|
11-17-2007, 19:39 | #1 |
İki Mecnûn vardı Leylâ zamanında...
İkisi de " Ben Mecnûn'um" diyordu. Devrin padişahının kulağına ulaştı iki Mecnûn'un varlığı... Olmamalı idi böyle bir
şey!! Öyle ya şu koca âlemde tek bir Leylâ var; nasıl olur iki Mecnûn!?... Birisi aşkında kesinlikle sahtekardı padişaha göre... Ferman çıkardı padişah " Tez gele her iki Mecnûn olma iddiasındakiler! " Ferman padişahın, derhal huzura getirildi iki Mecnûn'da... Padişah sordu: " Bir Leylâ var ne olaki iki Mecnûn? Birinizden biriniz yalancı, sahtekar! İşimi uzatmayın, hanginiz söyleyin bana hakiki Mecnûn!?.. " İkisi birden dediler: " Padişahım Mecnûn benim! " Padişah " imtihan ederim, yazık olur size, doğruyu söyleyin! " dedi. İkisi birden yine " imtihanına razıyız ey ulu hükümdar" dediler. Padişan emr buyurdu " Hemen kütük ve balta gelsin! " " Hanginiz hakiki Mecnûn şimdi anlayacağız " dedi. " Leylâ'ya olan aşkı için kim elini kestirirse onun Mecnûn olduğunu anlayacağım... " Derhal atıldı Mecnûn'luk iddiasında bulunanlardan biri: " Kes hünkârım! Bu el Leylâ'ma kurban olsun! " Koydu elini kütüğe, baltayı vurdu cellat ve eli kesik halde feryâd etti o : " Leylâ'm! Leyla'm!... " Diger Mecnûnluk iddiasında olana yöneldi cellat: " Hadi bakalım sıra sende anlayacağız şimdi sen mi Mecnûn; o mu Mecnûn!..." Mecnûn, öyle bir bakışla baktı ki cellada, cellad korkusundan üç beş adım geriledi. " Behey adam! " dedi Mecnûn.. " Behey adam! Ben Leylâ'mın elini kestirmeeeemmm! "
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
12-03-2007, 00:26 | #2 |
ŞAİRİN DEDİĞİ GİBİ:
''KİM O?DEME BOŞUNA BENİM BEN BİR BEN Kİ GELEN KAPINA BAŞTAN BAŞA SEN...'' ÇOK GÜZEL BİR HİKAYE...TEŞEKKÜRLER.. YARIN ELBET BİZİM ELBET BİZİMDİR!!! |
|
12-03-2007, 00:47 | #3 | |
Alıntı:
|
||
12-03-2007, 00:51 | #4 | |
Alıntı:
|
||
12-03-2007, 00:57 | #5 |
Çok güzel teşekkürler hıfz-ı lisan Şiiir de çok güzel özetlemiş ;)
|
|
12-03-2007, 20:39 | #6 |
Saolun arkadaşlar beğendiğinize sevindim..
akrebin kıskacı şiriniz için ayrıca teşekkür ederim .. |
|
12-07-2007, 15:29 | #7 |
çok güzel
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|