|
![]() |
#1 |
![]() Filistin intifadasına destek hareketi genel sekreteri Şeyhülislam “İran, Filistin halkına yardım etmeyi siyasi bir mesele olarak değil, insani boyuttan ele alıyor” dedi
İran milletinin mazlum Filistin milletine yardım ve destek konusunda bir açıklama yapan Filistin intifadasına destek hareketi genel sekreteri Hüseyin Şeyhülislam, İran adına Gazze şeridine hiç bir gemi kalkmayacağını kaydetti. Şeyhülislam, korsan İsrail'in meseleye siyasi açıdan yaklaştığını ve bu yüzden İran İslam cumhuriyeti Gazze şeridine gemi yollamayı maslahat olarak görmediğini belirtti. İranlı yetkili Şeyhülislam, İran milletinin mazlum Filistin milletine yardım ve destek konusuna sadece insani boyuttan baktığını, fakat korsan İsrail'in meseleyi çarpıtarak İran'dan Filistin halkına yardım götürecek gemileri siyasi bir hareket gibi lanse ettiğini, bu yüzden İran halkının Gazze halkına yardımlarının başka yollardan ulaştırılacağını ve bunun en mükemmel şekilde gerçekleştirileceğini vurguladı. Katil İsrail, İran yardım gemilerinin savaş gemisi olduğunu iddia ederek uluslararası camiada mazlum rolüne bürünmüş ve önce İran gemilerinin geçişine izin veren Mısır makamları, ABD ve siyonist İsrail'in baskıları ve bu iki korsanın savaş gemilerinin Süveyş Kanalı'nı kapatarak Mısır'ı da savaşla tehdit etmesi üzerine, İran'dan gemilerini göndermemesini rica etmişti. Bölgede yeni bir savaşa kapı aralamak, en azından savaşı başlatan taraf olmak istemeyen İran İslam Cumhuriyeti, Mısır'ın aşırı çekingenliğini dikkate almak zorunda kalmış ve 3 ayrı güzergahla Mısır limanında demirlemesi planlanan ve Mısır tarafından da daha önceden onaylanan yardım projesinde değişikliğe gidilmişti. İran, yine kendi bildiği güvenilir kanallarla Gazze'ye gereken yardımları ulaştırmaya çalışacak. fha
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Aklı selim davranmış
siyasi değil insani hareket etmiş. Filistin halkına yardımlar hızlı ulaşır inşaAllah. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|