06-28-2010, 17:22 | #1 |
Asker Köylüyü Taradı: 2 Ölü
ASKER KÖYLÜYÜ TERÖRİST SANDI: 2 ÖLÜ Askeri birliğin açtığı ateş sonucu yaralanan Mehmet Sak, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Kekik toplamak için arkadaşlarıyla sabah saatlerinde dağa çıktıklarını, bir anda silah sesi duyduklarını söyleyen Mehmet Sak, “Ne olduğunu anlamadık. Bir anda silah sesi duydum ve yaralandım. Kimin ateş açtığını görmedim.” dedi. Mehmet Sak’ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Daha önce teröristlerin baskını sonucu köylülerin öldürüldüğü duyurulan olayda, askerlerin yanlışlıkla kekik toplayan köylüleri vurduğu belirtildi. Hassa’nın Çardak Yaylası'nda sabah saatlerinde dağa kekik toplamak için çıkan vatandaşları terörist sanıp pusuya yatan askerler ateş açtı. Askerlerin açtığı ateş sonucu Mustafa Fil ve Ali Dalmış hayatını kaybederken, 74 yaşındaki Mehmet Sak(74) ayağından aldığı tek kurşunla yaralandı. İbrahim Yalçın ise askerlerin açtığı ateşten yara almadan kurtulmayı başardı. Yaşanan olayın ardından Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Vedat Çolak ve İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç hastaneye gelerek yaralı Mehmet Sak’ın sağlık durumu hakkında bilgi alıp geçmiş olsun temennisinde bulundu. Cihan
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
06-28-2010, 17:32 | #2 |
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|