|
![]() |
#1 |
![]() Bu konuyla ilgili görüş ve
düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim.. Bence kaldırılmalı. Çünkü herkesi kucaklayan bir and değil. "Türküm" "Varlığım Türk Varlığına Armağan Olsun" "Ne Mutlu Türküm Diyene" Gibi sözleri diğer etnik kökendeki insanlarımızı incitmektedir. **** ANDIMIZ "Türküm, doğruyum, çalışkanım, İlkem; küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir. Ülküm; yükselmek, ileri gitmektir. Ey Büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim. Varlığım Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türküm diyene!"
![]() Konu Asi_isyankar tarafından (10-12-2010 Saat 20:46 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() evet kaldırılmalı..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() 8 yıl her sabah çektik bu eziyeti
kalksın artık... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Daha ilkokula giden çocukların anladıkları bir konu değil, zaten içine sindire sindire okumuyor ki.
Bende okudum, hiçbir şey ifade etmiyor. Zaten küçüksün oturup onu düşünecek kapasite yok. Okunması veya okunmaması bir anlam içermiyor. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() Alıntı:
Aslında buradaki sorun andımızın kaldırılması veya kaldırılmaması değil. Hiç kimse andımız ile ne millet sevdalısı oluyor ne de vatan hayini. Ben "andımız kaldırılmasın" diyorsam, bunun sebebi, kaldırılmasını isteyenlerin amacını bilmemdir. Andımızı ırkçılıkla itham edenler, aslında aynada kendilerini görmektedir. Aç kalmış bir hayvan misali neye saldıracaklarını bilemiyorlar. Andımızı kaldırmak, onların sadece egolarını bir parça tatmin edecektir. Ama asla doymayacaklar. Silahla kazanamadıkları zaferi, akıllarınca masada kazanmayı hedefliyorlar. Bugün andımız diyecekler, yarın bayrak, başka zaman da haritayı değiştirin diyecekler. Zaten diyorlarda. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Alıntı:
AKP ve hatta CHP'den de kaldırılmasını isteyenler var. Bunu forumda da görmektesiniz. Fakat siz meseleyi sadece BDP üzerinden yorumlayıp kaldırılmaması gerektiğine inanıyorsunuz. Kusura bakmayın ancak bu dar görüşlülüktür. BDP'den bu kadar rahatsızsanız aynadan kendinize bakın ve "biz ne yaptık da bu duruma geldik" diyin kendinize isterseniz... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
İşte bizim hatalarımız kısaca bunlar. Cezasını kesmek isteyenlere de gereken cevabı çok iyi veririz. Ak Parti ve diğer partiler kaldırılsın derken bunun gereklikiğini sorguladıkları için kaldırılsın diyorlar. Ama Bdp'nin amacı, andımızın söylenmesindeki gereklilik veya öğrenciye sağladığı fayda filan değil. Zaten öğrencilerimizin eğitimiyle ilgilenseler, onların ellerine molotof vermezlerdi. Taş attırmazlardı. Okulları boykot ettirmezlerdi. Siz konuyu açarken, vurguladığınız husus da bdp'nin rahatsızlık duyduğu hususla aynı. Ben konuyu bu nedenle Bdp boyutunda yorumladım. Umarım, ne demek istediğimi izah edebilmişimdir. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() CHP'li Enver Aysever "Kaldırılmalı" dediği için
Abant'ta parti arkadaşlarından çok eleştiri ve tepki almıştı... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |