AK Gençliğin Buluşma Noktası
Sağlık Sağlığımızla ilgili bütün paylaşımlar bu bölümümüzde.

Stil
Seçenekler

Alt 11-09-2007, 21:59   #1
Kullanıcı Adı
selahattin_ay
Standart AK Parti Forum Sağlık Ocağımız
S.a
Arkadaslar buradan sorulariniza elimden geldigi kadar cevap vermeye calisacagim. Hastaliklar, tedavileri, son teknolojiler, pratik bilgileri sunmaya calisacagim.
simdiden tesekkurler. Saglicakla kalin

not: kaynak olarak Turk doktorlarimizin yaptigi aciklamalar ve bilimsel makaleler degerlendirmeye alinacaktir.
Not2: Arkadaslar ozelden de ulasabilirsiniz

selahattin_ay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-19-2007, 01:28   #2
Kullanıcı Adı
loneliness
Standart AKPARTIFORUM SAGLIK OCAGIMIZ
Şu tansiyon konusunda bilgi almak isterim... Yüksek tansiyon özellikle ilaçsız olarak düşürmenin yolu varmı diyelim ki acil bir durumda ilaç yok yada herhangi bir ilaç içmemek için ne yapmamız veya yapmamamız gerekiyor...

Ve hangi birimler ilgilidir tansiyonla hastanelerde dahiliye mi... ??
Alt 11-19-2007, 01:33   #3
Kullanıcı Adı
Feyza
ya benimde bir sorum olucak D vitamini eksikliği var bende hemde ciddi şekilde ben hayatım boyunca süt içmedim, Doktor zoruyla şimdi günlük (arada fire veriyorum) içmeye çalışıyorum, süt yerine kalsiiyum ilaçları alsam daha sonra bana zararı olurmu?

Feyza isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-19-2007, 01:45   #4
Kullanıcı Adı
selahattin_ay
kardesim soruna doktorlarimizin yaptigi bilimsel cevaplar ile aciklik getirmeye calisalim
''Samsun'da 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapılan bir çalışmada, acil servise gelen hastaların yarısına sarımsak verilmiş, yarısına ise verilmemiş. Yapılan kan basıncı ölçümlerinde her iki grup arasında fark olmadığı görülmüş. Tabii ki, sarımsak yararlı bir bitki ama tansiyonu düşürmek için sarımsak kullanmanın bir yararı yok. Tedavi amacıyla kullanmamak şartıyla limon suyunun kan basıncını düşürücü etkisi var. Tansiyonu düşürme adına, limon suyu içmek sarımsak yemekten daha faydalı.''

Tansiyonun düşmesi ve yükselmesinin ortak belirtiler gösterdiğini belirten Turgan, ''Tansiyon düşmesi halinde tuzlu ayran içme uygulamasını bir kere mutlaka kaldırmak lazım. Tansiyonu düşen kişi uzanıp dinlenirse sorunu çözülecektir''

Hipertansiyonlu hastalarda, tuz tüketiminin azaltılmasının kan basıncını tek bir ilaç kadar düşürdüğü görülmüştür.''

bir diger arastirma

Tansiyonumu normal değerlerde tutabilmek için ilaç tedavisi dışında yapabileceğim diğer uygulamalar nelerdir?

İlaç tedavisi dışında yapmamız gerekenler şunlardır:

1. Perhize sıkı sıkı uyunuz, ihmal etmeyiniz ve sürekli yapınız, tuzu mutlaka kısınız. Unutmayınız ki tuz kısıtlaması tedavinizin önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Tuzdan zengin turşu, salamura, sucuk-pastırma, tuzlu zeytin, tuzlu peynir, maden suyu, maden sodası, içmeceler ve kaplıca sularından uzak durunuz. Peyniri, mutlaka tuzunu suda aldıktan sonra yiyiniz. Ya tuzsuz zeytin ya da diyet zeytin tercih ediniz.

2. Fazla kilolardan kurtulup ideal kilonuza ulaşın ve bunu devam ettiriniz.

3. Sizi sıkmayan ancak sürekli yapabileceğiniz bir fiziksel aktiviteye başlayınız (koşma, tempolu yürüme, tenis vb.) ve bunu sürekli yapmaya gayret ediniz.

4. Sigara içmeyiniz, mutlaka içenleri uyarınız ve mümkün olduğunca sigara içilen ortamda bulunmayınız.

5. Alkol tüketimini azaltınız.

6. Potasyumdan zengin muz, kayısı vb. meyvelerden bol bol yiyiniz, yeterli kalsiyum alınız.

7. Kolesterol ve kan şeker değerlerinizi mutlaka kontrol ettiriniz, yüksekse gerekli önlemleri almak için doktorunuzu uyarınız.

8. Tabii ki ilaçlarınızı aksatmadan, dozlarını atlamadan alınız.

9. Düzenli aralıklarla veya doktorunuzun belirleyeceği aralıklarla mutlaka kontrole gidiniz. Bu sizde gelişebilecek bazı organ bozukluklarının erken tanınmasına ve tedavisine olanak sağlayacaktır (örneğin göz içi kanaması ve kalp damar tıkanıklığı gibi).

kardesim ayrintili bilgi icin firsatim oldukca guncellemeler yaparim simdilik bu kadar yeterli olacaktir umarim ;)

bir diger konu ise Turkiye de tansiyon (kan basinci ) olcmek icin gorevlendirilen memurlarimiz hemsirelerimizdir.
Birincil basamak saglik hizmetleri veren "saglik ocaklarimiz" bu konuda her turlu yakinligi size gosterecekleridir ayrica yogunlugun cok cok az olmasi ile de memnuniyetiniz artacaktir. Saglik ocaklarimiza ulasamadiginiz takdirde acil servislerimiz de bu hizmeti vermektedir ama takdir edersiniz ki acil servislerimiz cok yogun oluyor orada ki ilgi biraz daha ters tepebiliyor..
dahiliye poliklinikleri boyle bir hizmet vermez (degisebilir) bunun icin cogu devlet hastanemizde dahi hipertansiyon birimimiz var. buralardan da tedavi olabilir sorular sorabiliriz.. ama benim sana tavsiyem saglik ocaklari ;)
Alt 11-19-2007, 01:47   #5
Kullanıcı Adı
loneliness
Tşk ettim ;) ;) ;) +1
Alt 11-19-2007, 01:48   #6
Kullanıcı Adı
selahattin_ay
Alıntı:
feyza Nickli Üyeden Alıntı
ya benimde bir sorum olucak D vitamini eksikliği var bende hemde ciddi şekilde ben hayatım boyunca süt içmedim, Doktor zoruyla şimdi günlük (arada fire veriyorum) içmeye çalışıyorum, süt yerine kalsiiyum ilaçları alsam daha sonra bana zararı olurmu?

feyza baskanim rasitizm teshisi koymusmuydu doktor
veya hangi teshisi koymustu onu belirtebilir misiniz? ona gore daha ayrintili cevap vermeye calisayim
Alt 11-19-2007, 11:39   #7
Kullanıcı Adı
Feyza
Alıntı:
selahattin_ay Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

feyza baskanim rasitizm teshisi koymusmuydu doktor
veya hangi teshisi koymustu onu belirtebilir misiniz? ona gore daha ayrintili cevap vermeye calisayim
Kemik ölçümü yaptırdım ilk ölçüm iki sene önce yaptırmıştım normal çıkmadı düşük çıktı, Bi kaç ay önce yine ölçtürdüm dahada gerileme var, osteoporoz olma riskinin yüksek olduğunu söyledi doktor, bunu engellemek için düzenli süt içmemi ve kan sayımı yaptırmamı söyledi, Kalsiyum ilacı vermedi.Ani kilo kaybı oldu son 4 ayda Çok zayıfıladım boy:1.68 kilo :49, Erzincandan dayım geldi kim bu iskelet dedi. :D :D

Alt 11-19-2007, 11:43   #8
Kullanıcı Adı
Feride
ben de süt içemiyorum . ama zorla işte böyle kemik erimesi vs.. bunlar olur diye korkudan her gün 1-2 bardak içmeye çalışıyorum. nefesimi tutarak bi çırpıda içiliyor. feyza tavsiye ederim bu tarz içmeyi ;)
Feride isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-19-2007, 12:10   #9
Kullanıcı Adı
Feyza
Alıntı:
Feride Nickli Üyeden Alıntı
ben de süt içemiyorum . ama zorla işte böyle kemik erimesi vs.. bunlar olur diye korkudan her gün 1-2 bardak içmeye çalışıyorum. nefesimi tutarak bi çırpıda içiliyor. feyza tavsiye ederim bu tarz içmeyi ;)
valla çikolatalı süt anca içebiliyorum sade sütü içemiyorum dedim ya mecburiyetten :D
Alt 11-19-2007, 12:13   #10
Kullanıcı Adı
Feride
Alıntı:
Alıntı:
Feride Nickli Üyeden Alıntı
valla çikolatalı süt anca içebiliyorum sade sütü içemiyorum dedim ya mecburiyetten :D
ya bi kere küçüklükten içilmeyince olmuyor ben de öyleydi şimdi mecburiyetten işte içiyorum. kendime psikolojik telkinler falan yapıyorum. niye ne varmış süt güzel bembeyaz vs..: ))) içilir tadı güzel diyerek telkin de yapabilirsin.: D
Feride isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)