|
11-09-2010, 11:31 | #1 |
Sarhoş Atlar Zamanı
Yönetmen : Bahman Gobadi Senaryo : Bahman Gobadi Oyuncular : Amaneh Ekhtiar-Dini, Nezhad Ekhtiar-Dini, Ayoub Ahmadi, Jouvin Younessi, Madi Ekhtiar-Dini Filmin Türü : Drama Yapım Yılı : 2000 Yapım Ülkesi :İran Orijinal Dili : Kürtçe/Farsça İran, Irak, Türkiye sınırında yaşan Kürt bir ailenin dramı anlatılır. Savaşın enkazları, halkın yoksulluğu sahne sahne gözler önüne serilir. Savaşın izlerinde, yaşanan gerçek bir hikâyedir. Filmde atlara gösterilen özen, insanlara gösterilmez. Filmin konusu, kişileri gerçektir ve hiçbiri profesyonel değildir. Filmde konuşmalar çok az yer tutmaktadır. Genelinde görselliğin ön plana çıkmasının yanı sıra belgesel üslûbuna sahiptir. Bahman Gobadi bu filmden sonra çocukların, karın yağmasıyla birlikte kapanan yollarda tekrar katır taşımacılığına başlayacaklarını söyler. Engelli Madi ise gerçek hayatta tedavi için hâlâ para bulamamıştır. CannesFilm Festivali'nde Altın Kamera ödülü aldı. Bahman Gobadi'nin ilk uzun metrajlı filmidir. Mekân olarak İran yakınlarında Gobadi'nin de köyü olan Kürt köyü Bane seçilmiştir. Filmin ismi soğuğa dayanmaları için atlara verilen viskilerden gelmektedir.
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
11-09-2010, 11:34 | #2 |
Çok güzel bir paylaşım.
Teşekkür ederim... |
|
11-09-2010, 11:39 | #3 |
Rica ederim. İran Sinemasında Mecid Mecidi'den sonra tanıdığım ve sevdiğim ikinci kişi oldu Bahman Gobadi. Bu iki filmine de yakın zamanlarda rastladım.
Kaplumbağalar da Uçar ve Sarhoş Atlar Zamanı. Kaplumbağalar da Uçar filminin tanıtımı mevcutmuş, biz de bunu açalım dedik. |
|
11-09-2010, 11:46 | #4 |
Kaplumbağalar da uçar filmini bende seyrettim ve çok beğendim..
|
|
11-13-2010, 15:38 | #5 |
Dvdsi elimde olduğu halde izlemek bir türlü nasip olmadı.. Teşekkürler Enfal Kaplumbağalar da Uçar gerçekten harikulade..
|
|
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
bahman gobadi, sarhoş atlar zamanı |
Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir) | |
|
|