|
07-21-2010, 15:44 | #1 |
Cizira 1992 newruz olaylarından görüntüler ...
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
07-21-2010, 15:52 | #2 |
Kirveyiz, kardesiz, kanla bagliyiz Karsiyaka köyleri, obalariyla Kiz alip vermisiz yüzyillar boyu, Komsuyuz yaka yakaya Birbirine karisir tavuklarimiz Bilmezlikten degil, Fikaraliktan Pasaporta isinmamis içimiz Budur katlimize sebep suçumuz, Gayri eskiyaya çikar adimiz Kaçakçiya Soyguncuya Hayina... Kirvem hallarimi ayni böyle yaz Rivayet sanilir belki Gül memeler degil Domdom kursunu Paramparça agzimdaki... 5 Vurun ulan, Vurun, Ben kolay ölmem. Ocakta küllenmis közüm, Karnimda sözüm var Haldan bilene. Babam gözlerini verdi Urfa önünde Üç de kardasini Üç nazli selvi, Ömrüne doymamis üç dag parçasi. Burçlardan, tepelerden, minarelerden Kirve, hisim, daglarin çocuklari Fransiz Kusatmasina karsi koyanda Biyiklari yeni terlemis daha Benim küçük dayim Nazif Yakisikli, Hafif, Iyi süvari Vurun kardas demis Namus günüdür Ve saha kaldirmis atini. Kirvem hallarimi ayni böyle yaz Rivayet sanilir belki Gül memeler degil Domdom kursunu Paramparça agzimdaki AHMED ARIF |
|
07-21-2010, 15:52 | #3 |
Bir çok sebepleri vardır mutlaka. Vdeoyu biraz hızlı izledim ama meseleyi anlamadım.
|
|
07-21-2010, 15:56 | #4 |
1992 ' de newroz bayramını kutlamak isteyen kürt halkına uygulanan devlet terörü diyorum ben ama bir mhp li bunlara her şey müstehak oh iyi oldu hepsini gebertelimde diyebilir
Hani diyorlar ya bu kürtler ne istiyor kürtler bir şey istemiyor 80 senedir bu devlet kürtlerden ne istiyor ! Kürtler sadece yok olmak istemiyor. İnsan hakları bildirgesindeki haklara sahip olmak istiyor. Osmanlıdaki özerklik hakkından bile vazgeçmişler özgürce eşit bir yaşam istiyor. Yasaklamaların son bulmasını istiyor. 80 sene zulmet on binlerce insanı katlet her evden bir kişi kaybolsun sonra gel size tv açtık hadi her şeyden vazgeçin de. Biraz realist olsun devlet |
|
07-21-2010, 15:58 | #5 |
Evet devletin çok kusurlu hareketleri var kabul . Ama terörün bütün halini bunlara fatura etmek te pek mantıklı değil gibi furkan. Sanki devleti bu müdahaleye zorlayan sürekli kürt ve Türk çatışmasını isteyen milliyetçi kürt hareketleride var.
|
|
07-21-2010, 16:00 | #6 |
Milliyetçi kürt hareketimi vardı abi. Kürtler islami yaşam tarzını belirlemiş şeriatına sıkı sıkı bağlı osmanlının en sadık halkıydı
Kürt milliyetçiliğini doğuran ittihat terakki ve Türkiye Cumhuriyetinin faşist yüzüdür. |
|
07-21-2010, 16:03 | #7 |
Katılıyorum. o dönemlerdeki asimilasyon politikaları dahil her tür uygulama faşistce idi. Şimdi ise o dönemlerin çok uzağında devlet anlayışı ve rahatlığı varken pkk'nın silaha başvurması adilik. Hatta kürt halkının kendini temsil eden ak parti dışında pkk ile işbirliği içerisinde olan bdp gibi sözde partiler ile ilişkisi olursa bu işler nasıl düzelir. Bu noktada kürt halkının çok daha insiyitafli hareket etmesi gerekir diye düşünüyorum.
|
|
07-21-2010, 16:00 | #8 |
Milliyetçi kürt hareketimi vardı abi. Kürtler islami yaşam tarzını belirlemiş şeriatına sıkı sıkı bağlı osmanlının en sadık halkıydı
Kürt milliyetçiliğini doğuran ittihat terakki ve Türkiye Cumhuriyetinin faşist yüzüdür. |
|
07-21-2010, 19:34 | #9 |
Kahrolsun Faşizm...
|
|
07-21-2010, 19:51 | #10 |
Bunlarda kürtçü faşist.
Ordaki hatun için berivan demiş birisi.Ne kadar ilginç. Ellerinde teröristlerin bayrağı var,bir takım kişiler kenardan yürümeleri emrini veriyor,kızıl derililerin çıakrdıkları sesler elşiğinde yürüyüp apo diye bağırıyor,ee asker havaya ateş açar tabi,karşılarında 1. dereceden tehlikeli topluluk var. Terörizm neden bitmiyor sorusuna gelince,bu topluluk olduğu için bitmiyor. Açılan konulara dikkat edelim,ellerinde apo,pkk,dillerinde apo,pkk sloganı olanları ayırt edelim. |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|