AK Gençliğin Buluşma Noktası
AK Parti Milletvekilleri Forumu AK Parti Milletvekilleri hakkında paylaşım bölümümüz.

Stil
Seçenekler

Alt 06-09-2010, 22:03   #1
Kullanıcı Adı
sudaduran
Post Bağış:Bazı Müslüman ülkelerin liderleri Papa'nın gösterdiği hassasiyeti bile gösterme
Bağış: Bazı Müslüman ülkelerin liderleri Papa'nın gösterdiği hassasiyeti bile göstermedi
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İsrail'in Gazze'ye insani yardım götüren gemilere kanlı saldırısı karşısında "bazı Müslüman ülkelerin liderlerinin, Papa 16. Benediktus'un gösterdiği hassasiyeti gösteremediğini" söyledi.

Belçika'nın Anvers kentinde Türk sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle biraraya gelen Bağış, "İnsanlara gıda, hastalara ilaç, çocuklara oyuncak götürmek için yola çıkmış gönüllülerin, korsanlığa özenen İsrail askerlerinin saldırısına hedef olduğunu" belirterek "Bugün dünyanın dört bir tarafında vicdanı olan herkes bu olay karşısında çok ciddi bir duyarlılık sergiledi. Ümit ediyorum ki bu devlet terörü, Gazze'ye uygulanan insanlık dışı blokajın kaldırılmasına vesile olacaktır. Filistin halkının kendi egemenliklerini belirleyecekleri, gerçekten demokratik bir yönetime kavuşabilecekleri, dünya ile iletişim ve ulaşım imkanlarının açık olacağı bir devlete kavuşmalarının önü açılacaktır" dedi.
Gazze'ye insani yardım götüren gemilerde onlarca ülkenin vatandaşı bulunduğunu hatırlatan Bağış, "Ama hiçbir ülke Türkiye'nin gösterdiği dik duruşu görtermemiştir. Bazı Müslüman ülkelerin liderleri, Papa'nın gösterdiği hassasiyeti bile gösterememiştir" şeklinde konuştu.
"Şu anda eğer dünyada Gazze'ye uygulanan ambargonun kalkması için, Filistin devletinin kurulması için farklı merkezlerde farklı çalışmalar yürütülüyorsa, Türkiye'nin kararlılığı neticesinde olmuştur" diyen Bağış, Orta Doğu'da biran önce barışın egemen olmasını, dini ve milliyeti ne olursa olsun bütün insanların huzur içinde yaşamasını istediklerini vurguladı.
-"TÜRKİYE'NİN MÜSLÜMAN ÜLKE OLMASI AB İÇİN AVANTAJ"
Egemen Bağış, Türkiye'nin "halkı Müslüman olduğu için AB'ye alınmadığı" şeklindeki görüşlerin hatırlatılması üzerine şunları kaydetti:
"Resmen söylenmese de Türkiye'ye karşı duranların bir kısmının zihinlerinin arkasında bu tür endişeler olabilir. Ama Türkiye, rahmetli Adnan Menderes'in AB'ye ilk müracaatı yaptığı 1959 yılında da Müslüman bir milletti. Rahmetli İsmet İnönü 1963'te Ankara Anlaşmasını imzalarken dinimiz yine İslamdı. Rahmetli Turgut Özal tam adaylık statüsünü netleştirirken, Tansu Çiller Gümrük Birliği anlaşmasını imzalarken, 2004'te Sayın Başbakanımız (Recep Tayyip Erdoğan) o tarihi 17 Aralık zirvesinde masaya yumruğunu vurup Türkiye'nin AB üyelik müzakerelerine başlayabilmesi için tarih alırken Türkiye Müslüman idi, yeni olmadı. Yani 1959'dan bu yana Türkiye'yi üyelik konusunda umutlandıranlar, bu süreci canlı tutanlar Türkiye'nin Müslüman olduğunu bilmiyorlar mıydı?"
Bağış, "Türkiye'nin İslam dininin benimsendiği bir ülke olması AB için bir dezavantaj değil tam aksine avantajdır. Bugün 5 milyonu Türk olmak üzere Avrupa'da 30 milyona yakın Müslüman yaşamaktadır. Bunların entegrasyonu açısından, özellikle gençlerin doğru mesajı anlayabilmesi açısından, demokrasi kültürüyle İslam kültürünün uzun yıllardır birlikte, huzur içinde yaşandığı Türkiye çok önemli bir ilham kaynağıdır" diye konuştu.
Başmüzakereci Bağış, Türkiye'nin AB sürecinin "sadece İslam coğrafyasında değil, kendini batıdan izole edilmiş hisseden Afrika'da, Hindistan ve hatta Çin'de yakından takip edildiğini" belirterek şu ifadeleri kullandı:
"Eğer Türkiye üzerine düşen bütün sorumlulukları yerine getirdikten ve bunca yıl AB tarafından umut verildikten sonra hala bazı AB üyeleri tarafından inançlarından dolayı engellenirse, işte o zaman birilerinin rüyası gerçekleşir, medeniyetler çatışması meydana çıkar. Ama Türkiye AB yolunda gerekli adımları attıktan sonra, kendi vatandaşlarının da standartlarını yükselterek AB üyesi olduğu zaman, 100 küsür ülkenin desteğini alarak Türkiye'nin İspanya'yla birlikte eşbaşkanlığını yaptığı medeniyetler ittifakı gerçekleşmiş olur."

aa

Konu sudaduran tarafından (06-09-2010 Saat 22:07 ) değiştirilmiştir..
sudaduran isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-09-2010, 22:13   #2
Kullanıcı Adı
akgurbetci
Peki papanin gösterdigi hassasiyet ne kadar gercek?

Papa madem o kadar düsünceli öyleyse kendi adamlarinin yaptigi psikopatliklara gerekli 'hassasiyeti' göstersin.

Bahs ettigim sey papazlarin manastirda kalan cocuklara cinsel tecavüzde bulunmalaridir. Avrupa bu sok edici haberlerle calkanirken hatta papazlarin kendileri suclarini kabul ederken o papanin agzindan bu konu ile ilgili günlerce hatta belki haftalarca hic bir kelime düsmedi.

Yani demek istedigim 'bazi müslüman ülkelerinin liderlerini' papayla kiyaslastirmak ne kadar dogru bir düsünelim.

Hic sevmiyorum su papayi yahu. Suratsiz. Tzz.
akgurbetci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-10-2010, 01:10   #3
Kullanıcı Adı
redyellow
Bazı müslüman ülkelerin liderleri sadece o ülkenin lideri, o ülkenin inancıyla, halkıyla ilgisi ve alakası olmayan amerikan uşakları.

Onlardan tavır beklemek yanlış olur.

Köpek bile yal yediği çanağa pislemez!
redyellow isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-10-2010, 01:14   #4
Kullanıcı Adı
Mavera
acik ve net söyleyim venezzüelanin komunist lideri chavezi misirin sözde müslüman lideri mübarekten daha cok tadkir ediyor, samimi buluyor ve güveniyorum..
Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-10-2010, 01:18   #5
Kullanıcı Adı
redyellow
Alıntı:
Galevera Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
acik ve net söyleyim venezzüelanin komunist lideri chavezi misirin sözde müslüman lideri mübarekten daha cok tadkir ediyor, samimi buluyor ve güveniyorum..
yüksek müsadenizle;

İmza: Redyellow
redyellow isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-10-2010, 01:19   #6
Kullanıcı Adı
zilzal
PEYGAMBER(SAV)e hakaret eden PAPA.!!!

Biz çok saf milleti vesselam.!!
zilzal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-10-2010, 01:59   #7
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Pygamber efendimize hakaretmiş etmiş şuan ki papa ?
Eğer öyle ise K.K.T.C. ziyaretinde Şeyh Nazım Kıbrısi ile nasıl görüşmüş merak ediyorum ve Şeyh Nazım Kıbrısi nasıl kabul etmiş görüşmeyi ?
Alt 08-09-2010, 15:27   #8
Kullanıcı Adı
merveZR
Ülkeleri, partileri, papaları bir kenara bırakın..
SÖZDE ülkücü ağır abilerimiz var ya kelle kesen kör hasanlar...
Bir tanesini duydunuz mu kınarken, eylem yaparken, destek olurken, şahsen ben görmedim...
merveZR isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-09-2010, 15:29   #9
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Alıntı:
merveZR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ülkeleri, partileri, papaları bir kenara bırakın..
SÖZDE ülkücü ağır abilerimiz var ya kelle kesen kör hasanlar...
Bir tanesini duydunuz mu kınarken, eylem yaparken, destek olurken, şahsen ben görmedim...
Sözde ülkücü onlar . Partilerinin ekseninde olan islami sentezi millet bazlı siyasi figürleri al aşağı ederek partinin dokusunu ırkcı faşist zihniyete kaydıranların tavırları nasıl olabilirdiki. Haklsınız.
Ukbâ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-09-2010, 15:34   #10
Kullanıcı Adı
merveZR
Alıntı:
Ukbâ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sözde ülkücü onlar . Partilerinin ekseninde olan islami sentezi millet bazlı siyasi figürleri al aşağı ederek partinin dokusunu ırkcı faşist zihniyete kaydıranların tavırları nasıl olabilirdiki. Haklsınız.
Olur muuu..
Onlar ayetler üzerine yaşıyorlarmış bizler sapıtmışız
Bunu bana diyen adamın alnı cuma'dan cumaya secdeye gider, ve ayetler üzerine yaşıyoruz biz derler...
merveZR isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)