AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 06-13-2010, 18:58   #1
Kullanıcı Adı
OTTOMAN
Arrow Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Güney Kore'ye Hareket Etti

Güney Kore ziyareti öncesi basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, temaslarına ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül yaptığı açıklamada 'Kore ile ilişkilerimiz mükemmel düzeydedir. iki ülkedede çok açık siyasi irade mevcuttur. Ayrıca Türkiye ve Kore Cumhuriyeti'nin bölgesel konulara yaklaşımı da birbiri ile örtüşmektedir. Bunları bir kez daha gözden geçirme fırsatını elde edeceğiz.

İşbirliklerimize yeni bir ivme kazandıracağımız bu ziyaretimizde. Bu ivme de özellikle ekonomik alanda olacaktır. 3,5 milyar dolara ulaşan bir ticaret hacmimiz vardır. Asya'da Çin'den sonra gelmektedir. Bu ticaret hacminde ciddi bir dengesizlik söz konusudur. İhracat'ın büyük bir kısmını Güney Kore yapmaktadır. Yatırımlar açısından da bu böyledir. Güney Kore'nin bu dostluğa rağmen Türkiye'deki yatırımları yeterli değildir. Bu ziyaretimiz ekonomi boyutuda öne çıkartacağız ve Kore firmalarına Türkiye'ye daha çok yatırım yapmaları, ticaretimizin o tarafa doğru daha çok artması gibi konuları görüşeceğiz.

Enerji konusu önemli bir kalem ihtiva etmektedir. Türkiye ve Kore'li işadamları arasında yapılacak yüz yüze görüşmelerin faydalı olacağına inanıyorum. Karşılıklı yatırımlar enerji, savunma sanayi, ki büyük ortak projeleri vardır, ilaç sanayi gibi fevkalade geniş bir yelpazeye sahip olduğumuzu düşünüyorum.

Önemli olan bu yelpazenin süratle hayata geçirilmesidir. İnanıyorum ki neredeyse 30 yıllık aradan sonra bine yakın şehit verdiğimiz, 55 bin askerimizin gidip onların bağımsızlığı için savaştığı topraklara yapacağım bu ziyaret her bakımdan iki ülke için iyi netice vereceğine inanıyorum' dedi.

Kaynak

OTTOMAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)