![]() |
#1 |
![]() Gurbetçiler de 'Evet' dediler
Kapıkule, Hamzabeyli ve İpsala sınır kapılarında referandumda oy kullanan gurbetçiler 'Evet' dediler. İl Seçim Kurulundan alınan bilgiye göre; Kapıkule, Hamzabeyli ve İpsala sınır kapılarında gurbetçilerin kullandıkları oyların çoğu 'Evet' çıktı. Üç sınır kapısında toplam 11 sandıkta 66 bin 840 gurbetçi oy kullandı. Oyların 66 bin 285'i geçerli, 555'i geçersiz sayıldı. Gurbetçilerin kullandıkları oylardan 47 bin 187'si 'Evet', 19 bin 98'i 'Hayır' çıktı. Sabah 13.09.2010
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Bu rakamlar bana çok düşük geldi daha iyi olması gerekmez miydi ?!
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() boykot mu etmisler yau (:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Gurbetciler ellerinden geldigince o kullanmaya geldiler bana göre...
Ama bu durum sarttlarin elverdigince olabildi. Eger gurbetciler bulunduklari Konsolosluklarda, onu da biraktim en azindan Büyükelciliklerde oy kullanabilme sansina sahip olsalardi, katilim daha cok olacakti...Ben üniversite egitimim icin 3 yildir Almanya´da yasiyorum, bu üc yil icerisinde iki referandum bir de yerel secim oldu, olan ise giden oylara oldu. Ayrica burada yasayan Gurbetcilerin yaninda, onlara hizmet etmek icin gelen Din görevlileri, onlarin aileleri, yine burada lisans, master ve doktorasini yapan ögrenciler, banka ve konsolosluklarda görev yapan memurlar ve aileleri...Bu saydiklarimin büyük cogunlugu secim kayitlarinin TR´de olmasi nedeniyle Gümrüklerde de oy kullanamiyorlar. Keske elde olsa da bu duruma cevap verebilecek birinden, bu olayin neden Büyükelciliklerde oy kullanilamadigina dair bir bilgi alabilsem. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|