AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 08-15-2010, 12:51   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart TUSKON ve MÜSİAD'dan sonra ASKON da 'Evet' Dedi
TUSKON ve MÜSİAD'dan sonra ASKON da 'evet' dedi



Demokrasiyle birlikte iş dünyasının önünü de açacak olan yeni anayasa paketine iş dünyası örgütleri de destek veriyor.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve Müstakil İşadamları ve Sanayiciler Derneği'nden (MÜSİAD) sonra Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) de 12 Eylül'de yapılacak referandumda 'Evet' oyu vereceklerini açıkladı. Referandumun mevcut statükonun değişmesi adına önemli bir adım olduğunu belirten derneğin başkanı Mustafa Koca, bu adımın siyasi olarak görülmemesi çağrısında bulundu.

Referandum sonuçlarının getireceklerinin geniş kitleler tarafından tam olarak kavranmadığını belirten ASKON Başkanı Mustafa Koca, 12 Eylül'de 'evet' ya da 'hayır' oyu kullanacak kişilerin sadece parti genel görüşüne bağlı kalarak oy kullanmamalarını istedi. Özellikle referandum kararının politik tercihlerden uzak düşünülmesi gerektiğini vurgulayan Koca, "Değişimin getirileri üzerinde bireysel olarak kafa yormak gerekir. Artık basmakalıp tekrarları, robotik refleksleri ve insan onurunu zımparalayan yok ediciliği tersine çevirmek gerekir." dedi.

Referandumu, Türkiye'de mevcut olan katı, sorumsuz ve hukuksuz bir sistemin ve statükonun değişmesi adına iyi bir fırsat olarak gördüklerini belirten ASKON Başkanı, bu değişime ayak uydurmak için de dernek olarak, 'evet' oyu kullanacaklarını açıkladı. Sistemin mevcut yapılanmasının ve bir kısım çevrelerin kendilerini bu devletin asıl sahibi ilan etmelerinin faturasını Türk Halkının ödediğini kaydeden Mustafa Koca, "Sorgulanamayan yapılar, tüm hukuksuz eylemlerini 'devletin âli menfaatleri' olarak sunmayı itiyat haline getirdiler. Onları meşrulaştırma görevini de âdeta yargıya vermişlerdir. Bugün içinde yaşadığımız ve mütemadiyen halktan bir kısım insanların yüreklerini yakan terör dehşeti dahi, aynı zihniyetin bir yansıması olarak hayatiyetini sürdürmektedir." ifadelerini kullandı. Mustafa Koca, 12 Eylül Anayasası'nın hesap verilebilirlik ve şeffaflık açısından Türkiye'nin şartlarına ayak uyduramadığına da işaret ederek, değişimden ve özgürlükten bahseden hiçbir Türk vatandaşının buna itiraz edemeyeceğini söyledi. ASKON Başkanı, şunları kaydetti: "Biz, statükoyu değiştirmek adına, bir başlangıç olması düşüncesi ve temennisiyle evet demeyi bir zorunluluk olarak görüyoruz. Konunun siyasi kazancının birilerine gitmesinin, 2011 seçimlerinde birileri lehine yansımasının şimdilik bizim için önemsenen bir tarafı yoktur."

Türkiye'de özelikle 1990-2000 dönemlerinde yaşanan faili meçhullere de değinen Mustafa Koca, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) hakkıyla işleyen bir kurum olması halinde faili meçhullerin en fazla 5-6 da kalmış olacağını ifade etti. Koca, şu anki sistemin teorik olarak parlamenter demokratik bir yönetim olduğunu, ancak hesap verilebilirlik ve şeffaflık açısından adına uygun dizayn edilmediğini kaydetti. Koca, buna dayanak olarak da 12 Eylül darbe anayasasını gösterdi ve bunun değişmemesi halinde sistemin devam edeceğini söyledi.

Zaman 15.08.2010

 

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi