06-07-2010, 19:37 | #1 |
Raid Salah: “Özgürlük Filosu -2’ye Katılmak İçin Valizim Hazır”
1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarındaki İslamî Hareket Lideri Şeyh Raid Salah, işgal rejiminin Gazze ile dayanışmak amacıyla gelen insanları korkutmak için Özgürlük Filosuna saldırdığını ve katliam yaptığını belirterek, bu ayın sonunda Gazze’ye doğru yol alacak Özgürlük Filosu-2’ye katılmak istediğini ve valizinin de hazır olduğunu söyledi.
Raid Salah, Birleşik Arap Emirlikleri’nde yayınlanan El-Halic gazetesinin kendisiyle yaptığı ve bugün (07 Haziran Pazartesi) yayınladığı röportajda şöyle dedi: “Özgürlük Filosu Filistin halkına karşı sürdürülen suskunluk duvarını yıktı. Bunun semeresini almaya başlıyoruz. Gazze kuşatması cinayetine suskun kalmak mümkün değildir. Gazze kuşatmasını kırma süreci Filistin’in adil tutumu lehinde yeni bir aşamaya girmiştir. İşgal devletinin yaptığı kuşatma gerilemeye başlarken, aslında işgal devletinin kendisi de yok olmaya doğru gidiyor. İşgal devleti Gazze’ye bir kere daha gemi yollanmaması için dünyayı korkutmaya çalışıyor. Fakat kendisi hayal kırıklığı yaşıyor. İşgal rejimi İrlanda’dan yola çıkan Rachel Corrie gemisine de korsanlık yaptı. Ancak üç hafta sonra Özgürlük Filosu-2 de Gazze’ye doğru yol alacak.” Özgürlük Filosuna yapılan saldırıda kendisine suikast yapılmak istenmesiyle ilgili bir sorunun sorulmasına Şeyh Salah şöyle cevap verdi: “Daha önce Siyonist hahamların öldürülmem için defalarca fetva verdiklerini hatırlatmak istiyorum. Tabi burada mesele Şeyh Salah’ın bizzat kendisi değildir. Siyonistler, Şeyh Salah’ın yardım etmek istediği davayı tasfiye etmek istiyorlar. O da Kudüs, Mescidi Aksa, Filistin halkının ilkeleri ve içerdeki Filistin halkının direnişidir. Arap ve Müslüman ülkelerden Filistin halkına ve davasına destek vermeleri için kendi halklarına fırsat vermelerini istiyoruz.” Filistin Enformasyon Merkezi
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
06-07-2010, 21:37 | #2 |
Öyle kolay kolay pes etmeyecegimizi anlasinlar artik. Filistini destekleyen insanlar yürekli insanlar. Teröristler gibi korkak degiller. Allaha sükür.
|
|
06-07-2010, 21:50 | #3 |
Filoya katılmak için başvurdum...
Bende gideceğim... Buna olmasa bile Temmuzdakine mutlaka gideceğim... |
|
06-07-2010, 21:53 | #4 |
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|