AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 06-09-2010, 21:43   #1
Kullanıcı Adı
Jurnal
Exclamation Fethullah Gülen Hocaefendi röportajına dair...
Kıymetli Arkadaşlar,

Bir yılı aşkın süredir Foruma giremiyorum, malumunuz okul, ders, teşkilat çalışmaları derken zaman bulamadım... Öncelikle herkese en samimi selamlarımı iletiyorum...

Fethullah Gülen Hocaefedi'nin 4 Haziran 2010 tarihinde "The Wall Street Journal" gazetesinde yayınlanan röportajında, İslam alemini üzüntüye boğan açıklamalar yer alıyordu. Her ne kadar baazı çevreler, Hocaefendi'nin bu görüşü yıllardır desteklediğini, yeni bir şey olmadığını, bu sözlerin "Hoşgörü ve Diyalog" ikliminin bir ürünü olduğunu yazsada ben bu sözlerin "hoşgörü ve diyalog" la bir alakası olmadığını düşünüyorum. Hocaefendi, röportajda İsrail'in saldırısının "çirkin" olduğunu ve yardım gemilerinin yola çıkmadan "İsrail Otoritesi"nden izin almaları gerektiğini vurguladı. Bazı çevreler cümlelerin yanlış anlaşıldığı, hocaefendinin öyle bir şey demek istemediğini sıkça vurguluyor. Onlara cevabım röportajın orjinalını okumaları (bkz: http://online.wsj.com/article/SB1000...MIDDLENewsIntl ). İlk röportajı okuduğumda inanamadım, nasıl böyle birisi bu şekilde bir cümle kurabilir diye. "Mavi Marmara" gemisi zaten Filistin topraklarını yıllardır işgal eden ve bu topraklarda Müslümanlara her türlü işkenceyi yapan İsrail'in bölgeye uyguladığı ambargoya "Dur!" demek için yola çıkmadı mı? Kaldı ki bu gemilerin güzergahında İsrail toprakları yok ve hedef Gazze. Ne diye izin alacağız İsrail'den ? Onların olmayan topraklara girmek için onlardan izin almamız gerektiğini zannetmiyorum. Üstad Kadir Mısıroğlu konuyla alakalı şöyle söylüyor; "İki evli insan zina yaptığı için arayıp üzüntünü ifade ediyorsun da, Gazze yolunda şehit olanların ailelerini arayıp baş sağlığı diledin mi?" Bence de bu söz konuyu özetliyor.

Gelelim "Hoşgörü ve Diyalog" meselesine; u saatten sonra kimse İsrail'e karşı "hoşgörü ve diyalog" beklemesin. Bu olayın "Hoşgörü ve Diyalog" ile hiç bir alakası yoktur. İnsanları katleden bir zihniyete hangi hoşgörüyü yapacağız? 50 yıldır ümmetin ilk kıblesi olan Mescid-i aksa işgal altında nasıl hoşgörülü olalım. Ayrıca 1993'te Hocaefendi'nin Kudüs ile alakalı söylediği cümleleride unutmuyoruz. Bugün kü röportajla çok çelişiyor. (bkz: http://www.facebook.com/profile.php?...00000926580582 )

Arkadaşlar, dünyanın her yerinde "Küresel intifada" başladı. Binlerce insan İHH'ya yeni çıkacak yardım filosunda yer almak için başvurdu... Ve biz yola çıkarken Siyonist otoriteden izin almayacağımızı buradan tekrar belirtiyoruz. Onların önünde boyun eğip, onların olmayan topraklara yardım götürmek için izin istemeyeceğiz. Filistin problemi sadece arapların problemi değildir, tüm ümmetin problemidir. Selahaddin Eyyübi'nin, Fatih Sultan Mehmet'in, II. Abdulhamid'in ölmediğinin mücadelesidir.

Pensilvanya'dan ortadoğu nasıl görünüyor onu bilemem... Ama artık şehitlerimizin kanının bereketiyle yeni bir güneşin doğduğunu söyleyebilirim... Terörist İsrail devleti “otoritesi”ne karşı tek yumruk olmanın vakti... Selam ve Dua ile...

Ensar Topcu

Konu Jurnal tarafından (06-09-2010 Saat 21:52 ) değiştirilmiştir..
Jurnal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-10-2010, 15:08   #2
Kullanıcı Adı
hipermuhafazakar
Filistin'de israil işgalci konumunda tamam ama O BÖLGENİN KONTROLÜDE İSRAİL'İN ELİNDE ! O yüzden israil'dende yardım konvoylarına ilişilmemesi için onay alınması daha isabetli olurdu. Bunun neresi yanlış siyonistler tüm dünyaya kan kusturuyor insanlığı vuruyorlar lobileriyle süper devletlerde bile gizliden egemenlikleri dünya üzerinde var ve sen bunların egemen olduğu bir bölgeye giriyorsun!!! Onlar herşeyi aleyhlerinde sanacak kadar hastalıklı kişiler, çocuk kanı ile tatmin olan, sivil yerleri bırak gazzedeki hastaneleri bile enkaza çeviren vuran savaş suçları işleyen bir millet, sen bu canavarların olduğu bölgeye giriyorsun ve Filistinlilereyardım için, elbette israil yetkililileri ilede diplomatik temas kurulsa daha isabetli olmazmıydı işte sonuçu gördük.

Üstad Kadir Mısıroğlu demişki "İki evli insan zina yaptığı için arayıp üzüntünü ifade ediyorsun da, Gazze yolunda şehit olanların ailelerini arayıp baş sağlığı diledin mi?"... SEN DİLEMEDİĞİNİ NEREDEN BİLİYORSUN ZAMAN GAZETESİNDE STV'DE GÖRDÜK TAZİYELERİ, elbet aramıştırda...baykal'ın zina işi için aranmasa idi o komplo bu hizmet cemaatinede silinmesi zor çamurlar bırakacaktı üstlerinde..Azıcık izan sahibi akıl sahibi bilgi sahibi olunda ondan sonra islam hizmetkarı önderlerine çamur atın böyle yarım yamalak protesto edin ! siz kimsiniz asıl ?

Bülent Arınç meseleyi doğru anlayan birisi ve bak ne diyor;

http://www.aktifhaber.com/news_detail.php?id=293041

Bu konuyu kaldırın lütfen ve bu konuyu açan şahıs hakkında inceleme başlatınız ! Yüzlerce can düşmanımız varken birde izansız paranoyaklarla uğraşmayalım.
hipermuhafazakar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-10-2010, 15:12   #3
Kullanıcı Adı
unnamed
Arkadaşlar açıkça söylüyorum, konu yine tartışmaya dönerse, benim hocam demez yada derlere dönerse konuyu sileceğim bilginize....
Herkesin hassa noktası var, kırmayalım birbirimizi....

Kimse taraflı olduğumu düşünmesin...
Alt 06-10-2010, 15:17   #4
Kullanıcı Adı
montenegro
valla Amerikadan dünyayı takip etmekle Türkiyeden takip etmek arasında fark var

nasıl ki bir meseleye köyde yaşayan insanla şehirde hatta Ankarada yaşayan insanın bakışı arasında fark vardır aynen öylede Türkiyeden bakmakla Amerikadan bakmak arasında fark vardır

bence Hocaefendi bizim göremediğimiz ve ülkemizin zararına olacak bazı şeyleri Amerikadan gördü ki böyle bir şey dedi
montenegro isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-10-2010, 16:22   #5
Kullanıcı Adı
manifesto
Bu konu ile ilgili tüm başlıklar tek bir konu altında toplansa
daha iyi olur
takibi yapılamıyor
manifesto isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-10-2010, 16:54   #6
Kullanıcı Adı
Akl-ı Selim
Ne diyeceğimi şaşırdım gitti arkadaşlar.............
Kafam Allak bullak ..............
Akl-ı Selim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-10-2010, 16:56   #7
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Bu konuda söylenecek çok şey var ama Hakan ALBAYRAK'ın dediği gibi yapmak en doğrusu galiba....
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-10-2010, 17:05   #8
Kullanıcı Adı
0000000000
Alıntı:
Akl-ı Selim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ne diyeceğimi şaşırdım gitti arkadaşlar.............
Kafam Allak bullak ..............
Siz ütatlar bu konularda itidallli olmassa işimiz harap...

Sizler aklı selim olarak bizlere yön tayin edieceksiniz..

Fitnenin önüne geçicek beyanlarda bulunacaksınız...

Yok öyle allak bullak herkes mevzide bekliyor..

Bu durumda konuşmassanız en azından orta yolu tutturamassanız vay halimnize halimize....
0000000000 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-10-2010, 17:50   #9
Kullanıcı Adı
Terennüm
görüşümüz bellidir..kafa karışıklığı yoktur..verilen demeç yerinde ve sağ duyulu bir demeçtir..ama bunu bektaşiler gibi işine geldiği gibi yorumlayanlara sormak lazım..bir ucundan bir sonunda okursanız veya işinize gelen yerden başlarsanız kafanız karışır...buna birde ön yargı ve mal bulmuş mağribi anlayışıyla yaklaşırsanız daha da kafanız karışır ve karıştırırsınız...
Terennüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-10-2010, 18:03   #10
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Bence hocaefendiyi bilgilendirenler yanlış bilgilendiriyor. Ama öte zamandan beri kudüs davasına soğuk bir bakışı var cemaatin

Ümmetin kafası çok karışık gerçekten. Bu devirde nereye tutunsan parçalanıyor. Tek Allahıma güvenir oldum artık ...

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
fethullah gülen, kudüs, mescid-i aksa, röportaj

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)