|
![]() |
#1 |
![]() Ağrı'nın Patnos ilçesinde 34.Motorlu Piyade Tugayı'nda vatani görevini yapan Osman Kulaber(20) adlı asker ranzadan düşerek hayatını kaybetti.
Er Kulaber, sabah sporunda rarahtsızlanıp izin alarak isitirahat için koğuşuna geçti. Koğuşta üst ranzada yattığı sırada düşerek hayatını kaybettiği iddia edilen Osman Kulaber önce Tugay revirine kaldırıldı. Kulaber, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Patnos Devlet Hastanesi morguna kaldırılan Kulaber'in cenazesi askeri savcılığın yapacağı otopsiden sonra Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderileceği bildirildi. Kulaber'in sadece alnında yara izi olduğu öğrenildi. Bu arada asker Kulaber'in Rize'nin Ardeşen nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenilirken, Patnos Cumhuriyet Savcılığı, şüpheli ölümle ilgili soruşturma başlattı. CİHAN
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() gerçekten şüpheli..ranzadan düşme ölüm nedenleri arasında fazla duyulamayan bir neden..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Rahatsızlanmış ama ayy kalpten falan mı gitti acaba
![]() Yazık olmuş gencecik insan.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Ranza diyip geçmeyin düşünce ölümede sebeb olur felçli kalmayada
![]() Ben askerdeyken,çömez tim karakola takviye kuvvet olarak gitmişti. O karakolun,takviyeye gelen askerlere ayrılan koğuşa,koğuş demeye bin şahit lazım. Bir kör bile gelse oranın ahır olduğunu hisseder. Ufacık yer,tepenin eteğinde olduğundan aşağa doğru eğimli. İğrenti yaw ![]() 17 kişi 10 tane yatağa yatıyorduk. Çifter çifter yatıyorduk anlıcanız. Herneyse,bizim çözmez tim o karakola gittiğinde içlerinden birisi ranzadan düştü,belini kırdı. Felç kaldı diye haber almıştık,geldiğinde belinden sakattı yürüyemiyordu ve ben teskeremi alana akdar hep yattı o. Sonrada yatmıştır Allah bilir ![]() Felç kalmaktan son anda kurtuldu şanslıydı. 5 milyar sanırım tazminat aldı. Ama asıl düştü hala anlamıyorum,ufacık yer,4 tane ranza var,2 tanesinden düşme şansı var,diğer ranzalar bitişik ![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 |
![]() acaba!.. egitim zaiyati diye yigitlerimizin birilerinin egosunu tatmin etme amacli kaybettigimizi düsününca "acaba!" diye sormadan edemiyorum..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Alıntı:
![]() Acemilikte Kırkağaç'ta el bombası eğitimi alırken,Hacı adlı uzman eline el bombası aldı fünyesi takılı. Patlar mı patlamaz mı dedi bir çocuk patlamaz dedi. GŞaka olarak takıldı biraz. Sonra çocuğu çağırdı çocukta komutanın şakasından yüz almış olacak ki biraz gülerek 'patlamaz' dedi. Fünyesi var ama üstünde ![]() Verdi çocuğun eline,dedi 'şimdi pimi çekicem,patlamaz ama fünyesi elini yakar kulanılmaz hale getirir' dedi,çocuk hala inanamadı,sonra komutan ciddileşti,çocuk ağlıcak seviyeye geldi korkudan ![]() Ardından komutan parmaklarını birleştirdi yani elini düz şekilde yaptı. Çocuğun ensesine hafifce vurdu,çocuk yere yığıldı. Nasıl vuruşsa artık,damara mı vurdu ne,çocuğun gözleri kararınca yığıldı yere,komutan diz üztü oturtturdu,sakinleştirdi biraz bekletti çocuk kendisine geldi. Askerde hep derker komutanın gülüşüne (devamını sölemeyim) inanmayın diye ![]() Çocuk gerçekten mandalı bıraksaydı fünye yanıp eli yanardı. |
||
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Ne hikmetse bana askerde hep üst ranza denk gelmiştir üst devre olduğum zaman da artık alıştığım için yine üst ranzada yattım
![]() Dağda çadır da kalırken bile üst ranzada yattım ![]() İlk zamanlar çok tedirgin oluyordum çünkü hiç bir korumalık demiri yok uykuda sağa sola dönerken biraz fazla yuvarlansan güm aşağıdasın... Düşen de oluyordu ama sakatlanan yada ölen olmadı çok şükür.. Askeriye koğuşların'ın çoğunluğu öyle üst ranzalar da hiç bir korumalık yok.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Alıntı:
![]() Gttiğim karakollardaki yada ilçe jandarmanınkiler bitişikti düşme şansı yoktu. Bizim taburdu,yata haneler baya büyük olduğundan ranza aralığıda fazlaydı. Bende hep üstte yattım ![]() Üstler pek rağbet görmezdi,yatarken ranzaları birleştirirdik,ben üstte çift yatak yatardım ![]() Dar oluyor ama ahava alamıyordum daralıyordum altta. Aga koysana resimlerini bakalım ![]() |
||
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() Alıntı:
Kanaslı da vardı ama arkadaşta kaldı alamadım ![]() Aha en son kaldığımız dağın tepesi burda canlı olarak akrep,el büyüklüğün de örümcekler,fare,tavşan ve yaban domuzu görüyorduk (: Arasıra Kurtlarla,Ayılar da ziyaretimize geliyordu ![]() ![]() Konu depare tarafından (11-03-2010 Saat 12:36 ) değiştirilmiştir.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Bencede gerisini söyleme
![]() |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|