![]() |
#1 |
![]() Sorguları tamamlanan 8 asker tutuklandı 11 Kasım 2007
ANKA Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK tarafından kaçırılan 8 asker, çıkarıldıkları Van Askeri Mahkemesi tarafından tutuklandı. Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı'na çıkarılan 8 asker, "Suçun vasıf ve mahiyeti askeri disiplini aşırı derecede sarsmış olması, Büyük zararlar doğuran emre itaatsizlikte ısrar suçunun işlendiğini gösteren kuvvetli delilerin bulunması ve izinsiz olarak başka ülkenin topraklarına geçmek" gerekçeleriyle tutuklu yargılanacak. Ankara'da Genelkurmay Başkanlığı'nca yapılan soruşturmadan sonra Van'a gönderilen 8 asker, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı'na çıkarıldı. İfadelerine yeniden başvurulan 8 asker, "Suçun vasıf ve mahiyeti askeri disiplini aşırı derecede sarsmış olması, büyük zararlar doğuran emre itaatsizlikte ısrar suçunun işlendiğini gösteren kuvvetli delilerin bulunması ve izinsiz olarak başka ülkenin topraklarına geçmek" suç ve gerekçeleriyle tutuklanma talebiyle Askeri Mahkeme'ye sevk edildi. Askeri Mahkeme 8 askerin ifadelerini aldıktan sonra, tutuku yargılanmalarına karar verdi. Tutuklanan askerler Van Askeri Cezaevi'ne gönderildi. Van Barosu tarafından görevlendirilen Av. Ramazan Korkmaz, sanık askerlerin ifadelerinde söz konusu suçlamaları reddettiğini ve emre ittiatsızlık yapmadıklarını belirttiklerini söyledi.
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() eğer bu iddia doğruysa vatanı satmışlarsa tutuklanmaları isabetli olur tabi doğruysa... :-\
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() ben söylemiştim size yazmıstım pkk lı diye ama inanan 3 kişi olmuştu ya cünkü öteki askerler sarjörlerini bitirip ölen arkadaslarının YANİ SEHİTLERİMİZİN sarjörleriyle catısmaya devam ederken elini kolunu sallaya sallaya catısmayay girmeden teslim oldular nerde bu vatan için ölmek ben olsam teslim olcagıma serefimle sehit olurdum YAZIK SİZE HERSEY VATAN İÇİN...........
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() yazıklar olsun diorum başk bi şey demiyorum o kadar insan göz yaşı döktü inş doğru değildir bu haber yaa
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() FLAŞ - PKK'nın kaçırdığı 8 asker tutuklanarak cezaevine gönderildi
Flaş - 8 askere tutuklama 8 asker Van’da çıkarıldıkları askeri mahkemece tutuklandı. Hakkari'nin İran sınırındaki Dağlıca kesiminde 21 Ekim günü askeri birilğe saldırarak 12 askeri şehit eden ve 16 askeri yaralayan PKK'lı teröristlerin kaçırdığı ve iki hafta sonra, aralarında DTP milletvekillerinin de bulunduğu heyete tutanakla teslim ettiği 8 asker, bugün Van'da tutuklandı. Kuzey Irak'ta 4 Kasım günü PKK'lı teröristler tarafından aralarında DTP milletvekilleri Aysel Tuğluk, Osman Özçelik ve Fatma Kurtulan'ın da bulunduğu 5 kişilik heyetin aldığı Uzman Çavuş Halis Çağan, çavuş Mehmet Şenkul, erler Ramazan Yüce, İrfan Beyaz, Fuat Başoda, İlhami Demir, Özhan Şabanoğlu ve Fatih Atakul, Erbil Havaalanı'nda ABD'lilere teslim edildi. Amerikan uçağı ile Süleymaniye Havaalanı'na götürülen 8 asker, oradan da helikopterle Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 1996 yılından bu yana Irak topraklarında konuşlu bulunduğu Bamerni Havaalanı'na getirildi. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edilen 8 asker, önce helikopterle Diyarbakır 7'nci Kolordu Komutanlığı'na, daha sonra da uçakla Ankara'ya götürüldü. VAN'DA TUTUKLANDILAR Genelkurmay'da yürütülen soruşturmadan sonra 8 asker dün Van'a getirildi. Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'nda askeri savcılıkta ifade veren askerler, daha sonra mahkemeye çıkarıld�ı. Tutuklanan 8 asker, Hacıbekir Kışlası içindeki Askeri Cezaevi'ne konuldu. Askerlere tutuklama kararından sonra aileleriyle kısa telefon görülmesi izni verildi. YARIN AİLELERİYLE GÖRÜŞECEKLER Tutuklanan askerlerden İlhami Demir'in, Ağrı'nın Patnos İlçesi'ne Özdemir Köyü'nde oturan babası Rabih Demir, oğluyla dün akşam saatlerinde kısa bir konuşma yaptıklarını söyledi. Rabih Demir, "Oğlum beni saat 14.30 sıralarında aradı ve 'Baba biz tutuklandık' dedi. Cezaevinde pazartesi günü görüşebileceğimiz söylendi. Biz de yarın Van'a giderek oğlumla görüşeceğiz" dedi. DHA TUTUKLANAN ER RAMAZAN YÜCE'NİN ANNESİ ÜZGÜN Hakkari Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK tarafından kaçırılan 8 askerden, Ramazan Yüce'nin annesi Fatma Yüce, oğlunun tutuklanmasına üzüldüğünü belirtti. Aslen Mardinli olan ve Mersin'in Çay Mahallesi'nde oturan Er Ramazan Yüce'nin annesi Fatma Yüce oğlunun niye tutuklandığını bilmediğini söyledi. Oğlu ile dün akşam üzeri telefonla görüştüğünü belirten Fatma Yüce, "Bana tutuklandığını ve Van'da olduğunu söyledi. Oğlumun niye tutuklandığı konusunu ise bilmiyorum" dedi. CİHAN |
|
![]() |
![]() |
#6 |
![]() kahraman olacaklar derken hain cıkacaklar nerdeyse
|
|
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Kaçırılan 8 asker tutuklandı
Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK tarafından kaçırılan 8 asker, çıkarıldıkları Van Askeri Mahkemesi tarafından tutuklandı. Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı'na çıkarılan 8 asker, "Suçun vasıf ve mahiyeti askeri disiplini aşırı derecede sarsmış olması, Büyük zararlar doğuran emre itaatsizlikte ısrar suçunun işlendiğini gösteren kuvvetli delilerin bulunması ve izinsiz olarak başka ülkenin topraklarına geçmek" gerekçeleriyle tutuklu yargılanacak. Ankara'da Genelkurmay Başkanlığı'nca yapılan soruşturmadan sonra Van'a gönderilen 8 asker, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı'na çıkarıldı. İfadelerine yeniden başvurulan 8 asker, "Suçun vasıf ve mahiyeti askeri disiplini aşırı derecede sarsmış olması, büyük zararlar doğuran emre itaatsizlikte ısrar suçunun işlendiğini gösteren kuvvetli delilerin bulunması ve izinsiz olarak başka ülkenin topraklarına geçmek" suç ve gerekçeleriyle tutuklanma talebiyle Askeri Mahkeme'ye sevk edildi. Askeri Mahkeme 8 askerin ifadelerini aldıktan sonra, tutuku yargılanmalarına karar verdi. Tutuklanan askerler Van Askeri Cezaevi'ne gönderildi. Van Barosu tarafından görevlendirilen Av. Ramazan Korkmaz, sanık askerlerin ifadelerinde söz konusu suçlamaları reddettiğini ve emre ittiatsızlık yapmadıklarını belirttiklerini söyledi. -------------------------------------------------------------------------------- Tutuklanan Er Ramazan'ın annesi: Oğlumun neden tutuklandığını bilmiyorum Hakkari Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK tarafından kaçırılan 8 askerden, Ramazan Yüce'nin annesi Fatma Yüce, oğlunun tutuklanmasına üzüldüğünü belirtti. Aslen Mardinli olan ve Mersin'in Çay Mahallesi'nde oturan Er Ramazan Yüce'nin annesi Fatma Yüce oğlunun niye tutuklandığını bilmediğini söyledi. Oğlu ile dün akşam üzeri telefonla görüştüğünü belirten Fatma Yüce, "Bana tutuklandığını ve Van'da olduğunu söyledi. Oğlumun niye tutuklandığı konusunu ise bilmiyorum" dedi. -------------------------------------------------------------------------------- 'Eşkiyalardan kurtuldular ya, devletimizin adaletine güveniyoruz' Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde PKK'lı teröristlerce askeri birliğe yapılan saldırı sonrasında kaçırılan askerlerden Adanalı Uzman Çavuş Halis Çağan'ın (33) tutuklanma haberi üzerine aileden açıklama geldi. Uzman Çavuş Halis Çağan'ın abisi Murtaza Çağan, 8 askerin çıkarıldıkları Van Askeri Mahkemesi tarafından tutuklanmalarını, "Eşkiyalardan kurtuldular ya, devletimizin adaletine güveniyoruz" şeklinde değerlendirdi. Murtaza Çağan, Uzman Çavuş'un babası İbrahim Çağan ile ağabeyi Ali Çağan'ın kardeşlerini ziyarete gittiklerini söyledi. Kendilerinin tutuklanıp tutuklanmadıkları konusunda net bir bilgiye sahip olmadıklarını anlatan Çağan, "Haberi yakınlarımızdan duyduk. Ailecek, kardeşimizin eşkiyanın elinden kurtarıldığı için günlerdir seviniyoruz. Devletimizin adaletine güveniyoruz" ifadelerini kullandı. -------------------------------------------------------------------------------- Er Özhan Şabanoğlu'nun tutuklandığından babasının haberi yok Hakkari Dağlıca'da 12 askerin şehit olduğu saldırıda PKK tarafından kaçırılan 8 askerden biri olan Er Özhan Şabanoğlu'nun tutuklandığından babasının haberi yok. Antakya'nın Güzelburç Beldesinde ikamet eden Bahattin Şabanoğlu, oğluyla en son bir gün önce telefonla görüştüğünü söyledi. Çocuğu ile ilgili sağlıklı bir bilgi alamadığını söyleyen baba Şabanoğlu, "Buradaki yetkililerimizle görüşüp yarın oğlumu görmek için Van'a gideceğim. Bu kararı kendi yanımdan aldım yoksa hiçbir askeri yetkili gel yarın oğlunu gör demedi. Beni oraya çağırmadılar ben kendi isteğimle gideceğim. 22 gündür psikolojimiz bozuldu. Tek gözlü evimizde çok kötü şartlarda yaşamımızı sürdürüyoruz. İşimizi gücümüzü bıraktık. Bütün günümüz bu sıkıntıyla geçip gidiyor" dedi. Özhan Şabanoğlu'nun abisi Nebil Şabanoğlu ise kardeşinin tutuklandığını gazetecilerden öğrendi. Babasının kalp rahatsızlığı olduğu için gazetecilerden bu haberi babasına iletmemelerini isteyen Şabanoğlu "Biz de şimdilik tutuklandığını babama söylemeyeceğiz. Çünkü kardeşim kaçırıldığında birisi telefonda olumsuz bir bilgi verdiğinde babam kalp krizi geçirmişti. Ölümden dönen babamın bir kez daha kalp krizi geçirmesini istemiyoruz. Ona bu durumu nasıl anlatırız bilmiyorum" şeklinde konuştu. ANKA |
|
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Alıntı:
genel kurmay başkanını açıklama yapmıştı kaçırılan askerlere köstebek diyemeyiz diye... bu haberden sonra artık köstebek oldukları anlaşıldı > ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() ya rabbi kimin ne olduğu belli olmuyor inşallah yanlış anlamadır munalıma giricem fırsat arıyorum :'( :'( :'(
|
|
![]() |
![]() |
#10 |
![]() haber artık iddia değil..tutuklandıkları kesinleşti..zaten dtp ye bağlı oldukları ve birinin bayrak yakmaktan ceza aldığı biliniyor.....daha ne olsun >
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir) | |
|
|