|
11-23-2010, 13:04 | #1 |
"Onun Kahramanı Tırcı Balaban!"
Bir Cafcaf okuru olduğunu belirten Sibel Eraslan, Cafcafve mizah hakkında bakın neler söyledi. Yazar Sibel Eraslan ile bir imza programının ardından mizahla ilgili mini röportaj yaptık.. Bir Cafcaf okuru olarak dergi hakkında neler söylersiniz? Mizah benim çok önem verdiğim bir iş tabi. Espri, ruhla ilişkisi olan, zekâyı terleten bir performans. Cafcaf’ı bu konuda çok önemli bir açığımızı kapayan bir dergi olarak görüyorum. Uzun süredir bekliyorduk biliyorsunuz. Ustura`dan sonra böyle bir açık vardı, çok büyük bir açıktı. Cafcaf bütün bu ortamsızlığı bir bakıma mizahla yeniden örmeye kalkıyor. “Müslümanların mizahı mı olurmuş?” yaklaşımıyla ilgili neler söylersiniz? (gülüyor) Öyle şey olmaz. Mizah ve espri, dediğim gibi ruhla ilgili bir şey. Ve İslam geleneğinde her zaman bu espriye, ruha yer var. Peygamber Efendimiz aleyhissalatü vesselamla sahabenin hayatı da öyleydi. Kendi aralarında yaptıkları şakalar vardı, Hz. Hatice ile Peygamber Efendimiz arasında esprili konuşmalar vardı, Hz. Fatma ile Hz. Ali arasında vardı. Tabi bunlar benim kendi çalışma alanlarımdan göstereceğim örnekler, gençler için çok geçmişte kalmış şeyler olabilir. Ama gülümsemek çok önemli bir şey, Allah’ın verdiği bir ikram… Gülümsemeyi önemsiyorum. Cafcaf’ta özellikle beğendiğiniz bir yazar, çizer ya da karakter var mı? Evet, Tırcı Balaban benim kahramanım! Çok teşekkür ederiz… Görüşmek üzere inşallah… Hüseyin Küçükali Dünyabizim 22 Kasım 2010 Pazartesi 16:00
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
11-23-2010, 15:37 | #2 |
Arada sırada alırım. Benim de en sevmediğim Tırcı Balaban. Hiçbir mana ifade etmiyor bana, bazen boş boş yazılıp çizilmiş sayfalar olarak görüyorum o alanı.
|
|
11-23-2010, 16:56 | #3 |
Olur mu Nun, Tırcı Balaban çok güzel
|
|
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
sibel eraslan, tırcı balaban |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|