|
07-29-2010, 17:13 | #1 |
Ümmet Kandoğan CHP'ye fena vurdu
Kandoğan CHP'ye fena vurdu Eski DP Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan, CHP'nin 27 Nisan çelişkisini gözler önüne serdi. Kandoğan CHP'ye fena vurdu Eski DP Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan, CHP'nin 27 Nisan 2007'de eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın TSK'nin internet sitesinde yayımladığı "e-muhtıra" olarak anılan bildiriyi eleştirmek bir yana, yaptığı açıklamalarla alkış tutuğunu söyledi. Abdullah Gül'e Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde partisinin TBMM Genel Kurulu'na girmeme kararına uymayarak destek veren Kandoğan, CHP ve diğer bazı siyasi partilerin, e-muhtırayı yayımlayanlara destek verdiğini hatırlattı. Kandoğan, "O dönemde CHP'den hiçbir yetkilinin, e-muhtıraya karşı yapılmış bir açıklaması yoktur. Tam tersine destekleyici açıklamaları vardır. Hattâ Deniz Baykal, Anayasa Mahkemesi'nin Cumhurbaşkanlığı seçimi oylamasına 367 milletvekilinin katılımının zorunlu olmadığı yönünde karar vermesi durumunda, Türkiye'yi çok tehlikeli bir çatışmaya sürükleyeceğini söylemişti." dedi. CHP'nin, e-muhtırayı ranta dönüştürme çabası içinde olduğunu iddia eden Kandoğan, "Bildiriyi eleştirmek bir yana, ranta çevirmek için elinizden geleni yapacaksınız, Cumhurbaşkanlığı seçimini Anayasa Mahkemesi'ne götüreceksiniz, karar çıktığı gün CHP Genel Merkezi'nde bunu alkışlarla karşılayacaksınız. Sonra da dönüp üç yıl sonra. '27 Nisan e-muhtırası, AK Parti ile Büyükanıt arasında bir anlaşmadır.' diyeceksiniz. Bunu kabul etmek, samimi bulmak mümkün değil." şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP ve diğer muhalefet partilerinin hatalarından dolayı AK Parti'nin oyunun yüzde 47'ye çıktığını belirten Ümmet Kandoğan, "Kendi hatalarından dolayı AK Parti'nin oyları arttıranlar, oy patlamasını başkalarının sırtına yıkmaya çalışıyor. O dönemde konuşmayanlar, açıktan ve gizliden bildiriyi destekleyenler bugün ortaya çıkıp eleştiriyor. Madem eleştirecektiniz, neden bildiriden sonra çıkıp bu açıklamaları yapmadınız? Bildirinin yazıldığı, darbenin yapıldığı dönemlerde alkış tutanlar, aradan zaman geçince durumun aleyhlerinde döndüğünü görünce konuşmaya başlıyor. Millet böylelerini tespit edip siyaseten tasfiye ediyor. Bunların içinde DP ve ANAP d var." dedi. CİHAN
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
07-31-2010, 00:31 | #2 |
Bu adam nerde şimdi?
o dönemdeki duruşundan dolayı takdir ediyorum bu adam. |
|
07-31-2010, 00:34 | #3 |
|
|
07-31-2010, 00:37 | #4 |
sana çok kızgınım, onun için cevap yazmıyorum sen okuma
Hakkat spde mi? ben pek takip edemedim, öyleyse tebrik ederim spyi. |
|
07-31-2010, 00:39 | #5 |
küstüm, oynamiyorum diyorsun yani ..
ooo tam tamina 4 senedir sp dir hatta fatsa belediye baskani adayi olacakdi son anda vazgecti.. bunlarin hepsini nereden biliyorum diyorsan kendisi gectigimiz aylarda buradaydi sohbet toplantisinda görüsme sansimiz olmustu.. kendisi ak partiden istifa ettigine cok pisman oldugunu söylemisti ama bir kere is isten gecmisti ;) |
|
07-31-2010, 00:42 | #6 |
sizden istifa etmesi en doğru kararıdır
|
|
07-31-2010, 00:44 | #7 |
|
|
07-31-2010, 00:47 | #8 | |
Alıntı:
cumhurbaşkanlığı seçimi sırasındaki tavrından dolayı beğendiğimi söylemiştim, tam tanımam, ama spde olmasından mutlu oldum doğrusu. Burdan başarılar dilerim. Türkiyenin onun gibi siyasetçilere ihtiyacı var diyorum. (inşaallah sonradan cıvıtmaz) |
||
07-31-2010, 00:52 | #9 |
kendisini bende severim, cumhurbaskanligi secimindeki konusmasi tam anlamiyla ibretlikdi..
ancak ak partiye katilmasi biraz zordu sonucta basbakanimiz hep diyor bu trenden inen bir daha binemez diye. kendisi teskilatla alakali bir sorun nedeniyle partimizden istifa etti ama malesef gittigi yerdede dikis tuttaramadi, sp de ise cok göze batmiyor cünkü sp nin konjöktörü belli yeni yüzlere yer vermiyor, sayin kurtulmus onu son kurultayda gike alacakdi ama ak sakallilardan sira gelmediki ancak 5-6 tane yeni isim alabildi zaten o 5-6 silinen isim yüzünden kiyamet koptu birde toplu degisiklik olsaydi |
|
07-31-2010, 00:55 | #10 |
konuyu başka yere çekmeye çalışıyorsun ama yok gelmem ben o tarafa
Ümmet bey de bilmiş sizin orda durulmayacağını (ahanda fitili ateşledim) hadi iyi geceler. |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|