AK Gençliğin Buluşma Noktası
Köşe Yazıları Köşe yazıları burada paylaşılıyor.

Stil
Seçenekler

Alt 06-24-2010, 00:08   #1
Kullanıcı Adı
EZEL
Standart Doğu'da görev yapan bir doktorun mektubu
Arkadaşlar bu yazıyı facebookta gördüm bu yazıyı paylaşmamdaki amacım ordaki kurum kuruluşların durumu hizmetteki aksaklıklar birde bölgedeki PKK hegemonyasını tartışalım diyerekten açtım ..
------------------

(S. Hakyemez, elektronik postayla gönderdiği yazısında bir gerçeği ifade ediyor.)

BURAYA ilk gelince insan önce bir şeyler başarmak istiyor ve bütün olanaklarını zorluyor. Ancak bir süre sonra bütün isteğini kaybedip “Ben burada ne arıyorum?” diye sorgulamaya başlıyor. Malzeme temini yerel firmaların kontrolünde (ki hepsi siyasilerin). Hastane yönetimlerine baskı had safhada. Siyasiler hastane üzerinden resmen devleti soyuyorlar. 1'e mal olanı 4'e satıyorlar.
İnsanlar doktorlara karşı büyük bir öfkeye sahip. Geldiğimden beri darp edilmeyen arkadaşım kalmadı.
Burada halk aşırı şımartılmış. İnsanların işini halletmeyince ya kaymakama gidiyor, ya da “Ben PKK'lıyım, seni vururum” diye tehdit ediliyoruz. Can ve mal güvenliğimiz sıfır. Kimse vergi vermiyor, elektrik-su vb. faturalar ödenmiyor.
Herkese ayda 150 TL çocuk parası (ki çocuk başına), çocuk ultrasonda görüldüğü andan itibaren de mama ve bez parası ödeniyor.
Okula giden her çocuğa devlet harçlık veriyor, harçlık gecikince anneler okulu basıp çocukları okuldan almakla tehdit ediyor.
O çocuklar ne yapıyor peki? Üzerlerinde üniformaları, ellerinde PKK bayrakları ile DTP mitingine gidiyor. Herkese, eksin ya da ekmesin, toprak yardımı yapılıyor (ki zaten kimse ekmiyor ya).
Bu yardımda sadece beyana
bakıyorlar. Adam 5'i 50 yazdırabiliyor. Van'da dağıtılan paraya bakınca, göl bile tarım arazisine sayılsa
az gelir. Her cuma kaymakamlık elden nakdi para dağıtıyor.
Buralarda tek vergi verenler devlet memurları... İnsan içinden ve de dışından lanetler okuyor.
(Bu yazıyı herkese dağıtın, bilinsin. Neden terör de bitmiyor daha iyi anlaşılır sanırım. Terör biterse bu insanlar çalışmak zorunda kalabilir, devlet denetimini daha iyi yapabilir... İsterler mi bu rantın bitmesini!)
Sevgiyle kalın!
Yalçın BAYER/Hürriyet

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/gost...rih=2010-06-13

EZEL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-24-2010, 00:18   #2
Kullanıcı Adı
El Emin
Çıkan gazeteden amaç belli.Had safhada sıkmış.Aslında burada doktorlar bıçak parası altında günde ne milyarlar vuruyor bu fakir halktan.Gelene ne muamele yapıyor ne şekillerde aşşağılıyor tanık oluyoruz.Okullar para dağıtıyormuş hadi canım bende okuyorum para alan daha tek bir öğrenci görmedim.Bir kaç burs şekli hariç onların çoğuda koç holding tarafından verilen özel burslar.Elektrik su vermiyormuş kardeşim kanunlar yok mu?Borç birikince süre doldu mu hemen kesiyorlar tamamen gözümle şahit olduğum durumlar....Hepsini Hak tealaya havale ediyorum karalamaya devam etsinler elbet bir gün hakikatin sesi herkese duyurulacak hakikat yankılanacak...
El Emin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-24-2010, 00:43   #3
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
El Emindiyarbakırda soralım bakalım

Muhammed sizin orda doktorları darp ediyorlarmı . Sana devlet her ay düzenli para ödüyormu Kürt olduğun için ?

Konu Gönülden tarafından (09-03-2015 Saat 23:25 ) değiştirilmiştir..
Alt 06-24-2010, 00:49   #4
Kullanıcı Adı
El Emin
Alıntı:
Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Muhammed diyarbakırda soralım bakalım

Muhammed sizin orda doktorları darp ediyorlarmı . Sana devlet her ay düzenli para ödüyormu Kürt olduğun için ?
Kürt değil zazayım.Devletin kimseye para verdiği yok.İlkokullar da böyle bir olay var fakat 3 ayda 75 tl gibi birşey verecekler milletin burunlarından getiriyorlar ki herkese vermiyorlar vermek için ağzının aşırı derecede açlıktan kokması gerekiyor.Doktarları darp ettikleri gördüm kahkaha attım zaten.Doktorlardan işittikleri azarı hayatında herhalde bir tek askeriyede yemiştir o denli ileri düzey.(Çok değerli insanlar var fakat genel durumdan bahsediyorum.)Doktorlar ileri düzeyde para vuruyorlar anlatamam halk zaten hakkını aramayı bilmiyor doğu ve güneydoğuda ameliyata giren bir doktor isen günde 3 milyarın cebindedir neymiş bıçak parası.
Alt 06-24-2010, 10:03   #5
Kullanıcı Adı
ak sevda
Alıntı:
Muhammed diyarbakırda soralım bakalım

buna bir kürd olarak ben cevab vereyim hiç bir doktorun darb edildiğini görmedim duymadım
bu mektubu yazan bir devlet doktoru değil de dağdan inmiş bir doktor olabilir herhalde dağda darb ediyorlar onları
devlet düzenli olarak para veriyormuş verdiğini söylüyorlar ama biz bir şey görmüyoruz.
Benim bildiğim devlet yani başbakanlık öğrencilere yardım olarak ki sigortası olmayanlara aylık
kız 28 tl erkek 20 tl okuması için yardım ettiğini söylüyor. Ve sayın başbakanımız bunu diyarbakıra geldiğindede söylemişti. ama 9 aylık okul eğitimi döneminde sadece 2 defa ödeme yapıldı ve buda çok gülünç bir rakam oldu.
ak sevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-24-2010, 00:53   #6
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Benim bildiğim Azeriler ne kadar Türkse Zazalarda o kadar Kürttür. 90'larda devlet onlara siz Türksünüz pompalaması yapsada zazalara 360 dereceden baksan köken itibariyle Kürtlerle aynı kökene dayandığını görebilirsin. Neyse bunların bir önemi yok zaten

Valla benim bildiğim devlet görevlileri doğuya gidip para kırıyorlar orayı para biriktirme yeri olarak görüyorlar. Birde milleti ötekileştiriyorlar.
Bir kaç tanesi haddini aşıp insanlara hakaret ettiyse ağzını burnunu kırmış olabilirler. 80 senenin birikimi tabi . Darp edilen doktorlarda bunların içinde olabilir.
Alt 06-24-2010, 13:37   #7
Kullanıcı Adı
El Emin
Alıntı:
Benim bildiğim Azeriler ne kadar Türkse Zazalarda o kadar Kürttür. 90'larda devlet onlara siz Türksünüz pompalaması yapsada zazalara 360 dereceden baksan köken itibariyle Kürtlerle aynı kökene dayandığını görebilirsin. Neyse bunların bir önemi yok zaten

Valla benim bildiğim devlet görevlileri doğuya gidip para kırıyorlar orayı para biriktirme yeri olarak görüyorlar. Birde milleti ötekileştiriyorlar.
Bir kaç tanesi haddini aşıp insanlara hakaret ettiyse ağzını burnunu kırmış olabilirler. 80 senenin birikimi tabi . Darp edilen doktorlarda bunların içinde olabilir.

Kardeşim bu yazıyı oku derim zaza'lar kürt değildir.

http://www.facebook.com/Muhammeticte...35300769816594

Farz edelim ki kürtlerin içinde bir alt gurup.Yinede böyle bir dönemde zazalara kürt demek ve onları kürtler ile aynı kefeye koymak aynı etiketi yapıştırmak bizlere (zazalara )hakarettir.İki ufak sebep söyleyeceğim.

1-)Zazaları en azından kullanmış olduğu isimlere (isim kültürlerinde) bakarak kürtlerin kullanmış olduğu isimlere bakarak aradaki o büyük uçurumu göreceksin bu en küçük örnekte.
2-)Zazalar (zaza olduğum için demiyorum yanlış anlaşılmasın.) cumhuriyet tarihinde en vakur ve en tutumu net olan millettir.Türklere baktığımız zaman ikiye ayrıldıkları hatta üçe ayrıldıklarını görebiliriz saymama gerek yok.Kürtler ise yaşamış oldukları olayların sinirine ve kinine kapılarak tamamen dinden uzak olmasına rağmen ulusal kimlikleri için bellirli bir tarafa geçtiler( %90 'ı öyle).Zazalar da cumhuriyet tarihinde tüm milletler gibi kötü olaylara maruz kaldılar(Kürtlerler kadar kaldılar.).Fakat ne bir milletçilik akımına kapıldılar ne bir kimlik tutumu nede bir devlete karşı bir oluşum veya benzeri şeylerde oldular.Sessiz kaldılar vakurluklarını korudular ve tamamen muhafazakar kimliği savundular ümmetçi düşündüler(%90 ı için diyebiliriz bunu).Ki bunun en büyük delili doğu ve güneydoğu anadolu da Ak Partinin milletvekili çıkarabilmesidir.

Böyle büyük bariz uçurum varken zazalar kürtlerin bir alt grubu olsalar dahi zazalara kürt etiketi vurup zaza'lığı yok saymak en azından günümüzde çok büyük hakarettir.

Konu El Emin tarafından (06-24-2010 Saat 13:39 ) değiştirilmiştir..
Alt 06-24-2010, 15:46   #8
Kullanıcı Adı
Delilin NuR
Alıntı:
El Emin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Farz edelim ki kürtlerin içinde bir alt gurup.Yinede böyle bir dönemde zazalara kürt demek ve onları kürtler ile aynı kefeye koymak aynı etiketi yapıştırmak bizlere (zazalara )hakarettir.İki ufak sebep söyleyeceğim.

1-)Zazaları en azından kullanmış olduğu isimlere (isim kültürlerinde) bakarak kürtlerin kullanmış olduğu isimlere bakarak aradaki o büyük uçurumu göreceksin bu en küçük örnekte.
2-)Zazalar (zaza olduğum için demiyorum yanlış anlaşılmasın.) cumhuriyet tarihinde en vakur ve en tutumu net olan millettir.Türklere baktığımız zaman ikiye ayrıldıkları hatta üçe ayrıldıklarını görebiliriz saymama gerek yok.Kürtler ise yaşamış oldukları olayların sinirine ve kinine kapılarak tamamen dinden uzak olmasına rağmen ulusal kimlikleri için bellirli bir tarafa geçtiler( %90 'ı öyle).Zazalar da cumhuriyet tarihinde tüm milletler gibi kötü olaylara maruz kaldılar(Kürtlerler kadar kaldılar.).Fakat ne bir milletçilik akımına kapıldılar ne bir kimlik tutumu nede bir devlete karşı bir oluşum veya benzeri şeylerde oldular.Sessiz kaldılar vakurluklarını korudular ve tamamen muhafazakar kimliği savundular ümmetçi düşündüler(%90 ı için diyebiliriz bunu).Ki bunun en büyük delili doğu ve güneydoğu anadolu da Ak Partinin milletvekili çıkarabilmesidir.

Böyle büyük bariz uçurum varken zazalar kürtlerin bir alt grubu olsalar dahi zazalara kürt etiketi vurup zaza'lığı yok saymak en azından günümüzde çok büyük hakarettir.

Bazen kullandığımız kelimeleri düşünmeden kullanıyoruz...
Sizin bu yazdıklarınızıda ben kürtlere bir hakaret olarak kabul ediyorum...
Ben her zaman şuna karşı çıkmışımdır...
Kimse kalkıpta benim ırkım şöyledir ben bundan dolayı üstün bir varlığım diyemez deme lüksüne sahip değildir ...
Her ırkta bulunan insanların iyiside var kötüsüde var...
Bir ırkı küçümseyecek tarzda konuşmak, onu naletlercesine sözleri sarfetmek çok çirkin bir davranıştır, kabul edilemez...
Üstünlüğün takvada olabileceğine inanan insanların bu tarz ( ırkçılıkla ilgili ) konularda daha dikkatlı konuşmalı ...

Konu Gönülden tarafından (09-03-2015 Saat 23:25 ) değiştirilmiştir..
Delilin NuR isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-24-2010, 16:00   #9
Kullanıcı Adı
El Emin
Alıntı:
Ak-Fırtınası Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kimse kalkıpta benim ırkım şöyledir ben bundan dolayı üstün bir varlığım diyemez deme lüksüne sahip değildir ...
Bir ırkı küçümseyecek tarzda konuşmak, onu naletlercesine sözleri sarfetmek çok çirkin bir davranıştır, kabul edilemez...
Üstünlüğün takvada olabileceğine inanan insanların bu tarz ( ırkçılıkla ilgili ) konularda daha dikkatlı konuşmalı ...

Söylediğim yanlış anlaşıldı.Ben biz üstünüz demedim veya bizim savunduğumuz doğrudur demedim.Sadece zazaların kürtler ile çok farklı olmalarına rağmen onları aynı kefeye koymak zazalara hakarettir dedim ki haklıyımda.Ben kalkıp çeçenler ile rusları aynı kefeye koysam ve hepsine rus desem veya vb. bir birşey diyip bir milleti yok saysam bu o millete hakaret değil midir.
Alt 06-24-2010, 17:30   #10
Kullanıcı Adı
ak sevda
Alıntı:
Ak-Fırtınası Nickli Üyeden Alıntı

Alıntı:
El Emin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Söylediğim yanlış anlaşıldı.Ben biz üstünüz demedim veya bizim savunduğumuz doğrudur demedim.Sadece zazaların kürtler ile çok farklı olmalarına rağmen onları aynı kefeye koymak zazalara hakarettir dedim ki haklıyımda.Ben kalkıp çeçenler ile rusları aynı kefeye koysam ve hepsine rus desem veya vb. bir birşey diyip bir milleti yok saysam bu o millete hakaret değil midir.
burda çeçen ve rusları örnek göstermeniz yanlış bence.
çünkü çeçenler müslüman ruslar ise ne dinden oldukarını bilmiyorum ama zaza ve kürdler ikiside müslüman onun için kim ile kimleri aynı kefeye koyuyorsunuz anlamadım

Konu Gönülden tarafından (09-03-2015 Saat 23:24 ) değiştirilmiştir..
ak sevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 5 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 5 Misafir)