AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 10-17-2010, 20:55   #1
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
Standart Cuma Hutbeleri
özellikle son birkaç yıldır Cuma Hutbelerinden hiçbir keyif alamıyorum.

saçma sapan konuları getirip hutbe konusu yapıyor diyanet. yok efendim trafik kuralları, yok efendim vergi verin vs. daha çok toplumsal olaylarla ilgili konular anlatılıyor hutbede. birkaç kez bir-iki hadis geçti mi arada eyvallah diyoruz.

islam alimlerinden, peygamberlerinden çok, Yunus Emre'nin hoşgörüsünden, Mevlana'nın düşüncesinden dem vuruluyor. Elbette toplumsal konulardan da, bize mal olmuş değerli şahsiyetlerden de bahsedilmeli yalnız sahabelerin hayatlarından, Peygamberimizin mücadelesinden, İslamiyetin yayılmasına vesile olan savaşlardan, Kur'an da geçen önemli bölümlerden daha çok bahsedilmesi gerekmez mi? sen okullarda olsun TV lerde olsun toplumsal olayları rahatlıkla halka aktarabilirsin ama topu topu 20-30 dakika süren hutbenin daha manalı içeriğe sahip olması lazım bence.

kendi memleketim için söylüyorum. İmam olma vasfına sahip kişilerin birçoğunu Diyanet engelliyor. Neymiş efendim eskiden Hizbullahçıymış! ortada belge yok, bulgu yok. dini etkinliğe katılmış, mücadele vermiş kişiler Hizbullahçı denerek imam yapılmıyorlar. bunların sayısı yüzlerce kişiyi buluyor. bu kişiler Hizbullahçı olmadıklarını ispat etmek için mahkemeye dava açtılar yalnız yıllardır mahkeme sürüyor! sonrada başımıza imamları koyup sözde vaaz verdirtiyorlar. imamlarda ne bir coşkunluk, ne bir arzu-istek göremiyorum.

Ülkemizden kaliteli imamlar çıkmıyor gibi ? El Ezher mezunu bir imamın hitabeti hoşuma gidiyor, Kur'an okurken insan kendinden geçiyor, Kabe imamına çok benziyor sesi. onun ardında namaz kılmak için bazen epey yol katediyorum. o camide normal bir günde öğle, ikindi cemaatleri çok kalabalık oluyor, yer bulmakta zorlanıyorsun.

son olarak diyanet işleri başkanı Bardakoğlu geçenlerde Başbakanımızı ve CHP yi eleştirdi. haddi olmadan Başbakanımızı eleştirme gücünü nerden buluyor? başörtüsü sorununu çözecek irade elbette siyasi güçtedir yalnız Başbakanımız da zaten diyaneti sadece "danışma" olarak gösterdi ve diyanetin görüşlerinin başörtüsüyle ilgili meselede yol gösterici olabileceğini belirtti. diyanet işleri başkanı ise "örtünmek islam'ın ön şartı değil" gibi alakasız bir söz söyledi. ortada bi sorun var, bi insan hakları ihlali var, beyefendi hazretlerinin dediğine bak.

Konu Beylerbeyi tarafından (10-17-2010 Saat 20:59 ) değiştirilmiştir..
Beylerbeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 10-17-2010, 23:06   #2
Kullanıcı Adı
İntifada
Aynısı bana kandillerde oluyor murat ağabey...
gidiyoz camiye başlıyor hoca duaya tam feyz alıyoruz pat gazi mustafa kemal paşa diye katıyor duaya neye uğradığımı şaşırıyorum...
Alt 10-18-2010, 19:26   #3
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
gidiyoz camiye başlıyor hoca duaya tam feyz alıyoruz pat gazi mustafa kemal paşa diye katıyor duaya neye uğradığımı şaşırıyorum...
burda çok şükür öyle birşey olmaz. imam, paşamızın adını anar anmaz camide kimse kalmaz. (tekerleme gibi oldu )

eskiden daha manalıydı hutbeler. Şimdi bakıyorum imamlar hep bilindik şeylerden bahsediyorlar, dolayısıyla cemaatte güdülenme olmuyor. birkaç hafta önce arkadaşla birlikte kaldırımda Cuma namazı kılıyoruz. imamın sesi gelmiyor. imamın sesinin gelmemesinden dolayı ben hayıflanırken millet de "zaten hep bildiğimiz şeyler" deyip çok da önemsemiyorlar hutbeyi. Oysa hutbe farz. Farz da bizim ülkemizdeki hutbeler gerçekten de farz mı dinlemek için ?

bi arkadaş yazın Kuzey Irak'a gitti. Cuma hutbesi Kürtçe okunuyor. arkadaşım diyordu imam hutbe okurken herkes ağlıyordu, bazı sözleri tam olarak anlamasam da ben de çok etkilendim ve ağladım demişti. orda cuma namazı kıldıktan sonra burdaki cuma namazları gözümden çıktı dedi. Diyanetin aklını başına alması lazım. İnsanları mal gibi yapmayı amaçlıyorlar heralde. insan olsunlar Peygamberimizden, sahabelerden, uhuddan, hendekten, çekilen zorluklardan bahsetsinler. Yunus'un ve Mevlana'nın şiirlerini dinlemek istemiyorum hutbelerde. hipnoz oluyoruz resmen.
Beylerbeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-18-2010, 17:00   #4
Kullanıcı Adı
Mehmet Ufuk
Alıntı:
Beylerbeyi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
diyanet işleri başkanı ise "örtünmek islam'ın ön şartı değil" gibi alakasız bir söz söyledi. ortada bi sorun var, bi insan hakları ihlali var, beyefendi hazretlerinin dediğine bak.

Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu'nun alakasız ve hiçe sayar tavırları yeni değil ki... Kurban bayramını ibdetten çıkartanlara son günlerde çanak tutuyordu fakat ne olduysa bugün çark etmiş... Garip bir adam... Geçenler de Şanlıurfa'da gördüğüm bir manzara üzerine mail atmıştım diyanete, aldığım cevap neticesi ile dumura upramıştım... Bunu buradan paylaşırsam, çok büyük bir tartışma konusu olur... Allah bize sabır versin ne diyeyim... Çok manidar bir mevzudan bahsetmişsin üstad...
Mehmet Ufuk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-18-2010, 17:15   #5
Kullanıcı Adı
Akl-ı Selim
Yalçın Başkanım ne yapmak gerekir.Şimdi Diyanetten uzaklaşsanız, vaaz ve hutbelerinizi kime okuyacaksınız.Devlet sistemin elinde, Diyanet Devletin elinde; o zaman bu hutbeler kaçınılmaz oluyor.
Kapatın diyaneti olmaz derler hemen cdevlete bağlı Devlet sisteme bağlı.Neyse...................
Akl-ı Selim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-18-2010, 17:15   #6
Kullanıcı Adı
depare
Evliya Çelebi hakkın da bir kaset dinlemiştim yıllar önce Evliya Çelebi ile bir arkadaşı zaman makinesine binip günümüze geliyorlar..

Sokaklar da yürürken açık bayanları,kadınsılaşmış erkekleri enterasan kıyafetli insanları görünce bir hayli şaşırıyorlar burası gerçekten Osmanlı şehri İstanbul mu diye..

Bir dükkan da ki bir gencin "selam" diye selam vermesi de epey şaşırtıyor onları ama en çok bunları gördükten sonra bir cuma namazına katılıpta hutbe de fidan dikmen'in faydalarının anlatıldığını duyunca şaşırıyorlar

Şu millet şu ahvaldeyken cuma hutbesin de bahsedilen şu konuya bakın hele demekten alamıyorlar kendilerini
depare isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)