AK Gençliğin Buluşma Noktası


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 09-27-2010, 15:31   #1
Kullanıcı Adı
HazâL
Post ResimLerLe Benim MemLeketim - KONYA Hakkinda BiLgiLer
Mevlana Diyarı hoşgörüşehri Konya'dan herkese sevgiler...Yurdumuzun coğrafik olarak en büyük ili olan Konya'nın şimdilerde Nüfus bakımından 4. sıraya, ekonomik gelir bakımından 7. sıraya yerleşen Konya şehrini tanıtmak amacıyla hazırlanmıştır. Konya şehri tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapmasının yanında Selçuklu Başkenti olmuştur. Yurdumuzun tam ortasında bulunan Konya Ovası Türkiye'nin tahıl ambarı konumundadır. Buğday, arpa, çavdar, yulaf ve pancar olmak üzere pek soğuga dayanıklı pek çok ürün yetiştirilir. Tahıl ambarı olması nedeniyle ilimizde pek çok Un, irmik, yem ve makarna fabrikaları bulunmaktadır. 1990'lı yıllara kadar halkın geçim kaynağını ağırlıklı olarak tarım ve hayvancılık oluşturmuş ancak 90'lı yıllardan sonra ard arda açılan sanayi bölgeleriyle Konya'da bugün makina, pvc, tekstil, gıda, otomotiv yan sanayi, kozmetik, mermer, granit, boya, mobilya, cam, gibi pek çok ürün üretilen ve ürettiği ürünleri ABD, İngiltere, Almanya, Fransa gibi pek çok Avrupa ülkesinin yanı sıra uzak doğu ve arap ülkerine ihraç etmektedir.






derviş



RİXOS HOTEL






Müzeler
İNCEMİNARE MöœZESİ
Bugün Selçuklu Devri Taş ve Ahşap Eserler Müzesi olarak kullanılmaktadır. Selçuklu Sultanı İzzettin aaakavus ıı. devrinde Vezir Sahip Ata Fahrettin Ali tarafından 1258-1279 tarihinde Hadis ilimi okutturulmak üzere yaptırılmıştır. Mimarı Abdullah Bin Kellük'tür. 1956 yılında müze olarak ziyarete açılmıştır.




ARKEOLOJİ MüZESİ
1962 yılında ziyarete açılmıştır. Neolithik - Erken Bronz, Hitit, Frig, Grek, Roma ve Bizans devrine ait eserler teşhir edilmektedir. ö‡atalhüyük, Canhasan, Erbaba, Sızma, Karahüyük, Alaaddin Tepesi'ndeki kazılardan çıkan eserler sergilenmektedir.






KONYA DAN GÖRÜNTÜLER














A

 

HazâL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 09-27-2010, 15:34   #2
Kullanıcı Adı
HazâL
Post konya hakkinda bilgiler



Konya
GENEL BİLGİLER
Yüzölçümü: 38.183 km²
Nüfus: 1.750.303 (1990)
İl Trafik No: 42
İnsanlık tarihinin ilk yerleşim yerlerinden biri olan ve tarih akışı içerisinde birçok medeniyetin izlerini bağrında taşıyan Konya, adeta bir müze şehir hüviyetindedir.
Sayısız tarih, kültür ve doğal zenginliklerine sahip olan Konya yetiştirdiği İslam büyükleri ile de tanınmaktadır. Konya tarih boyunca belli başlı yollar üzerinde yer almıştır. Tarihi İpek Yolu'nun en önemli ticaret ve konaklama merkezlerinden birisi olmuştur.
İLÇELER:
Konya ilinin ilçeleri; Karatay, Meram, Selçuklu, Ahırlı, Akören, Akşehir, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Cihanbeyli, Çeltik, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Emirgazi, Ereğli, Güneysınır, Hadım, Kulu, Sarayönü, Seydişehir, Taşkent, Tuzlukçu, Yalıhöyük ve Yunak'tır.
Akşehir: İl merkezinin 132 km. batısındadır.Türk ulusunun geleneksel hazır cevaplılığını güldürüleriyle yansıtan Nasreddin Hoca Türbesi'nin bulunduğu, ilçede Seyyid Mahmud Hayrani Türbesi, Garp Cephesi Müzesi, Taş Camii, Hıdırlık mesire yeri, Kilise, Akşehir gölü turistik yerlerindendir. Her yıl 5-10 Temmuz tarihleri arasında Uluslararası Nasreddin Hoca Şenlikleri yapılmaktadır.
Beyşehir: İl merkezinin 92 km. batısındadır. İlçe turizmine canlılık kazandıran Beyşehir Gölü bir milli park hüviyetindedir. Göl üzerinde 30'a yakın ada, 13 çeşit balık vardır. Eşrefoğlu Camii ve Türbesi, Taş Medrese, Çifte Hamam, Bedesten, Kubadabat Köşkü kalıntısı ve Beyşehir Köprüsü önemli tarihi ve turistik yerleridir. Ayrıca Eflatun Pınar ve Fasıllar Anıtı dünyaca tanınan yerleridir. Doğal güzellikleri ile ünlü ilçede Yaka Manastır, göl içerisindeki Hacı Akif Adası, dikit sarkıtları ile dolu mağaraları ilgi çekicidir.
Bozkır: İl merkezinin 119 km. güneyindedir. Zengibar Kale Kalıntısı, Kaya Mezarları, Selçuklu Devri Köprü, Osmanlı devri Bozkır Camii, Akçapınar Çamlığı, Sarıot Yaylası ve Söğütlü Pınar önemli tarihi ve doğal güzellikleridir.
Cihanbeyli: İl merkezinin 97 km. kuzeyindedir. Her türlü otomobil sporlarının yapılabileceği ve akşam güneşinin ayrı bir güzellik sergilediği Tuz Gölü ve peri bacaları oluşumları ile ilgi çekicidir.
Çumra: İl merkezinin 48 km. güneydoğusundadır. Zengin höyük varlığı ve sit alanları ile ilgi çekicidir.İlçede bulunan Çatalhöyük'ün tarihi M.Ö. 7000'e kadar uzanmaktadır. İlk ev mimarisi ve ilk kutsal yapılara ait özgün buluntular ile insanlık tarihine ışık tutan bir merkezdir. Anadolu'da ilk yerleşik hayata başlandığını gösteren Neolitik devri iskan yerlerinden birisidir. Kazılarda bulunan çok sayıda eser, Konya Arkeoloji ve Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde teşhir edilmektedir.
Doğanhisar: İl merkezinin 122 km. batısındadır. Yayla ve dağ turizmine yönelik yöreleriyle tanınan ilçe, Yunus Emre ve Taptuk Emre Mezarı, camiileri, tarihi kalıntılar ve doğal güzellikleriyle eşsiz bir yöredir.
Ereğli: İl merkezinin 145 km. doğusundadır. Ulu Camii ve Rüstem Paşa Kervansarayı önemli tarihi eserlerindendir. Akhüyük kükürtlü suyu, traverten oluşumları ile ilgi çekicidir.
Hadım: İl merkezinin 120 km. güneyindedir. İlçeye adını veren Hz. Hadimi Türbesi, bir doğa harikası kalıntılar, kaya mezarları, mağaraları ve yaylalarıyla turizme yönelik bir ilçemizdir.
Halkapınar: İl merkezinin 168 km. doğusundadır. Ivriz Kaya kabartması, dünyadaki ilk tarım anıtıdır. Ivriz Çayı dağ turizmine yönelik alanları ile ilgi çekicidir.
Ilgın: İl merkezinin 87 km. kuzey batısındadır. Sağlık turizmine yönelik Roma devrinden kalan kaplıca ve içmelerin bulunduğu ilçede, tarihi camiiler ve bedesten vardır.
Kadınhanı: İl merkezinin 60 kuzeybatısındadır. İlçeye adını veren Raziye Sultan Han ve camiiler bulunmaktadır. Ayrıca mağaraları, Kestel Kalesi ve astım hastalarına iyi geldiği bilinen Kestel Ormanları ve şifalı içme suyu ile ünlüdür.
Karapınar: İl merkezinin 96 km. doğusundadır. Selimiye Külliyesi, doğa harikası olan Meke Krater Gölü ve gölde yaşayan Meke Kuşları, Acı Göl, antik bir şehir kalıntısını içeren Çıralı Göl, Meyil Gölü önemli yerlerdir.
Seydişehir: İl merkezinin 134 km güneybatısındadır. Seyyid Harun Veli Türbe ve Camiisi, mağaraları, tarihi kalıntıları ve yayla turizmine yönelik alanları ile ünlü ilçemizdir.
NASIL GİDİLİR?
Karayolu: Konya'dan Türkiye'nin her yerine karayolu ile ulaşım mümkündür. Şehir merkezinden 15 km uzaklıktaki otogara dolmuş, tramvay ve taksi ile ulaşılabilir.
Otogar Tel: (+90-332) 461 20 31 - 512 40 20
Demiryolu: Şehiriçi minibüsleriyle ilin her yerinden gara ulaşım sağlanmaktadır.
İstasyon Tel: (+90-332) 322 36 70
Havayolu: Her gün karşılıklı Konya-İstanbul, İstanbul-Konya seferleri yapılmaktadır. Şehir merkezinden Havaalanına THY servisleri ile ve taksi ile ulaşılabilir.
Havalimanı Tel: (+90-332) 239 13 40
GEZİLECEK YERLER
Müzeler ve Örenyerleri
Müzeler
Mevlana Müzesi
Adres: Mevlana Mah. - Konya
Tel: (332) 351 12 15
Arkeoloji Müzesi
Adres: Larende Cad. - Konya
Tel: (332) 351 32 07
Çini Eserler Müzesi
Adres: Alaattin Meydanı - Konya
Tel: (332) 351 19 14
Mezar Anıtları Müzesi
Adres: Gazi Alemşah Mah. Sırçalı Cad. - Konya
Tel: (332) 352 80 22
Taş ve Ahşap Eserler Müzesi
Adres: Alaattin Meydanı - Konya
Tel: (332) 351 32 04
Etnografya Müzesi
Adres: Larende Cad. - Konya
Tel: (332) 351 89 58
Akşehir Müzesi
Adres: Dr. Aziz Perkun Cad. No: 94 Akşehir-Konya
Tel: (332) 813 15 68
Ereğli Müzesi
Adres: Bulvar Cad. No: 16 Ereğli - Konya
Tel: (332) 713 45 92
Atatürk Müzesi
Büyük Şehir Belediyesi A.R. İzzet Koyunoğlu Müzesi Detaylı Bilgi
Ereğli Müzesi
İvris Kaya Anıtı - Aydın Kente / Halkapınar
Karatay Müzesi (Medresesi): Emir Celaleddin Karatay tarafından 1251 yılında yaptırılmış. Selçuklu medresesidir. Selçuklu ve Osmanlı dönemi çini eserler sergilenmektedir.
Müze Tel : (+90-332) 351 89 58/149
Ziyaretçi Saatleri: 8.30-17.00
Ziyarete Açık Günler pazartesi hariç her gün
İnce Minare Müzesi Medresesi) Selçuklu veziri Sahip Ata Fahrettin Ali tarafından 1254 yılında yapılmıştır. Beylik ve Selçuklu dönemi taş ve ahşap eserler sergilenmektedir.
Sırçalı Mezar Anıtlar Müzesi: 1242 yılında kurulmuştur. Sanat yönünden çok zengin Selçuklu Beylikler ve Osmanlı devirlerine ait mezar taşları bulunmaktadır.
Müze Tel : (+90-332) 350 40 31
Ziyarete Açık Günler : Pazartesi günü hariç her gün
Koyunoğlu Müzesi: Konya'nın köklü ailelerinden İzzet Koyunluoğlu, Topraklık Mahallesindeki evinde yıllarca toplamış olduğu tarihi eserlerle özel bir müze ve kitaplık kurmuştur. Daha sonra kurmuş olduğu müze ve kitaplık Konya Belediyesine bağışlanmıştır. Müzede arkeolojik ve etnografik eserler sergilenmektedir.
Müze Tel: (+90-332) 351 18 57
Ziyaret Saatleri: Her gün açık
Akşehir Arkeoloji Müzesi: Hitit, Frig, Lidya, Roma ve Bizans dönemi eserleri teşhir edilmektedir.
Müze Tel: (+90-332) 813 15 68
Ziyarete Açık günler: Pazartesi hariç her gün
Akşehir Atatürk Müzesi: İstiklal savaşı sırasında Garp cephesi Komutanlığının karargahı olarak kullanılan tarihi bina, Atatürk Müzesi olarak o günlü özelliklerini koruyarak bugün hizmet vermektedir.
Müze Tel: (+90-332) 813 15 68
Ziyarete Açık saatler: Mesai saatleri dışında
Ziyarete Açık Günler pazartesi Hariç Hergün
Örenyerleri


Konya Etnografya Müzesi


Çatalhöyük - Küçük Köy Çumra


Bolat Örenyeri - Hadim / Bolat Köyü


Karahöyük - Meram / Harmancık Mah. Kubadabat - Beyşehir - Gülkaya


Ayaelena Kilisesi - Selçuklu - Sille Mah.


Çatalhöyük: Konya'ya 60 km uzaklıktadır. Arkeolojik kazılar devam etmektedir. En erken yerleşim katı M.Ö.5500 yıllarına tarihlenmektedir. İnsanlık tarihinde ilk yerleşme, ilk ev mimarisi, ilk kutsal yapı Çatalhöyük'te olmuştur. Yapılarda kullanılan malzeme ker***, ağaç ve kamıştır. Bulunan bazı eserler Konya Arkeoloji Müzesine teslim edilerek bir kısmı teşhir edilmektedir.


Kilistra Antik Kenti: Konya'nın güney batısında 55 km. mesafededir. Kral yolu üzerinde bulunan ve İsa'nın havarilerinden Saint Paul'ün ilk vaaz verdiği yerlerdendir. Arkeolojik kazıları devam eden bölgede Hac Plank Şapel, Sümbül Kilise, Çiftli Sırahane, Büyük Su sarnıcı gibi yerler ortaya çıkarılmıştır.


Sille Aya-Elana Kilisesi: Sille şehir merkezine 8 km. mesafede bir yerleşim yeridir. M.S. 327 senesinde Bizans İmparatoru Constantin'in Annesi Helena, Hac için Kudüs'e giderken Konya'ya uğramış ve ilk Hıristiyanlık çağlarına ait oyma mabetleri görmüş, burada bir mabet yaptırmaya karar vermiştir. Kilisenin vaaz kürsüsü ve duvarlardaki renkli figürler birer sanat şaheseridir.


Anıtlar


Eflatunpınar: Eflatunpınar, Hititler döneminde kurulmuş kutsal Hitit Anıtıdır. Beyşehir'e 22 km. mesafededir. Anıt, göğü taşıyan ve yerle gök arasında ilişki kuran Tanrıları tasvir etmektedir.


Fasıllar Anıtı: Dünyanın en büyük kaya anıtlarından biridir. Fasıllar Anıtı, tanrıyı bir dağ tapınağında iki arslan arasında gösterir.


Eflatunpınar Hitit Anıtı: Konya- Beyşehir ilçesindedir. Anıt bir su kaynağının kenarında dikdörtgen taşlar üzerinde kabarmalardan oluşmaktadır. Niteliğini koruyan kabartmalar ön kısımda 14 adet taş bloklar üzerine oyulmuştur.


İvriz Kabartması: Halkapınar ilçesinde İvriz köyündedir. Hititler tarafından yapılmış bir kabartmadır.


Saray ve Hanlar


Kubad-Abad Sarayı: Beyşehir gölünün güneybatısında yer almaktadır. 1226- 1236 yıllarında yaptırılmıştır. Türk Saray Külliyesinin en eski örneğidir.


Zazadin Han: Konya-Aksaray yolunun 25. km.dedir. 1236 yılında yapılmıştır.


Horozlu Han: Konya-Beyşehir yolu 44 km.dedir. Kışlık ve yazlık olarak iki tipte yapılmıştır.


Obrukhan: Konya-Aksaray yolundadır. Tipik bir Selçuklu Hanıdır.


Camiler, Türbeler ve Kiliseler


Mevlana Türbesi Ve Dergahı (Merkez) , Selçuklu Köşkü, Sahip Ata Külliyesi (Merkez), Sırçalı Medrese, Karatay Medresesi, Hasbey Dar-ül Huffaza, İnce Minareli Cami ve Medrese (Merkez), Aziziye Cami (Merkez), Selimiye Cami, Eşrefoğlu Cami (Beyşehir) Konya'nın önemli cami ve medreseleridir.


Konya'da bulunan türbelerden bazıları Sultanlar Türbesi, Emir Nureddin Kümbeti, Gömeç Hatun Kümbeti, Hürrem Paşa Türbesi, Murad Paşa Kızı Türbesi, Sinan Paşa Türbesi , Nasreddin Hoca Türbesi'dir.


Korunan Alanlar


Beyşehir Gölü Milli Parkı


Konya Tabiat Anıtları


Kocakoru Ormanı Tabiat Parkı


Akgöl Tabiatı Koruma Alanı


Kuş Gözlem Alanı


Akşehir ve Eber Gölü, Çavuşcu Gölü, Uyuz Gölü, Samsam Gölü, Kozanlı Gökgöl, Kulu Gölü, Ereğli Sazlığı, Karapınar Ovası, Beyşehir Gölü, Suğla Gölü, Hotamış Sazlığı, Bolluk Gölü, Tersakan Gölü ve Tuz Gölü Kuş Alanları Konya İli sınırları içinde bulunmaktadır.


Akşehir ve Eber Gölü


Çavuşcu Gölü


Uyuz Gölü


Konya Kapalı Havzası


Mesire Yerleri


Meke Krater Gölü: Karapınar ilçesine 8 km mesafede çift volkan patlaması ile oluşmuş bir krater gölüdür. Bu özelliği zeminde olmasından dolayı jeolojik açıdan oldukça ilgi çekicidir. Ayrıca bölgede Acıgöl, Çırak Göl ve Meyil Gölü adında bir çok krater bulunmaktadır.


Yerköprü Şelalesi: Hadim İlçesindedir. Şelale olmasının yanında bazı cilt hastalıklarına iyi geldiği bilinmektedir.


Kaplıcalar


Ilgın Termal Turizm Merkezi


Yeri: Ilgın kentinin doğusunda ve belediye sınırları içinde yer alır.


Ulaşım: Konya şehir merkezine 88 km. uzaklıktadır. Ilgın-Akşehir yolunun 2. kilometresinde bulunmaktadır.


Suyun Isısı: 42°C


PH Değeri: 7.0


Özellikleri: Hipertermal, hipotonik ve radyoaktif bir maden suyudur. Bikarbonat, kalsiyum, sodyum, karbondioksit.


Yararlanma Şekilleri: İçme, banyo, inhalasyon kürleri.


Tedavi Ettiği Hastalıklar: Kombine uygulamalar romatizmal sendromlar, karaciğer, safra yolları, =)=)=)=)bolizma hastalıklarında etkilidir.


Konaklama Tesisleri: Konya Ilgın Kaplıca Tesisleri ( 570 Yataklı) Ilgın- Konya


Mağaralar


Konya ilini önemli mağaraları; Balatini Mağarası , Körükini Mağarası, Büyük Düden Mağarası'dır.


Sportif Etkinlikler


Avcılık: Beyşehir, Seydişehir, Hadim, Taşkent, Ilgın gibi dağlık ve ormanlık bölgelerinde av turizmi (yabancı ağırlıklı) yapılmaktadır.


Bisiklet Turları: Kentin ve civarının coğrafi yapısından dolayı bisiklet sporu gelişmiş durumdadır. Halen 5-9 Eylül tarihleri arasında ilde uluslararası Mevlana Bisiklet Turu adı ile uluslararası yarışmalar yapılmaktadır.


COĞRAFYA


Anadolu yarımadasının ortasında bulunan kent İç Anadolu Bölgesinin güneyinde yer almaktadır. Konya'nın toprakları 38257 km2 yüzölçümüne sahip olup, büyük bir kısmı iç Anadolu'nun yüksek düzlükleri üzerindedir.Güney ve Güneybatı kesimleri akdeniz bölgesine dahildir. Rakım ortalama 1011 m'dir.


Kara iklimi hüküm süren Konya'da yaz kuru ve sıcak ,kış soğuk ve yağışlı olmaktadır.


TARİHÇE


Konya'da ve çevresinde yerleşik düzen Prehistorik (tarih öncesi) çağdan başlar. Konya daha sonra Hitit, Frig , Lidya, Pers, İskenderun, Bergama, Roma, Bizans egemenliklerinde kalmıştır.1071 tarihindeki Malazgirt Meydan savaşından sonra Konya Selçukluların eline geçen şehir 1097 tarihinden 1277 tarihine kadar aralıksız Anadolu Selçuklularının başşehri olmuştur. Konya Selçuklulardan sonra Karamanoğulları ve Osmanlı dönemlerini yaşamıştır.


NE YENİR?


Çorbalardan Tayga, Mercimekli Oğmaç, Arapaşı,Tandır, Bamya, Süt, Tutmaç ve Erişte Çorbası


Et Yemeklerinden, Fırın Kebabı, Etliekmek, Çullama, iki bıçak arası ciğer, Topalak Köfte, Cella


Ekşili Kabak, Yumurtalı Kabak, Zülbiye (Papaz Yahisi), Patlıcan Bayıltan, Lahana Kapaması, Patlıcan Böğürmesi, Çöpleme


Böreklerden Peynirli Kıymalı Börek, Kıkırdaklı Börek, Tandır Saç, Su, Sedirler ve Tatar Böreğini geleneksel yemekler arasında sayabiliriz.


Konya'dan Yemek Tarifleri


Toyga çorbası


Malzemeler:


1 su bardağı yoğurt


1 kahve fincanı un


1 çay bardağı pirinç


1 adet yumurta


4 su bardağı su


tuz, karabiber, nane


Hazırlanışı: Yoğurt, un, yumurta ve pirinç iyice karıştırılır. Su yavaş yavaş ilave edilir. Tuz karabiber ile tatlandırılır ve kaynatılır. Pirinçler piştikten sonra üzerine nane serpilerek servis edilir.


NE ALINIR?


Konya ilçe ve köylerinde dokunmuş halı ve kilim alınabilecek önemli eşyalardır. Bununla beraber Mevlana ve Konya'ya yönelik hediyelik eşya çeşidi bol miktarda bulunabilir.


LİNKLER


Konya Belediyesi http://www.konya-bld.gov.tr


Konya Ticaret Odası http://www.kto.org.tr


Meram Belediyesi http://www.meram-bld.gov.tr


Selçuklu Belediyesi http://www.selcuklu-bld.gov.tr


Karatay Belediyesi http://www.karatay-bld.gov.tr


Kaymaklı Belediyesi http://www.wecnet.com.tr/belediye/kaymakli


YAPMADAN DÖNME


Mevlana Müzesini ve diğer müzeleri görmeden,


Çatalhöyük, Kilistrayı gezmeden,


Cami ,Saray ve hanları görmeden,


Düğün Yemeği yemeden,


Konya'nın köylerinde dokunan keçe, halı ve kilimlerden almadan,buradan gitmeyin




A
HazâL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-27-2010, 15:44   #3
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
Standart
Amma konyalı var sitede ha...

Bende Konyalıyım yanlış anlama olmasın...
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-27-2010, 17:11   #4
Kullanıcı Adı
Ak_Kelebek
Standart
Çakma Gonyalı çık aradan

Benimde en çok beğendiğim ve görmeyi istediğim ilk sırada olan şehirlerdendir Konya. Bizlere de oraları gezip görmek nasip olur inşALLAH.
Ak_Kelebek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-27-2010, 18:31   #5
Kullanıcı Adı
unnamed
Standart
çıkacaksın Alaaddin tepesine...
yakacaksı odun semaverini..
yanında nargilen offf...
otelin çok yakın...
oraya gittim mi otelim bellidir...
KÖŞK'te kalırım...
hemen türbenin az ilerisinde...
  Alıntı ile Cevapla
Alt 09-27-2010, 18:39   #6
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Standart
Bizde gonyalıyız ona göre
  Alıntı ile Cevapla
Alt 09-28-2010, 03:18   #7
Kullanıcı Adı
HazâL
Standart
Alıntı:
Noktaların Efendisi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Amma konyalı var sitede ha...

Bende Konyalıyım yanlış anlama olmasın...
Gercekten mi ? kac kisi, veya kimler var ?

Alıntı:
Ak_Kelebek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Çakma Gonyalı çık aradan

Benimde en çok beğendiğim ve görmeyi istediğim ilk sırada olan şehirlerdendir Konya. Bizlere de oraları gezip görmek nasip olur inşALLAH.
InsAllah kismet olur bosuna dememisler Gez Dùnyayi,Gôr Konyayi diye

Alıntı:
unnamed Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
çıkacaksın Alaaddin tepesine...
yakacaksı odun semaverini..
yanında nargilen offf...
otelin çok yakın...
oraya gittim mi otelim bellidir...
KÖŞK'te kalırım...
hemen türbenin az ilerisinde...
Eyvallah...

Alıntı:
Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bizde gonyalıyız ona göre
Saygilar Hemserim

HazâL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-28-2010, 03:41   #8
Kullanıcı Adı
İntifada
Standart
bende konyalıyım...içinden...şehitler ilköğretim okulunun karşısındaki apartmanda doğdum...
  Alıntı ile Cevapla
Alt 09-28-2010, 13:39   #9
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
Standart
Sayim Başta ben...
Sonra NuN...
Furkanca Bakış...
Sonra Murat Kurt...
Sonra Hıfz-ı Lisan...
Hepimiz Konyalıyık...

Gerçi Hıfzı hariç hepimiz...
Gurbetteyiz ama olsun...
Konyalıyız Gururluyuz Mutluyuz...
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-28-2010, 14:02   #10
Kullanıcı Adı
literaphil
Standart
çok güzel bir şehir. Bir keresinde gezme amaçlı gitmiştik.
literaphil isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
konya fotograflari, konya kulturu, resimlerle konya


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi