AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Konu Kapatılmıştır
Stil
Seçenekler

Alt 06-07-2010, 01:47   #1
Kullanıcı Adı
pazarsineği
Standart Türkçe Olimpiyatları'na Katılanlar Filistin İçin Mitinglere Katılsaydı...
Filistinin maruz kaldığı insanlıkdışı muamleye dur deyip, dünya kamuoyunun dikkatini çekmek için, Gazze halkının tabiriyle "hz.Nuh'un gemisi" ya da "gemileri" yola çıktı.. O gemilerden başı çeken "Mavi Marmara"ya İsrail akılalmaz bir saldırı düzenleyip katliamların en acımasızını gerçekleştirdi..
Ben o günden beri katılabildiğim her gösteriye aklıma gelen herkesi davet ederek katılıp kalabalık oluşturmaya çalıştım..
İnsanın içinde bir vicdan muhasebesi oluyor.. Onlar şehit düşerken biz ne yaptık diyor.. Bunu ukalalık olsun diye demiyorum çünkü eminim müslümanım deyip de şu gündemi takip eden insanların hepsinde bu vicdan muhasebesi vardır..
Ama ben bugüne kadar çocukluğumdan beri katıldığım hiçbir gösteride hiç bir eylemde cemaatlere mensup olan o hassas müslümanları göremedim..
Mensup olanlara sorunca cemaatler karışmazlar öyle şeylere denildi.. Ne yalan söyleyim mantıklı birkaç sebep söyleyebilen de olmadı..
Bugünlerde.. Türkçe olimpiyatlarını da heyecanla ve merakla takip ediyorum, İsraille dünya arasında olup bitenleri de..
Ama içimden geçirmeden de edemiyorum.. Olimpiyatlara katılmak için koşuşturup duran onbinlerce insan.. Neden Filistin için, insanlık için, İslam için düzenlenen mitinglere katılmaz..
İçlerinde olmadan anlamak zor diyebilirsiniz ama içlerine girdiğim çok cemaat var.. Oralarda abi abla olarak beni bilgilendirmesi gereken insanlar da mantıklı şeyler söylemediler.. Daha doğrusu hiç birşey söyleyemediler.. Bilmiyorum belki de bana bileni denk gelmedi.. Sebebini izah edemediler..
Bekliyorsunuz ki İslam'ın yayılması için bunca hassas olan o insanlar meydanlara dökülsün.. Kalabalığı artırıp Dünya kamuoyuna "vay be ne coşku ama" dedirtsin..
Bir bilen varsa cehaletimi mazur görüp izah etsin lütfen.. Açıkçası ben üzülüyorum

pazarsineği isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-07-2010, 02:01   #2
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
Muhakkak katılanlar olmuştur...
Hepsi katılmadı dememek gerek...
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 06-07-2010, 02:06   #3
Kullanıcı Adı
pazarsineği
10-20 kişi hadi bilemedik en fazla 100 kişi, o da kendiliğinden ancak.. cemaat önderleri buna yönelik çağrılar yapmış olsaydı inanın meydanlar dolup taşardı..
Alt 06-07-2010, 10:52   #4
Kullanıcı Adı
montenegro
Alıntı:
pazarsineği Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
10-20 kişi hadi bilemedik en fazla 100 kişi, o da kendiliğinden ancak.. cemaat önderleri buna yönelik çağrılar yapmış olsaydı inanın meydanlar dolup taşardı..

hala miting slogan eylem gibi ses getiren ama reel hayatta etkisi olmayan fillerin peşindesiniz

senelerdir meydanları doldurdunuz kahrolsun israil sloganları attınız noldu israil kahrolmadı ve filistine mühadelesinden vazgeçmedi

halbuki türkçe olimpiyatları uzun vadede dünya barışını sağlama ve İsraile karşı lobi olarak etkili eylemlerden sadece birini oluşturmaktır miting ve eylemin ise yaptırım adına hiçbir etkisi yoktur sadece görüntü ses veren ama gerçek hayatta etkinliği olmayan bir faaliyet

insanların tepkisini göstermesi adına güzel bir şey ama bu kadar abartılmamalı

haksızlığı hak idda edene karşı hak idda etmek hakka karşı hürmetsizliktir demiş bediüzzaman hazretleri

eylemle mitingle İsrail dursaydı şimdiye kadar durmuştu

eylemden mitingden daha etkili yöntemlerin olduğunu düşünüyorum

bunu anlamak içinse daha çok zamana ihtiyaç var anlaşılan ki Türkçe olimpiyatları ile mitingi kıyaslayacak kadar ufuksuz oluyor insan

yazık ne diyeyim

Konu montenegro tarafından (06-07-2010 Saat 10:56 ) değiştirilmiştir..
montenegro isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 06-07-2010, 02:10   #5
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Bahsedilen "katılmayanlar"dan kasıt hükûmet ve dolaylı olarak AK Parti ise, saldırının ertesinde Levent'te İsrail büyükelçiliği önündeki protesto eyleminde AK Partili vekilde çıkıp konuşmacılar arasında yerini almıştı.

Bizlere o candan hitabını gerçekleştirmişti.
Çağlayan mitingi'ni soruyor iseniz; o bir "parti mitingi" idi.
Bir partinin mitinginde diğer bir partinin işi olmaz.
FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 06-07-2010, 02:14   #6
Kullanıcı Adı
İntifada
eğer duyuru yapılsaydı akpartililere bayrak vs gibi götürürdük..
şunu söyliyeim o mitingde saadetlilerden kesinlikle fazlaydık...
itiraf etmek gerekir bu gibi organizasyonları saadet partisi iyi organize ediyor...

Alt 06-07-2010, 02:14   #7
Kullanıcı Adı
pazarsineği
Kastettiğim partiler değil.. Ak Parti hiç değil.. Nur cemaati gibi cemaatleri kastettim ben..
Alt 06-07-2010, 02:20   #8
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Alıntı:
Kastettiğim partiler değil.. Ak Parti hiç değil.. Nur cemaati gibi cemaatleri kastettim ben..
Olmadığını bilemeyiz.
"Resmî olarak ilan etselerdi" diyor iseniz de, bir cemaatin kalkıp böyle bir resmi beyanı olabileceğini sanmıyorum.
Gidenleri de elbet olmuştur ama resmi ağıza gerek te duymuyorum bu gibi hususta.

Kaldı ki Çağlayan mitinginde bir sürü STK tarafından da destek verildiğinden bahsediliyordu, yaftacı efendiler bulamamış mı onların arasından bi "Fethullahçı STK"(!) der geçerim.

Kaldı ki resmiyet olarak "Türkçe Olimpiyatlarına da gelin" gibi bir söylemleri olmamıştır.
Sadece haber bazında sıklıkla öne çıkarmışlardır, ve düzenleyenlerinin arasında bu cemaate mensup insanlar vardır o kadar.

Ben o konu ile bu konunun kıyaslanabilmesindeki fikri de ancak "üzüm yemek değil bağcıyı dövmek" gayesiyle üretilmiş bir kuruntu olarka görürüm, o kadar..

Konu FarukARSLAN. tarafından (06-07-2010 Saat 02:29 ) değiştirilmiştir..
Alt 06-07-2010, 02:26   #9
Kullanıcı Adı
pazarsineği
Alıntı:
FarukARSLAN. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Olmadığını bilemeyiz.
"Resmî olarak ilan etselerdi" diyor iseniz de, bir cemaatin kalkıp böyle bir resmi beyanı olabileceğini sanmıyorum.
Gidenleri de elbet olmuştur ama resmi ağıza gerek te duymuyorum bu gibi hususta.

Kaldı ki Çağlayan mitinginde bir sürü STK'ların destek verildiğindne bahsediliyordu, yaftacı efendiler bulamamış mı onların arasından bi "Fethullahçı STK"(!) der geçerim.

Kaldı ki resmiyet olarak "Türkçe Olimpiyatlarına da gelin" gibi bir söylemleri olmamıştır.
Sadece haber bazında sıklıkla öne çıkarmışlardır, ve düzenleyenlerinin arasında bu cemaate mensup insanlar vardır o kadar.

Ben o konu ile bu konunun kıyaslanabilmesindeki fikri de ancak "üzüm yemek değil bağcıyı dövmek" gayesiyle üretilmiş bir kuruntu olarka görürüm, o kadar..

o konuyla bu konuyu bağdaştırmak gibi bir niyetim yok beni yanlış anlamayın.. Nur camaatiyle de bir zorum yok.. İstiyorum ki meydanlarda sesini yükseltenler de biraz onlar olsun.. elbette bu tip cemaatler resmi bir şekilde duyuru yapmazlar.. Ama verecekleri mesajları da canları isterse pekala çok rahat verirler..verildi de.Fethullah Gülen hocaefendi gündeme dair bir ropörtaj vermiş.. ben bekledim ki Mavi Marmara'ya sahip çıksın.. öyle olmadı..
Alt 06-07-2010, 02:34   #10
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Alıntı:
o konuyla bu konuyu bağdaştırmak gibi bir niyetim yok beni yanlış anlamayın.. Nur camaatiyle de bir zorum yok.. İstiyorum ki meydanlarda sesini yükseltenler de biraz onlar olsun.. elbette bu tip cemaatler resmi bir şekilde duyuru yapmazlar.. Ama verecekleri mesajları da canları isterse pekala çok rahat verirler..verildi de.Fethullah Gülen hocaefendi gündeme dair bir ropörtaj vermiş.. ben bekledim ki Mavi Marmara'ya sahip çıksın.. öyle olmadı..
Resmiyetten geçtik "mesaj"a geldik.
Mesaj arıyor iseniz de kanallarına bakın, öyle anlarsınız destek ve mesaj verip vermediklerini..

Örneğin bugün Zaman'da Türkçe Olimpiyatları gibi bu mitingi de ilk sayfasından verdi, hemde resimli görseliyle:

Bunları atlayıp meselenin başka yerlerine bakmak ta abes.
Eğer ki konuyu "Fethullah Gülen'in açıklamaları"na çekecekseniz de onun konuları var, buyurun orada görüşünüzü dile getirin.

Bu gibi konulardan girip o konulardan çıkmak insafla bağdaşmaz.
Samimiyetle de.

Konu FarukARSLAN. tarafından (06-07-2010 Saat 02:36 ) değiştirilmiştir..
Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)