|
![]() |
#1 |
![]() Siyasi partilerin aday listeleri açıklanmaya başlanmasıyla kavga sesleri de ayyuka çıktı... Eğer, parti teşkilatlarındaki liste kavgası ‘ ben bu millete daha fazla hizmet edeceğim’in kavgası ise çok iyi... Mehmet Soysal Yok, bir şey olabilmek içinse çok yazık... Güçsüz kimseye itibar edilmediğine inananlar bu yüzden her ne pahasına olursa olsun bir şey olabilmeyi çok ister... Oysa; insanların dürüstüne, iyisine, efendisine, yiğidine, namuslusuna ve adam gibi adamlarına itibar edilmeli... Ama kimse ‘hiç’ olmaya razı değil... * Nasrettin Hoca’ya ‘Kimsin?’ diye sormuşlar: “Hiç” demiş Hoca, “Hiç kimseyim.” Önemsemediklerini görünce, Hoca: “Sen kimsin?” “Mutasarrıf” demiş adam kibirlenerek. “Sonra ne olacaksın?” diye sormuş Nasrettin Hoca. “Herhalde vali olurum” diye cevaplamış adam. “Daha sonra?” diye üstelemiş Hoca. “Vezir” demiş adam. “Daha daha sonra ne olacaksın?” “Bir ihtimal sadrazam olabilirim.” “Peki, ondan sonra?” Artık gelebileceği makam kalmadığını anlayan adam, boynunu büküp: “Hiç.” Bu cevap üzerine Nasrettin Hoca: “Daha niye kabarıyorsun be adam. Ben şimdiden senin yıllar sonra gelebileceğin makamda durmaktayım!” * Kanuni Sultan Süleyman’ın vasiyetinden bile kimse kendine bir ders çıkartmıyor... Kanuni demiş ki; Ben ölünce bir elimi tabutumun dışına atın. İnsanlar görsünler ki, padişah olan Kanuni bile bu dünyadan eli boş gitmiştir. Tolstoy; zaman içerisinde insanın değiştiğini belirterek der ki: - Biriyle el sıkıştıktan sonra, beşi de yerinde mi diye parmaklarını saymak zorundasın. Oysa, hayatta iken var olmaya çalışanlar öldükten sonra yok olmuş, yok olmaya çalışanlar ise yüzyıllardan beri var olmuş... Yunus gibi... Bu memlekete de, meclise de, millete de Yunus gibiler gerek... Mesele bir şey olabilmekte değil, hiç olabilmeyi göze alabilmekte...
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|