AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 04-13-2011, 20:32   #1
Kullanıcı Adı
xfce
Standart AKPARTİ stand açmıştı bende ordan geçiyordum..
aşagıdaki diyalog bu aksam ustu olmuştur.
akparti çeşitli yerlerde stand açmış bir tanesinin yanından geçiyordum.
(tabi diger partilerin standlarını goremedim izin vermedilermi acaba).
aramızdaki diyalog şoyle:
ben: (standaki masaya şoyle goz gezdiriyorum bazı kişileri uye yapıyorlar.)
gorevli: "buyrun sizide uye yapalım"
ben: Hayır istemiyorum!.
(şoyle masanın ustune goz gezdirdim bir tane kitapçık var uzerinde Turkiye dunyada 17. büyük ekonomi oldugundan bahsediyordu.)
gorevli: tekrar "buyrun sizide uye yapalım?"
ben: dedimki"hayır!. ..... dedimki bu kitapçıkta dunyada 17.ci buyuk ekonomi oldugumuz yazıyor ama işçiler alımgucu olarak 60 cı sıralarda ". oysa patronlar kazanıyor, işçiler degil." dedim sonra
kısa bir sessizlik oldu ve ordan ayrıldım............................
son yıllarda sokaklarda luks araba sayısı neden arttıgını anlyorsunuzdur herhalde.

Konu xfce tarafından (04-13-2011 Saat 22:04 ) değiştirilmiştir..
xfce isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-13-2011, 20:39   #2
Kullanıcı Adı
İntifada
vay anasını partiyi kapatalım lan bitirmiş adam bizi...
Alt 04-13-2011, 20:49   #3
Kullanıcı Adı
El Emin
Alım gücü düşük diyorsunuz ama durumlar pekte öyle göstermiyor.
Artık tüm evlerde bilgisayar ve internet var.Bunları geçtim tam takır beyaz eşya var.
Buzdolabından bulaşıkmakinesine kadar her şey mevcut.
Neredeyse her üç dört evden en az birinin arabası var.
Evdeki tüm fertlerin elinde cep telefonu var.Hemde en lüksünden.Ellerden kral telefonlar düşmüyor..

Eğer senin bu dediğin alımın düşmesi ise sana sadece gayriihtiyari bir tebessüm atmakla yetiniyorum.Çünkü sana göre "karne ile ekmek alıp,üç dört gün tüp sırasında beklemek" alım gücünün çok yüksek olduğunu gösteriyor demektir.
El Emin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-13-2011, 20:52   #4
Kullanıcı Adı
xfce
Alıntı:
El Emin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Artık tüm evlerde bilgisayar ve internet var.Bunları geçtim tam takır beyaz eşya var.
Evdeki tüm fertlerin elinde cep telefonu var.Hemde en lüksünden.Ellerden kral telefonlar düşmüyor..

Eğer senin bu dediğin alımın düşmesi ise sana sadece gayriihtiyari bir tebessüm atmakla yetiniyorum.Çünkü sana göre "karne ile ekmek alıp,üç dört gün tüp sırasında beklemek" alım gücünün çok yüksek olduğunu gösteriyor demektir.
yıl 1993-95 olsaydı her evde pc olsaydıo evet dogru diyordunuz çunku ozaman pc lukstu ama şuanda luks degil ihtiyaç.
10 sene once asgari ucret ile kaçtane cumhuriyet altını alınıyordu.
şimdi kaçtane alınıyor. ona bakmak lazım işte ozaman işçinin cebinden ne kadar çıkmış oğrenebiliriz.
Alt 04-13-2011, 21:02   #5
Kullanıcı Adı
xfce
Alıntı:
El Emin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

karne ile ekmek almakla ne ilgisi var. onemli olan adilce bir paylaşım olması.
Alt 04-13-2011, 20:53   #6
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Diğer partilerin ağır çalışması,izinle mizinle alakalı değildir.
Kiralar bir yer,kimse bir şey demeden,açarlar danışmanlıklarını.
Partilerin tembelliğini,başka sebeblere vurmaya çalışmakta yavşaklıktır.

Bizim buradaki mallar da stand önünde üye yapmaya çalışıyor.Bilerek önlerinden geçtim dün beni çevirsinler diye.
Bu sayede azarlıcaktım,şansları gereği çevirmediler.Bugün de stand yoktu.Sadece bir masa.

Bu tür yerle bilgisiz gönüllüleri koyuyorlar malesef.
Bu yüzden bugün forumdaki arkadaşlara tavsiyede bulundum 'gidin dinleyin ne kadar bilgileri var yok' diye.
Oysa dün güney doğudan gelip bebeklerinin kıçına bağlamak için bez bulamayan pazarcılık yapan komşumuz -kürttür kendileri,çocukları da çocukluk arkadaşımdır-, bugün İstanbulda en lüks mekanında evleri de oldu,semtimizdeki evlerini kirayada verdi,altlarına servis arabası daçektiler,tüm çocuklarını evlendirdiler de.
Dün sıradan arabası olanlar,bugün arablarını yenileyip lüks araba aldılar.Dün arabası olmayanlar -misal biz- bugün kapımızın önünde lüks olamsa da albea marka arabamız var elhamdülillah.Satık yenilicez elbet,'daha lüks'ünü alcaz.

Lüks arabaların çoğalması sebebine nasıl bakıyorsan öyle algılarsın.

Ve bugün chp nin danışmanlık yerine gidip onları nasıl anüs ettiğimi itina ile burada anlatacam hiç merak etmeyin,haberler bitsin hele.
Mucks.
Alt 04-13-2011, 21:02   #7
Kullanıcı Adı
xfce
Alıntı:
Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Diğer partilerin ağır çalışması,izinle mizinle alakalı değildir.
Kiralar bir yer,kimse bir şey demeden,açarlar danışmanlıklarını.
Partilerin tembelliğini,başka sebeblere vurmaya çalışmakta yavşaklıktır.

Bizim buradaki mallar da stand önünde üye yapmaya çalışıyor.Bilerek önlerinden geçtim dün beni çevirsinler diye.
Bu sayede azarlıcaktım,şansları gereği çevirmediler.Bugün de stand yoktu.Sadece bir masa.

Bu tür yerle bilgisiz gönüllüleri koyuyorlar malesef.
Bu yüzden bugün forumdaki arkadaşlara tavsiyede bulundum 'gidin dinleyin ne kadar bilgileri var yok' diye.
Oysa dün güney doğudan gelip bebeklerinin kıçına bağlamak için bez bulamayan pazarcılık yapan komşumuz -kürttür kendileri,çocukları da çocukluk arkadaşımdır-, bugün İstanbulda en lüks mekanında evleri de oldu,semtimizdeki evlerini kirayada verdi,altlarına servis arabası daçektiler,tüm çocuklarını evlendirdiler de.
Dün sıradan arabası olanlar,bugün arablarını yenileyip lüks araba aldılar.Dün arabası olmayanlar -misal biz- bugün kapımızın önünde lüks olamsa da albea marka arabamız var elhamdülillah.Satık yenilicez elbet,'daha lüks'ünü alcaz.

Lüks arabaların çoğalması sebebine nasıl bakıyorsan öyle algılarsın.

Ve bugün chp nin danışmanlık yerine gidip onları nasıl anüs ettiğimi itina ile burada anlatacam hiç merak etmeyin,haberler bitsin hele.
Mucks.
ben chpli degilimki bana chpyi niye anlatıyorsun.
zaten chpyi işçiden yana olarak gormuyorum.
Alt 04-13-2011, 21:15   #8
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
chp lisin diyen yok burada,chp li olduğunu düşünen de yok.
chp li olsan zaten 1 dakika forumda duramazsın da.
Diğer partilerin stand açmadığını söylemek,bunu izinle mizinle bilmem neyle söylemek,seni diğer partilerden yapar otomatik olarak.
Açarsın telefon ''neden açmadınız'' dersin,cevabını alırsın.Hayaller dünyasına dalmazsın ''acaba izinden dolayı mı'' diye.
Bir partili değilsen veya bir partiye mensupsan,diğer partilerden de örnek vermen gerekir.Ak parti forumundayım diye ak parti standıyla ilgili vermen gerekmez.
Öyle bir şey yap ki,hakkını verelim.Ama çıkıp 'yok izindi,yok bilmem neydi' demek,seni chp lide yapar,mhp lide yapar,başka şey de yapar bizim gözümüz de.

Ben ak partiliyim ama ak parti standlarında bilgisiz insanların olmasından zaten şikayetçiyim.
Bilgi gerektiren işler bunlar,oy verecek kişiyi dahi oy vermemesine sebeb olacağını buradaki herkez çok iyi bilir.Bilgisizliklerini onların yüzüne çarpmak gerekir,'lafımı sokarım havamı estirirm' hakkını kimseye vermez.Her partinin bütün standlarını gezsen karşına hep bilgisiz kişiler çıkar özellikle orta gelirli yerlerdekilere gidersen.Bilgisiz kişilerle sohbet etmek hiç kimseyi haklı konumada çıkarmaz.

Ama aslında bu konuyu açmakla iyi ettin,işime yaradı,forumdakiler ne demek istediğimi,neden bu standlara gitmesi gerektiği yönündeki söylemimi haklı çıkarıyor.
Herkes gitsin,partili gibi davranmasın,'beni ikna edin' diyin,hatta muhalif olarak giriş yapın,sonucunda ''yok arkadaş sen bir poka yaramazsın bence çık git buradan'' diyin ki partiye zarar gelmesin bu kişilerden.
Alt 04-13-2011, 22:16   #9
Kullanıcı Adı
Tarantula_
"Ulan" Shoping Fest. saçmalıklarıyla insanlar gece yarılarına kadar çıldırmış gibi alışveriş yapıyor sen neden bahsediyorsun.!!!
Alt 04-13-2011, 22:30   #10
Kullanıcı Adı
xfce
Alıntı:
Tarantula_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
"Ulan" Shoping Fest. saçmalıklarıyla insanlar gece yarılarına kadar çıldırmış gibi alışveriş yapıyor sen neden bahsediyorsun.!!!
576 lirayı hesaplarsak bir insan haftada 250 gr protein almalı et otuz lira dört kişilik aile*4 1kg *4 bir aylık ne yaptı dört kg yani yüz yirmi lira otobus 1.5 tl *2 eşittir 3 *30 eş 90 en dantık ev 300 tl yemek elektrik su telefon giyim daha hesap yapalım mı
hakkaten millet çıldırmış
.

Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)