AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 11-20-2007, 14:39   #1
Kullanıcı Adı
Meftun
Standart bu da abd uşağı diyenlere kapak olsun:İran’la ilk anlaşma elektrikte

ABD’nin “İran ile anlaşma yapmayın” uyarısına rağmen, ilk nihai anlaşma elektrikte yapıldı. Enerji Bakanı Güler, ABD’nin tepkisine rağmen, imzaların doğalgaz ve petrolle devam edeceğini söyledi.



İran Elektrik Bakanı Fettah (solda) ve Enerji Bakanı Güler, elektrik anlaşmasını imzaladıklarını açıkladı.

ABD’nin tepkisine rağmen Türkiye ile İran arasında, elektrik işbirliği anlaşması imzalandı. Anlaşmaya Türk tarafı adına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, İran tarafı adına da İran Elektrik Bakanı Perviz Fettah imza koydu.

Anlaşmaya ilişkin olarak düzenlenen basın toplantısında konuşan Güler, doğalgaz ve petrolde yeni imzalar atılacağını söyledi.

İranlı bakan da ABD’nin tepkisini eleştirerek, “Bazı çevreler bu ilişkilerin gelişmesinden rahatsız olabilirler. İki ülke son derece bağımsız ve güçlüdürler. Bu anlaşmalar hiçbir çevreye zarar vermeyecek. Ama onlar da artık gerçekleri kabullenmek zorundalar” dedi.

Bakan Güler, ABD’nin İran’da enerji alanında yatırım yapanlara uygulayacağı ambargonun Türkiye’yi nasıl etkileyeceği sorusuna “Ambargoya hazırlıklıyız. Buna göre çalışma yaptık” karşılığını verdi.

ANLAŞMA NELERİ KAPSIYOR?
Anlaşmaya göre, her biri iki bin MW kurulu güçte iki adet İran tarafında, bir adedi de Türkiye tarafında olmak üzere 3 adet termik santral kurulacak.

Ayrıca İran tarafına toplam 10 bin MW gücünde hidroelektrik santralleri yapılacak. İki ülke arasında bulunan elektrik iletim hatları da güçlendirilecek. Elektrik iletim hatlarının güçlendirilmesi işi Türkiye Elektrik İletim A.Ş tarafından yapılacak. Termik ve hidrolik santraller ise her iki ülkenin özel sektörü tarafından yapılacak.

İran’da yapılacak santrallerde Türk şirketinin payı yüzde 49, İran şirketinin payı yüzde 51, Türkiye tarafında kurulacak santrallerde ise Türk şirketinin payı yüzde 51, İran şirketinin payı yüzde 49 olacak.

ntvmsnbc

 

Meftun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-20-2007, 14:42   #2
Kullanıcı Adı
Yavuz_ErTürk
Standart bu da abd uşağı diyenlere kapak olsun:İran’la ilk anlaşma elektrikte
DURMAK YOK HİZMETE DEVAM..
Yavuz_ErTürk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-20-2007, 20:31   #3
Kullanıcı Adı
selahattin_ay
Standart bu da abd uşağı diyenlere kapak olsun:İran’la ilk anlaşma elektrikte
ne de guzel bir haber
tesekkurler saliha
selahattin_ay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-20-2007, 21:17   #4
Kullanıcı Adı
Meftun
Standart bu da abd uşağı diyenlere kapak olsun:İran’la ilk anlaşma elektrikte
est...önemli değil görevimiz... ;)
Meftun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-20-2007, 22:09   #5
Kullanıcı Adı
HuRReM
Standart bu da abd uşağı diyenlere kapak olsun:İran’la ilk anlaşma elektrikte
sevindirici bir durum
teşekkürler..
  Alıntı ile Cevapla
Alt 11-20-2007, 22:20   #6
Kullanıcı Adı
Yâren
Standart bu da abd uşağı diyenlere kapak olsun:İran’la ilk anlaşma elektrikte
avrasyada kilit rolunde olan Türkiyenin bağımsız anlaşma yapmasından daha doğal ne olabilir
Yâren isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-20-2007, 22:33   #7
Kullanıcı Adı
loneliness
Standart bu da abd uşağı diyenlere kapak olsun:İran’la ilk anlaşma elektrikte
Gerçekten Enerjide güç olmak istiyorsak İran la ortaklık kurmak zorundayız.. İran ın enerjisine ihtiyacımız var..
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi