liderlerin savaş suçlusu olarak yargılanması, suçlarından kurtulmaları için fırsat verilmemesi ve Gazze’deki ambargoyu nihai olarak kıracak bu tarihi anları değerlendirmenin zorunluluğunu vurguladı. Ayrıca Meşal yaptığı bu görüşmelerde; Türkiye ve gemilerdeki aktivistlerle tam ve pratik bir dayanışma içinde olmanın önemine değindi. Hamas liderlerinden Salah Berdavil “Bu sabah İsrail suç çetesinin eliyle özgürlük filosunun başına gelenler Gazze’de olanların bir minyatürüdür ve bu arakasında masumlarla savunmasız insanları hedef alan insanlık karşıtı bir kinin olduğu İsrail suç mekanizmasıdır” dedi. Berdavil yaptığı açıklamada; “İşgalci bu çirkin katliamı bütün ahlaki ve insani değerlere arkasını dönerek, Amerika’nın resmi düzeyde yardımından ve bazı Arap örgütlerle işbirliği yapma düzeyine varacak kadar aşağılık bir sessizlikten faydalanarak yapmıştır” dedi. “Fetih hareketi ile Abbas’ın müzakerelerinin, düşmanın yüzünü güzel gösteren örtüsü, işgal kuvvetlerine bu dünyada canlı kalan insani vicdanı ete kemiğe büründüren bu kahramanlara karşı bu katliamı işlemeyi kolay göstermiştir.” Lider bu operasyonun, aktivistlerin Gazze’ye daha çok yardım için daha güçlü bir mücadeleye girmelerine engel olmayacağını, belki de yardım sağlamayan ülkelerin de buna katılacağını ve gelecek sefere Gazze ambargosunu kırmak için uluslar arası bir desteğin olacağını vurguladı. Berdavil devamla şunları söyledi: “Bu katliam ve dramın bir diğer yönü hedef alınanların daha şerefli ve onurlu olmasıdır. Gazze’nin evlatlarının kahramanlığıyla bu dayanışmacıların kahramanlığı bir araya gelip kaynaştığında düşman mekanizmasına şunu diyecekler: Sizin matkabınız özgürlük ve onur için atan kalbi ve canlı desteğini delemeyecek.” “Onlar için kendi evlatlarımızın kanlarından sabır, kahramanlık ve direnişin madalyasını sunacağız. Bütün dünyayı bu korkak ve aşağılık düşmanın çıplaklığını göstermek, onun ahlak ve insanlıktan nasibini almamış çarpık propagandalarını ortaya çıkarmak için harekete geçmeye çağırıyoruz.” Berdavil bu saldırının bundan sonra yankıları olacağını vurguladı. “Düşman ahmaklık ve suç işlediğinde dünya gerçek yüzünü görüyor, Filistin halkına gelen yardımlar ve destek arttığında ümmetin düşmanlarıyla işbirliği yapmak ve halklara baskı uygulamaktan başka bir şey bilmeyen zelil ve sessiz rejimlerin çıplaklığı ortaya çıkıyor.” Berdavil bütün bunların, ambargonun kırılmasının ve Hamas’ın yönettiği şehadet ve kan projesinin sadece Filistin’de değil bütün İslam ve Arap dünyasındaki zaferinin başlangıcı olduğuna işaret etti. Hamaslı lider deniz kafilesinin kahraman şehitlerine selam gönderdi, yaralılara acil şifalar diledi, bu mücadeleye katılan bütün kahramanların sağ salim evlerine dönmeleri için dua etti. http://www.israhaber.com/halid-mesal...48-haberi.html
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
06-01-2010, 14:02 | #2 |
Dün Türkiye'de Saadet Partisi binasındaymış diye duymuştum...
İstanbul İl Başkanlığında... Bende oradaydım...Ama göremedim... |
|
Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir) | |
|
|