AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 11-13-2010, 02:33   #1
Kullanıcı Adı
sinan80
Standart biat etmek zorunda kaldığımız 6 ok...
Bu ilkeler yıkılırsa türkiye yıkılır mı? yoksa kurtulur mu?

Cumhuriyetçilik
Halkçılık
Laiklik
Devrimcilik
Milliyetçilik
Devletçilik

sinan80 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-13-2010, 02:38   #2
Kullanıcı Adı
Efkâr-ı Mütemadi
Devletçilik zaten geçerliliğini kaybedeli çok uzun zaman oldu.
Bu ilke konusu derin bir konu bence. Neredeyse 100 yıl önce belirlenmiş ilkelerle hala yola devam etmeye çalışmak bence trajikomik. Neymiş efendim Atatürk ileri görüşlüymüş de vıdı vıdı... Kendileri o zaman bir asker olarak çok ileri görüşlü olabilir ama haşa kendisi geleceği mi gördü.
Benim açımdan bi faydası oldu mu, olmadı, YGS sınavında soruları doğru yanıtlamamı sağlaması haricinde.
Malesef bu düşüncelerimiz her dile getirmek isteyişimizde Atatürk karşıtı olarak fişlendik. Buyursunlar fişlemeye devam etsinler.
Efkâr-ı Mütemadi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-13-2010, 02:42   #3
Kullanıcı Adı
İntifada
hasan mezarcı der ki türkiyede bütün darbeler 6 oku korumak ve sınırlarını belirlemek için yapılır...

devletçilik bu çağı yansıtan bir görüş değil...

milliyetçilik desen hiç sevmem...

Laiklik desen anayasayla çelişen bir anayasal dokunulmazdır...anayasa der ki ülkenin dili türkçedir...ama laiklik türkçe değil...ha anlamına gelince din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması...Bence bir müslüman çıkıp ben laikim dememeli...en azından şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki ben laik değilim...ve laikliiği sevmiyorum...

Devrimcilik deyince onu severim...Devirdiğimiz şeye bağlı...Ama asla kemalist devrimleri benimsemedim

Cumhuriyetçilik
Halkçılık

gözüme en sevimli bu ikisi geldi...
ama bizim ülkemizdeki cumhuriyet düzeni sadece seçimlerde işliyor...

Konu İntifada tarafından (11-13-2010 Saat 02:45 ) değiştirilmiştir..
Alt 11-13-2010, 03:00   #4
Kullanıcı Adı
HaArP
Alıntı:
Cumhuriyetçilik
Halkçılık
Laiklik
Devrimcilik
Milliyetçilik
Devletçilik
Cumhuriyetçilik : Cumhur kelimesi Halk demektir... Aslında Manası Halkçılıktır... Halkçılık olduğuna göre Cumhuriyetçiliğin ayrıca kullanılması Halkın üstünde duracak isimsel sistem demektir...

Halkçılık : ''Tanrıdan geleni yoksaymak Toplumun onayladığını devreye almak'' sisteminin ''Tanri yok toplum var'' denilmek suretiyle Tanrı'dan Toplumun daha önemli olduğunu aşılamak için bencil nefislerin düşeceği bir Hiledir !

Laiklik : Sekülerizmdir... Tüm Sistemlerin üstünde Devlet adına Din'in Toplumdan kaldırılması Devlet Düzeninden İbadetler dışında Allah c.c.'nün hükümlerini kaldırmaktır !

Devrimcilik : Negatif ve Tek yönlü düşünceyle yukarıdaki diğer ilkelere karşı çıkanlara verilecek cezanın adıdır !

Milliyetçilik : İnsan Irkının Adem ve Havva'dan gelmesini inkar edecek tarzda Ulus ve Soy kavramlarından ayrıştırmak suretiyle Parçalara bölüp ayrı ayrı yönetmenin adıdır !

Devletçilik : Devlet'in Tanrı olduğuna inandırmak böylece Kanun Koyanın Haşa Allah c.c. değil Devlet olduğunu buda devlet'in Tanrı olduğunu ispatlamak için üretilen bir kavramdır...

NEVUS ORDA SECLORUM = DÜNYA DÜZENİ SEKÜLER OLACAK Yani NEW WORLD ORDER !

Piramidin arkasındaki Şeytan ve avanelerinin Dinlere açtığı savaştır !
HaArP isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)