AK Gençliğin Buluşma Noktası
Mübarek Gün Ve Geceler Mübarek Gün Ve Gecelerimiz.

Stil
Seçenekler

Alt 07-26-2010, 10:01   #1
Kullanıcı Adı
siyah gül 07
Standart Berat Kandiliniz Mübarek olsun

Bu gece Berat Kandili, ne yapmalı?

Peygamber Efendimiz bir hadis-i şeriflerinde Berat Gecesinin feyiz ve bereketini çeşitli şekillerde nazara vermektedir.

"Şâban'ın 15. gecesi geldiğinde geceyi uyanık ibadetle, gündüzü de oruçlu olarak geçirin. O gece güneş battıktan sonra Allah rahmetiyle dünya semasına tecelli eder ve şöyle seslenir:

"İstiğfar eden yok mu, affedeyim ve bağışlayayım. "Rızık isteyen yok mu, hemen rızık vereyim. Başına bir musibet gelen yok mu, hemen sağlık ve afiyet vereyim. Böylece tan yerinin ağarmasına kadar bu şekilde devam eder."

Çünkü o gece İlâhi rahmet coşmuştur. Berat Gecesi beşer mukadderatının programı çizilirken insanlara verilen eşsiz bir fırsattır. Bu fırsatı değerlendirip günahlarını affettirebilen, gönlünden geçirdiklerini bütün samimiyetiyle Cenab-ı Hakka iletip isteklerini Ondan talep eden ve belalardan Ona sığınan bir insan ne kadar bahtiyardır. Buna karşılık, her tarafı kuşatan rahmet tecellisinden istifade edemeyen bir insan ne kadar bedbahttır."

Berat Gecesi Namazı

Şaban ayının on beşinci gecesi kılınacak olan namaz yüz rekattır. Bu namazın her rekatında, Fatiha'dan sonra on kere ihlas süresi okunur. Yüz rekat kılan kişi bin defa ihlas süresini okumuş olur.

Hasan-ı Basri Rahmetullahı Aleyh'den gelen rivayete göre:

"Otuz sahabeden dinledim, bu namaz için şöyle dediler: "Her kim bu namazı, berat gecesi kılar ise Allah-u Teala'nın yetmiş rahmet nazarı ona ulaşır. Her nazarda, kendisinin yetmiş ihtiyacı yerine gelir. Bunların en küçüğü, Allah-u Teala'nın mağfiretidir.

Berat Gecesi kılınan namazlardan biri de Peygamber Efendimiz'in kıldığı, Hz. Aişe'nin naklettiği şekildedir:

- Rasulullah kalkıp namaza durdu. Ayakta durması hafif oldu. Fatiha suresini okudu; sonra da küçük bir sure okudu. Gecenin yarısına kadar secdede kaldı. Daha sonra ikinci rekata kalktı. Ayakta iken, birinci rekatta okuduğu kadar bir şey okudu. Sonra yine secdeye vardı. Bu secdede dahi, tan yeri ağarıncaya kadar kaldı. Secdede o kadar kaldı ki, bunun için Yüce Allah ruhunu aldı sandım. Bana gelmesi uzayınca, kendisine yaklaştım. Hatta ayaklarına elimi sürdüm. Hareket ettiğini görünce rahatladım. Secdesinde şöyle dediğini işittim:

"Azabından affına sığınırım. Dargınlığından rızana sığınırım. Senden sana sığınırım. Şanın yücedir. Sen kendi zatını övdüğün gibi, seni övemem..."

Sonra kendisine sordum: "Ya Rasulullah, bu gece secdende bir şeyler okuduğunu duydum. Bunları daha önce okuduğunu hiç duymamıştım.

Böyle demem üzerine, bana sordu: "Sen onları öğrenebildin mi"?

Bu sorusuna karşılık: "Evet" deyince, şöyle buyurdu:

"Onları hem sen öğren, hem de başkalarına öğret."

siyah gül 07 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 07-26-2010, 10:56   #2
Kullanıcı Adı
ÜMİT-AK
Ramazanın müjdecisi olan berat kandilinizi tebrik eder tüm islam alemi için hayırlara vesile olmasını temenni ederim...
ÜMİT-AK isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-26-2010, 11:40   #3
Kullanıcı Adı
HaArP
Berat Kandilimiz Mübarek Olsun İnş...
HaArP isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-26-2010, 11:41   #4
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Tüm forumun ve İslam aleminin kandili Mübarel olsun...
Rabbim dualarımızı kabul eylesin...
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-26-2010, 11:48   #5
Kullanıcı Adı
hüma
tüm forumun mübarek berat kandili hayırlara vesile olsun inşAllah...
her daim dualarımdasınız
günahlarımız af,dualarımız kabul olsun...
hüma isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-26-2010, 11:55   #6
Kullanıcı Adı
hyrnisa
cümleten hayırlı kandiller olsun...

hyrnisa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-26-2010, 12:28   #7
Kullanıcı Adı
Ak_Kelebek
Ey dünya meşgaleleriyle oyalanan zavallı! Upuzun bir ömür ümidiyle hep aldandın. Yetmez mi artık bunca gaflet ve umursamazlığın. Bak, yaklaştı ötelere yolculuk zamanın; Unutma ölüm çıkıp gelir bir gün ansızın. Seni bekliyor kabir, o ki amel sandığın. Öyleyse, kov dünya endişelerini ve sabra sığın; Ecelin dolup da yolculuk anın gelene dek hâlâ var bir fırsatın... Cümleten hayırlı kandiller olsun dostlar ..
Ak_Kelebek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-26-2010, 13:09   #8
Kullanıcı Adı
Gönülden
Bu gece bizlerin yalvaris ve yakarislarini Yüce Mevla'ya sunacagi ve O'nun sonsuz affindan, merhametinden, iyiliginden bol bol yararlanacağımız rahmet şemsiyesinin üzerimizde olduğu, umut, huzur ve müjde gecesidir...Rabbim hakkıyla ihya edenlerden eylesin..
Forum arkadaşlarımızın kandili hayırlı olsun

Gönülden isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-26-2010, 13:33   #9
Kullanıcı Adı
BuRaK ReiS
Hepimiz için hayırlı olsun.İnşallah affediliriz.Rabbimden herkesin affedilmesini dualarının hayırl asonuçlanmlarını niyaz ederim
BuRaK ReiS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-26-2010, 13:41   #10
Kullanıcı Adı
redyellow
Hayırlı kandiller.

Tüm müslümanların kandilleri kutlu olsun, hayırlara vesile olsun, yeryüzüde zulmün sona ermesi için bir vesile olsun inşaallah.
redyellow isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)