AK Gençliğin Buluşma Noktası

Stil
Seçenekler

Alt 04-08-2011, 12:20   #1
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart Ak Parti'nin "türbanlı vekil" kararı!
Ak Parti 12 Haziran'da yapılacak seçimlerde temsili de olsa türbanlı aday göstermeyecek

Türbanlı kadınların "Türbanlı aday yoksa oy da yok" resti karşılık bulmadı. AK Parti yönetimi, “12 Haziran sonrası oluşacak yeni siyasal tablonun türban nedeniyle oluşacak gerginlikler etrafında şekillenmesini istemediği” için türbanlı milletvekili adayının bu seçimlerde konulmamasını benimsedi.

Aday olmak için başvuru yapan 20 kadar türbanlı kadın milletvekilinin adaylık hayali ise bir başka bahara kaldı.

AK Parti'de adaylık mekanizmasının son aşaması olan Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığındaki son komisyon çalışmaları önceki günden itibaren başlarken, türbanlı aday konusu da büyük oranda netlik kazandı. Cumhuriyet gazetesinin haberine göre parti yönetimi, “12 Haziran sonrası oluşacak yeni siyasal tablonun türban nedeniyle oluşacak gerginlikler etrafında şekillenmesini istemediği” için türbanlı milletvekili adayının bu seçimlerde konulmamasını benimsedi. Parti içinde türbanlı adayların “sembolik” nitelikte de olsa “Milletvekili seçilemeyecek sıralardan gösterilmesi” görüşü de savunuldu ancak çoğunluk bulamadı.

Parti yönetimi, karar verirken üniversitelerde türban sorununun büyük ölçüde çözüldüğü, milletvekili adaylığının yeni bir türban tartışmasına neden olacağı ve bunun üniversitelerdeki ortama da zarar vereceği görüşlerini de değerlendirdi. Özellikle AKP'yi türbanlı adaya zorlamak hedefiyle yürütülen “Başörtülü aday yoksa oy da yok” kampanyası da AKP'de ele alındı. Partide bu kampanyanın seçimlerde işlemeyeceği görüşü benimsendi. Türban konusunun seçim sonrası yeni anayasa ve başkanlık sistemi gibi temel reformlar kapsamında çözüme kavuşturulması gerektiği de belirtildi.

MUHALEFET TÜRBANLI ADAY GÖSTERECEK
SP, BBP ve HSP ise “pozitif ayrımcılık” yaparak türbanlı çok sayıda adaya listelerinde yer verecek.

habervaktim

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-08-2011, 12:22   #2
Kullanıcı Adı
İntifada
yazık...
Alt 04-08-2011, 14:07   #3
Kullanıcı Adı
unnamed
en güzelini yapmışlar...
Alt 04-08-2011, 14:12   #4
Kullanıcı Adı
El Emin
Akıllıca hareket..
El Emin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-08-2011, 14:14   #5
Kullanıcı Adı
Beritan
ben şunu anlamıyoru..
başörtülü aday koymak mağrifet değil..
eğer dini emirlere bakarak koymak istiyorsak..
bir bayanın...o kadar erkeğin içinde saatlerce kalması ve bu sebepten ailesine zaman ayıramaması ne kadar dini boyutlara uyar...
benim için bir partide 10 millet vekili benim hakkımı savunsun yeter..
türbanlı bayan olmuş olmamış umrumda bile değil ki ak parti bu konuda yerinde karar vermiş..
Beritan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-08-2011, 17:55   #6
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Alıntı:
Beritan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ben şunu anlamıyoru..
başörtülü aday koymak mağrifet değil..
eğer dini emirlere bakarak koymak istiyorsak..
bir bayanın...o kadar erkeğin içinde saatlerce kalması ve bu sebepten ailesine zaman ayıramaması ne kadar dini boyutlara uyar...
benim için bir partide 10 millet vekili benim hakkımı savunsun yeter..
türbanlı bayan olmuş olmamış umrumda bile değil ki ak parti bu konuda yerinde karar vermiş..
Bak bu yorumu beğendim.
Alt 04-08-2011, 14:50   #7
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
samimiyetinize artık kadir inanır bile inanmaz yeni bir anap doğmaz umarım doğarsada müslümanlar kendilerinin aldatılmasına izin vermeyecekler.
Alt 04-08-2011, 21:29   #8
Kullanıcı Adı
Eşref
Eğer bir provakatör olsaydım, bu haber üzerinden Ak Parti'yi samimiyetsizlikle suçlardım. Peki Ak Parti baş örtülü aday gösterseydi ne yapardım?

Bu sefer de mecliste haremlik-selamlık isterdim. Türkiye Büyük Kadınlar Meclisi ve Erkekler Meclisi olsun derdim. Sonuçta haremlik-selamlık da dini bir uygulama. Yapamazlarsa, yine samimiyetsizlikle suçlardım.

Provakatörlerin, her zaman için atacakları bir ileri adım vardır. Baş örtülü aday isteyenler, önce kendi samimiyetlerini sorgulasınlar.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-08-2011, 14:57   #9
Kullanıcı Adı
Bilal Baştan
Seçimlerde meclise giremeyeceklerini isimleri gibi bildikleri için aday göstermeleri çok doğal. İktidar adayı olsunlar üstelik haklarında fuzuli sebepten kapatma davası açılsın ve ceza alsınlar bütün bunlardan sonra , türbanlı vekil adayları olsun o zaman inanalım samimiyetlerine..
Bilal Baştan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-08-2011, 15:05   #10
Kullanıcı Adı
El Emin
Alıntı:
Bilal Baştan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Seçimlerde meclise giremeyeceklerini isimleri gibi bildikleri için aday göstermeleri çok doğal. İktidar adayı olsunlar üstelik haklarında fuzuli sebepten kapatma davası açılsın ve ceza alsınlar bütün bunlardan sonra , türbanlı vekil adayları olsun o zaman inanalım samimiyetlerine..
Birileri Postmodern darbelere özlem duyuyor demek ki yapacak bir şey yok..

Açık söyleyeyim ülkeyi tekrar kronik darbe manyağı yapmak isteyenler ak partiye oy vermesin ,sp iki sokak ileride..Başbakan dahil şuanda ak partide yetkili olanlar milli görüş gömleğini çıkaralı çok oldu..Boşuna hasret duymayın vuslat yok çünkü..
El Emin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)