06-08-2010, 13:58 | #1 |
Heniyye'nin Danışmanından Mısır'a Sert Eleştiri
Filistin Başbakanı İsmail Heniyye'nin danışmanı Yusuf Rezka, Gazze'ye gönderilmek üzere yola çıkan yardım konvoyunun yolunun kesilmesini ve yardım malzemelerine el konulmasını utanç verici bir girişim olarak değerlendirirken, "Yardımların Gazze'ye sokulmasının engellenmesi, Gazze'yle dayanışma içerisinde olan Mısır halkının iradesiyle çelişmektedir" dedi.
Mısır'ın Rafah sınır kapısını açtığı yönündeki açıklamara dikkat çeken Rezka, bugün yaptığı yazılı açıklamasında "Mısır, Rafah sınır kapısını açtığını ilan etmekle, İsrail'in özgürlük filosuna düzenlediği kanlı saldırı sonrasında oluşan uluslararası baskıdan kurtarmıştır" dedi. Rafah sınır kapısının herkese açık olmadığını savunan Rezka, sadece seçilen bazı şahısların giriş çıkış yapmasına müsaade edildiğini söyledi. İsrail'e karşı tıpkı Türkiye gibi hareket etmesini isteyen Rezka, Başbakan Erdoğan'ın "Hamas, terör örgütü değildir. Hamas, topraklarını savunan bir direniş hareketidir" sözlerini hatırlattı. Rezka son olarak Mısır'dan Rafah sınır kapısını daimi olarak açmasını, yardım konvoylarının Gazze'ye girmesine müsaade etmesini istedi. isra haber
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|