|
![]() |
#1 |
![]() EY AZRAİL..
“Ne olurdu üç beş yıl, önce haber verseydin. Hiç değilse rüyama, bir kerecik girseydin. Aşk, meşk, derken dünyadan, bir türlü kopamadım.. Senden özür dilerim, hazırlık yapamadım.. Görüyorsun yanımda, ne valiz var, ne bavul.. Uykum öyle ağır ki ne zil duydum ne davul. Yaşım yetmiş olsa da gör ki fıkır fıkırım. Bu cümbüşlü alemi ben nasıl bırakırım. Hayallerim, düşlerim, yarım kalan işlerim. Estetik yapılacak daha burnum, dişlerim. Elli yaşımda ancak voleyi vurabildim. Hortumlar sayesinde holdingi kurabildi.. Gerçi ucuza verdim şerefin kilosunu. Ama böyle kazandım şu uçak filosunu. Ey Azrail, ne olur, bozulmasın pazarım. Sana şöyle yüklüce, bir çek bile yazarım. Şu masmavi havuzlu sarayıma baksana. O daracık mezarda yazık olmaz mı bana?. Bazen çoluk çocuğa içimden kızıyorum. Ölmemi bekliyorlar inan ki seziyorum. Arkamdan göstermelik iki damla gözyaşı. Bir de şöyle büyükçe, yaldızlı mezar taşı. Tahmin ediyorum ki mevlid de okuturlar. Ortalığı birazcık gülsuyu kokuturlar. Araya reklam konur, bir ilahi aryası. Mevlid bitince başlar dedi-kodu furyası. Etlerim, kemiklerim didik didik edilir. Ben az gelirsem eğer köklerime gidilir. Ey Azrail, inan ki hazırlığım yok daha. Hele şu din konusu çok karışık bir saha. Bazı büyük abiler köşeleri tuttular. İrtica diye diye beni de korkuttular. İlahiyat adına ekranda iki kaçık. Kimlerin kuklaları oldukları apaçık. Alim, zalim, karıştı, renkleri seçilmiyor. Velisiz kaldı sokak deliden geçilmiyor. Henüz daha gündemde ne oruç var ne zekat. Ne Kur’an’la tanıştım ne de kıldım bir rekat.. Edemedim bir türlü şu nefsimi terbiye. Ortalıkta ne görse tutturuyor ver, diye.. Ey Azrail.. Bilirim, gelince beklemezsin.. Tükenen vadelere saniye eklemezsin.. Bu satırlar boş geçen bir ömrün hikayesi.. İbret alanlar için son pişmanlığın sesi.... Cengiz Numanoğlu
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Edemedim bir türlü şu nefsimi terbiye.
Ortalıkta ne görse tutturuyor ver, diye.. Ey Azrail.. Bilirim, gelince beklemezsin.. Tükenen vadelere saniye eklemezsin.. Bu satırlar boş geçen bir ömrün hikayesi.. İbret alanlar için son pişmanlığın sesi.... Cengiz Numanoğlu Allah razı olsun Rabbim pişman olanlardan eylemesin |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() Alıntı:
Amin canımm ![]() |
||
![]() |
![]() |