|
03-12-2011, 09:07 | #1 |
Yardım için Türkiye seferber oldu
Marmara depreminin 40 katı olarak açıklanan 600 atom bombası büyüklüğündeki felaketin ardından Türkiye, Japon-ya'ya yardım etmek için harekete geçti.
Kızılay, Kimse Yok mu, İHH ve AKUT, kriz masası oluşturdu. Türkiye'den öncü bir yardım ekibi bölgeye gönderildi. Deprem uzmanları, sarsıntının Tür-kiye'deki fayları etkilemesinin mümkün olmadığını açıkladı. Türkiye, deprem ve tsunami felaketiyle sarsılan Japonya'ya yardım için seferber oldu. Harekete geçen Türk Kızılayı, Kimse Yok mu, İHH ve AKUT, kriz masası oluşturdu. Kimse Yok mu Derneği'nin Japonya temsilcisi Barış Aruk'un başkanlığında Japonya'da bulunan gönüllüler, afet bölgesi Sendai'de hasar tespiti ve ilkyardım çalışmalarına başladı. Dernek Genel Başkanı Mehmet Özkara da Kimse Yok mu Derneği'nin kriz masası oluşturduklarını, arama kurtarma, doktor ve lojistik elemanlarından oluşan bir acil operasyon ekibini yola çıkardıklarını ifade etti. Kızılay 2, AKUT da 1 afet müdahale uzmanından oluşan öncü ekibini yaraları sarmak üzere bölgeye gönderiyor. Depolarda bebek maması, ilaç ve gıda gibi malzeme hazırlığı yapılıyor. Türk Kızılayı, bölgedeki gelişmeleri ilgili ülkelerin Kızılhaçları ile koordineli olarak yakından takip ediyor. İHH İnsani Yardım Vakfı ise 4 kişilik acil yardım ekibini bölgeye gönderdi. Savaş ve kriz bölgelerine giden uzman ekip, deprem bölgesinde acil yardım çalışmalarına katılacak ve gözlem yaparak gerekli acil yardım ihtiyaçlarını belirleyecek. Yerel yönetimlerle irtibata geçerek duruma göre arama-kurtarma, ilaç, gıda, giyecek gibi yardım gönderilecek. ZAMAN
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
03-12-2011, 10:53 | #2 |
Herkes şunu düşünüyordur biz kim Japonyaya yardım etmek kim Japonya gibi deprem felaketine tam teşekküllü hazırlıklı bir ülkeye biz nasıl yardım ederiz diye düşünmüşsünüzdür .
Rivayet odur ki, Nemrut İbrahim peygamberi (as) ateşe atacağı zaman herkesten ateşe odun taşımalarını istemiş. Bundan maksadı da Hazreti İbrahim'e düşman olanlarla O'na taraftar olanları tespit etmekmiş. Herkes olanca gücüyle ateşe odun taşırken, küçük bir karınca ağzına aldığı bir damla suyla yola koyulmuş. Karıncayı görenler, nereye gittiğini sorduklarında, "İbrahim'in ateşini söndürmeye gidiyorum." demiş. Etrafındakiler karıncaya alaycı gözlerle bakmışlar ve "Senin gücün o ateşe kadar yürümeye yetmez. Hem ateşe ulaşsan da alevleri gözleri bulan bu ateşi senin bir damla suyun mu söndürecek?" diye sormuşlar. Bahtiyar karınca hepimize ders olacak şu cevabı vermiş: "Bu suyun ateşi söndüremeyeceğini ben de biliyorum. Ama bir Allah dostuna yardım etmenin, böyle bir zamanda safını belli etmenin şerefi bana yeter... Şu hikaye misali bizde karınca kararınca Japonyanın yanında olmalıyızki dostluğumuz belli olsun 17 Ağustos depreminde Japonlar bizim yanımızdaydı yardımımıza koşmuşlardı ahde vefa göstermeliyiz .. |
|
03-12-2011, 12:08 | #3 |
başkaları da çıkıp şimdi demesin siz depreme hazırmısınız ki başkasının felaketine koşuyorsunuz
ama unutmuşlar ki 17 ağustos 1999 depreminde japonundan abd lisine kadar her ülke yardıma koşmuştu |
|
03-12-2011, 14:22 | #4 |
dostluk bugünlerde belli olur...
Türkiye olarak Japonya'nın yanında olmalıyız... |
|
03-12-2011, 14:47 | #5 |
|
|
03-12-2011, 14:59 | #6 |
bu zamanlarda ekonomi değil insanlık düşünülür yegan...
|
|
03-12-2011, 15:12 | #7 |
|
|
03-12-2011, 15:31 | #8 |
illa muhalefet olacaksın yegan...
için rahat etmiyor yoksa değil mi? |
|
03-12-2011, 15:41 | #9 | |
Alıntı:
İnkılap hocası ile zaten kafa yapımız ters.Herifle geçen özelleştirmeyi tartıştım. |
||
03-12-2011, 15:59 | #10 |
önemli olan tartışmak değil yegan..
önemli olan vatandaşın benimsemesi... ulaaa iyicene dayı moduna girdik he la muhammet ders çalış sen de haydi |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|