|
07-30-2010, 15:32 | #1 |
Diyaloğun Meyveleri
Arşiv niteliğinde bir konu olması adına böyle bir konu açma gereği hissettim.Sizlerinde güzel desteklerini bekliyorum.
İNSANLIK SEVGİYE HASRET GİDİYOR California'da Anadolu Kültürleri Festivali Bu Fransız genç İslam Dinini Seçti DİYALOG TOPLANTISI
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
07-31-2010, 21:37 | #6 | |
Alıntı:
herkes iki noktadan hareket ediyor diyalog iki esit güc arasinda olur ancak gerek hristyanlik gerekse yahudilik asimile olmustur zaten onlar asimile olmasa islam dini inmezdi!.. evet o dinler asimile olmus evet o kutsal kitaplar degistirilmis ama yinede bu haline inanan milyonlarca insan var sonucta peygamber efendimiz medineye hicret ettigi zaman ilk icraati yahudilerle iyi niyet anlasmasi yapmak olmustur evet yahudiler sonra bunu bozmustur ancak peygamberimiz zorlama yoluna gitmemistir.. ayni sekilde torunu olmaktan gurur duydugumuz osmanlida feth ettigi yerlerdeki insanlarin dinini özgürce yasamasina izin vermistir, istese onlari Müslüman olmaya zorlayabilirdi ki bazen acaba yapsamiydi diye düsünmüyoruz degil!.. ayni sekilde peygamberimiz dinimizi anlatmaya gittigi gisiler tarafindan taslanmasina ragmen, bir sözüyle onlarin helak olacagini bildigi halde onlara beddua etmemis, islahini istemistir.. bu pencereden baktigimiz zaman dinimizde hosgörü, diyalog her daim vardir ve bu islamin ilk caglarina kadar dayanir.. tabiki diyalog demek taviz vermek degildir, diyalog demek bir inancin, digerine tahakkümü degildir.. sizlerde hakli olarak neyi diyalog edecegiz dinimiz dinimiz onlari dost edinmeyin buyuruyor, senin dinin sana, benimki bana diyor!.. bakiniz diyalog demek dostluk degildir, diyalog demek onlarin degistirilmis dinini hak olarak görmek degildir.. sonucta hristiyanlik, yahudulik inancimiza göre ehli kitapdir ayni sekilde hz isa,musa yi peygamber biliriz.. o halde degistirilmiste olsa, asimile olmusta olsa o insanlara saygimizi muhafaza etmeliyiz.. dünyanin bir cok yerinde islam demek terörle esdeger görülüyor peki biz kendimizi nasil ifade edecegiz, köprüleri tamamen atalim mi, ayidan dost kafirden dost olmaz diyerek icimizemi kapanalim.. biz kendimizi anlatalim dahada önemlisi dinimizi anlatalim ki bu diyalog calismalari cercevesinde Müslüman olanlarin sayisi yüzleri gecmistir peki hristiyan olan var mi? bana simdi bina aldi evleri, icinde para olan incilleri, kapi kapi dolasan misyonerleri anlatacaksiniz.. kimse kusura bakmasin inanci tam olan bir genclik öyle kolayca birseylere kanmaz, inanclarini üc kurusa satmaz peki o insanlar neden Müslüman oluyor cünkü inandiklari seylerde birseyler eksik onu farkediyorlar, islamin mükemmeliyetini kesfediyorlar.. aslinda dahada uzun yazabilirim ama ben olaya hep bunun zarari nerede o yönden bakmak istiyorum! |
||
07-31-2010, 22:57 | #7 |
Bu hizmetler sonucunda hristyan,ateist vs müsluman oluyorsa laga luga etmeye gerek yok.
Hizmetin sahiplerinin kendi dinlerinden taviz veriyorlar diye bahsetmeleri en hafif dille iftira ediyorlar. Kemalist veya diyalog hizmetlerini yerinde hiç görmemiş çapsız hocalardan öğrenmek yerine,iftira ve yalanlarına alet olmak yerine bizzat icraa eden insanlardan ,kaynaklardan öğrenin. Bu insanlar yüzbinlerce gencin imanını kurtarmak için çalıştılar çalışıyorlar.Bu işin yurtdışında da aynı şekilde her platformda tebliğin sınırları içerisinde başarılı bir şekilde Allah'ın izniyle devam ediyor. ibadetlerinizi başkalarının sevap hanesine yazdırmak için yapmayın,günahlarını sırtınıza geçirmek için heveslenmeyin. |
|
07-31-2010, 23:27 | #8 |
http://www.akpartiforum.com/diyalog-...362#post777362
Lütfen buradan devam edin konu amacından çıkıyor. Ki yönetici geldiği zaman mesajları silmesini rica edeceğim.Emeklere yazık olur. |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|