![]() |
#1 |
![]() Demokratik açılım politikasına itiraz eden Antalya milletvekili Yusuf Ziya İrbeç, AK Parti’den istifa etti. Başbakan Erdoğan’ı ayrıştırıcı üslup kullanmakla suçlayan İrbeç, “Başbakan’a şahsen şu soruyu yöneltmek istiyorum: Sizden evvel bu milleti kim böldü de siz bütünleştirmeye çalışıyorsunuz?” dedi. Ak Parti Antalya Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Ziya İrbeç, partisinden istifa etti. Partisinin “demokratik açılım” politikasına tepki gösteren İrbeç, dün Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Tayyip Erdoğan’ı ayrıştırıcı üslup kullanmakla suçlayarak, şunları söyledi: Defalarca uyardım “Takip edilen politikalarla ülkemin ve milletimin sosyolojik, psikolojik ve coğrafi yönden bölünme sürecine sürüklendiğini üzüntü içinde görmekteyim. Endişelerimi parti toplantılarında defalarca ve alenen dile getirdim. Ancak fayda getirmediğini üzüntüyle müşahade ettim. Başbakan bu tür söylemleri, milletimize verdiği zararları hesap etmeden, alışkanlık haline getirmiştir. Erdoğan’ın ‘Ama biz, bu ülkedeki tüm etnik unsurları; dedik ya Türk’üyle, Kürt’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle, Gürcü’süyle, Abaza’sıyla, Roman’ıyla, aklınıza ne gelirse hepsiyle, bunlar birer alt kimliktir ve bunlar kesrettir ve vahdette biz bunları topluyoruz’ sözünü anımsatarak Başbakana şahsen şu soruyu yöneltmek istiyorum: Sizden evvel bu milleti kim böldü de siz bütünleştirmeye çalışıyorsunuz? Dinimizde yeri yok Ben, aynen Başbakan gibi İmam Hatip Lisesinden mezun olmuş bir kişi olarak, Başbakanın benimsediği bu davranış ve söylemi sonucunda ortaya çıkan ayrımcılığın yüce dinimizde de yerinin olmadığını ifade etmek istiyorum. Ak Parti’ye oy vermiş, aynı endişeleri taşıyan çok sayıda milletvekili arkadaşımın ve vatandaşımızın olduğunu da biliyorum. Tepkim, parti yönetiminin endişelerimi tetikleyen birlik yerine bölünmeye taşıyan baskıcı politikalarınadır. Açılım politikalarının milletimizin yüreğinde Habur ve benzerleri ile açtığı yara hepimizin malumudur. Seçim sonrası yapılacak Anayasal değişikliklerle milletimizin ve ülkemizin birlik ve bütünlüğünün bozularak bu yaranın daha da derinleşeceği endişesini taşımaktayım.” Bağımsız kalacağını söyleyen İrbeç’in istifasıyla Ak Parti’nin TBMM’deki milletvekili sayısı 334’e düştü, bağımsız milletvekili sayısı ise 9’a yükseldi. http://www.hurriyet.com.tr/gundem/16824379.asp?gid=373 http://www.milliyet.com.tr/ak-parti-...23/default.htm
![]() Konu Uzun tarafından (01-22-2011 Saat 07:14 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() bir kopma daha
hiç iyi değil.. önlem alması lazım başbakanımızın.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Aday gösterilemeyeceğini anlayanların ayrışması bu bence iyi oluyor şimdiden kendilerini belli etmeleri
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Belki öyle belkide hassas ama yalnış milli duygusu olduğundan dır ayrışma sebepleri. Milliyetçiliği öteki ırklar üzerindeki baskıya göre şablonlayanlar demokratik açılımın hakkında iyi niyetten uzak olduğunu biliyoruz. Ak partinin içinde demokratik acılımı bile hala sindiremeyen çok insan olduğunuda biliyorum.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() bundan sonra bu tür istifalar alisalim.. aday yapilmayacaklar istifa edecekdir adama sormazlarmi madem bu kadar farkli düsünüyordun neden 4 sene bekledin!
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Davanın ötesinde menfaat için ak parti de isek , yerimizin değişmesine karşılık saf değiştirmek sakat bir anlayış. Milletvekili olmanın ötesinde bu işe bayrak anlayışı ile bakamassak bu tür gel gitlerin yaşanması kaçınılmaz.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() bu trenden inen bir daha binemez...recep tayyip erdoğan..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() parti içinde parti kapatma meselesinde falan kabul oyu vermeyen bazı isimler vardı...
bu zatta belli ki onlardan... yeniden aday gösterilmeyeceğini anladı galiba... bakalım kendisini aday gsöterecek partiye tez zamanda geçiş yapacaktır diye düşünüyorum... |
|
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Bir faşistten daha kurtulmanın keyfini yaşayın derim
![]() Darısı diğerlerinin başına mhp'ye geçsin lütfen ![]() |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|