|
06-25-2010, 01:02 | #1 |
Fransa Başbakanı Paris'de camii açılışı yaptı
Fransa Başbakanı François Fillon, başkent Paris'te bir caminin açılışını yaptı.
Paris'in Argenteuil banliyösünde inşa edilen caminin açılış töreninde, Başbakan Fillon'un yanı sıra kaçak göçe karşı sert politikaları savunmasıyla tanınan İçişleri Bakanı Brice Hortefeux de hazır bulundu. Caminin açıldığı banliyöde 28 bin Müslüman'ın yaşadığı bildirildi. Fransa'da çoğu kuzey Afrika ülkelerinden olmak üzere 5 milyon civarında Müslüman yaşıyor. http://timeturk.com/fransa-basbakani...11-haberi.html Güzel bir adım özellikle şebek sarkozy nin iktidar olduğu bir dönemde bu hareketler toplumları inançları birbirine yakınlaştıran adımlar olur. Sağ duyu her zaman için kazandırır Her ülkede fanatik ve radikaller vardır.Fransa'da da var Türkiye'de de..Mühim olan bu fanatiklere aldırmadan doğru adımları atabilmek. Örneğin Erdoğan benzerini Türkiyede bir kilise açılışı yaparak göstermiş olsa kimlerden hangi tepkileri alacağını hepimiz biliyoruz..Daha binlerce yıllık kiliselerin restore edilmesini dahi hazmedemeyen geri zihniyetin Fransa'da ki bu adımdan çıkarması gereken dersler var..
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
06-25-2010, 01:11 | #2 |
walla yazıdan bıse anlıyamadım okuyamadım ama qusel bı habere benzıyor (:
|
|
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
açılış, camii, fransa |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|