AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 04-28-2011, 14:33   #1
Kullanıcı Adı
ibocan
Standart TV dizileri dengeyi bozuyor
arkadaşlar yakın zaman bu konuyu tekrar açmıştım.ama tartışamadık.tv dizileri ve çeşitli yarışmalar vs gibi sosyal televizyon etkinlikleri bizlere ne kazandırıyor veya neleri kaybettiriyor.sizce basit bi meselemi bu ?? yoksa uçurumun kenarına sürüklenen toplumlarmıyız. bu durum sizlerce basitmidir yoksa Anormalmidir.

http://www.youtube.com/watch?v=OM-xo...el_video_title

TV dizileri dengeyi bozuyor

13 Ekim 2010 Çarşamba 15:19Uzmanlar televizyon dizilerinin şiddete yönelttiğini belirtti.
Uzmanlar televizyon dizilerinin vücudun hormonel dengesini bozduğu ve şiddete yönelttiğini belirterek kişilik oluşum sürecinin yaşandığı çocukluk ve ergenlik döneminde televizyon dizilerinin izlenilmemesini önerdi.

Son yıllarda okullarda, sokaklarda ve ailelerde şiddet ve cinsel taciz vakalarının giderek arttığını öne süren Psikolog Alp Ardıç, ANKA’ya yaptığı açıklama ile televizyon dizilerindeki tehlikeler konusunda çocukları ve gençleri uyardı.

-DİZİLER HORMONEL DENGEYİ BOZUYOR, ŞİDDETE YÖNELTİYOR-

Televizyonlarda artan dizi filmlerin sosyal bilimciler tarafından incelenmesi gerektiğini ifade eden Ardıç, televizyon dizilerinin vücudun hormonel dengesini bozduğu ve şiddete yönelttiğini savundu. Ardıç, “Bazı dizi filmlerin içerikleri yalnızca cinsellik ve şiddet üzerine kuruludur. İnsanın iki temel dürtüsü olan bu kavramlar, insan bilinçaltını doğrudan harekete geçirir ve doğrudan bir etki yaratır. Dizilerin insanın merakını ve vücudundaki hormonel dengesini etkileyen iki önemli dürtü üzerine kurulu olduklarını kolayca gözlemleyebiliriz. Bazı dizlerin temel içeriği cinsel ilişkiler, tecavüz ve cinsel istismar üzerine kurulu olup, insanın en önemli dürtüselliğine hitap etmektedir. Bu bağlamda toplumsal bir ilgi oluştursa da zararlarını toplumumuzda artan suç olaylarıyla fark ediyoruz” dedi.

Toplumda şiddet olaylarının giderek arttığını belirten Ardıç, bunun nedenini televizyon dizilerinde şiddet ve güç unsurunun kullanılmasına bağladı. Ardıç, şiddet içeren dizilerinin ortaya çıkarabileceği tehlikelere ilişkin ise şöyle konuştu:

“Toplumsal şiddet seviyemizin arttığını, trafikte, okullarda, hastanelerde rahatça gözlemleyebiliriz. Özellikle bazı dizilerin öne çıkan kahramanlarının şiddet ve güç unsurunu özgüven gibi yansıtarak şiddete dayalı olumsuz bir özgüven profilini gençlerimiz üzerine yerleştirmektedir. İzlenen dizilerin bazıları temel bir insani dürtümüz olan şiddeti, kontrolsüz bir güç olarak olumsuz bir şekilde yansıtmaktadır. Bu türde diziler aile yaşantımıza da; aile içi şiddet olarak yansıyabilmektedir. Dikkat edilmesi gereken en önemli bir konuda çocukluk ve ergenlik döneminde kişilik oluşumu sürecinden geçen çocuklarımızı korumamızdır. Bu dönemde oluşan kişilik profilini bu tür dizilerin olumsuz etkileyebileceğini biliyoruz.”
Ergenlik ve çocukluk döneminde televizyon dizilerine karşı önlem alınması gerektiğini savunan Ardıç, “Bu dönemde bazı önlemler alınmazsa ileride kişilik bozukluklarına yol açabilmektedir. Özellikle 2-7 yaş evresinde ki çocuklarımızın gerçeklik algısı tam olarak oluşmadığı için dikkat edilmesi gerekmektedir” dedi. (ANKA)

http://www.gazete5.com/haber/tv-dizi...-201-49172.htm

ibocan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-28-2011, 15:07   #2
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Ezel'i izledim demin,yahu yok böyle dizi dengem alt üst oldu
Alt 04-28-2011, 18:59   #3
Kullanıcı Adı
ibocan
Alıntı:
Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ezel'i izledim demin,yahu yok böyle dizi dengem alt üst oldu
sana bişiy olmaz olmaz abi.
Alt 04-28-2011, 19:03   #4
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Nedenmiş o ? İnsan değil miyiz ?
Alt 04-28-2011, 19:26   #5
Kullanıcı Adı
ibocan
Alıntı:
Nedenmiş o ? İnsan değil miyiz ?
evet anladım..ama durum ciddi değilmi sence ,şu medya kültürümüzü silip süpürüyor,başkalaşmıyormuyuz abi ?
Alt 04-28-2011, 19:47   #6
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Çok şey yazdım ama caydım sildim
Kısaca yazayım,insanımız sorunlu,herkes kendisinden sorumlu
Alt 04-28-2011, 19:55   #7
Kullanıcı Adı
ibocan
Alıntı:
Çok şey yazdım ama caydım sildim
Kısaca yazayım,insanımız sorunlu,herkes kendisinden sorumlu
haha alemsin abi, silmeyivereydin okurduk,
Alt 04-28-2011, 22:54   #8
Kullanıcı Adı
cartman
Toplumun psikolojisini bozan en buyuk sebep Yoksa katiller tecavuzculler hırsızlar analarından oldugu gıbı dogmuyor iste bu tvlar bu ınsanların ahlaklarını sekillendiriyor.Bir nesli yok etmek bunlarla kolay Allah yardımcımız olsun
cartman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-29-2011, 23:12   #9
Kullanıcı Adı
akobalı-akkurt
çıkmış dangalağın biri, asil ve kutsal milleti ,laiklik adında bir isterik şeytan ile evermeye kalkmış...

sonra ,alevisi sünnisi ile yıkmakla mükellef olduğumuz putlar sağa sola dikilmiş...

demogoji,yalan,dolan,dalavere ile siyasetçi her dümbüklüğü yapmış...

basın yahudinin elinde, medya bu gibilerin elinde, para yani finans sektörü bu dingillerde...

kanun ,manun zengin işi yapılmış,ticarete dökülmüş, kendini kanun adamı sanan hain itiraf da etti, '' vicdan,cüzdan'' diyerek...

iş yapanlar , üretenler, hain damgası yemiş...

icatlar ın üstü örtülmüş,mucitler toprakla örtülmüş...

çok şükür ilahi adalet zıvanadan çıkmışları yola getirir bir siyasi liderle bizleri buluşturmuş...

ürüyenlere rağmen yola devam...

.
akobalı-akkurt isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-01-2011, 11:57   #10
Kullanıcı Adı
ibocan
Alıntı:
cartman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Toplumun psikolojisini bozan en buyuk sebep Yoksa katiller tecavuzculler hırsızlar analarından oldugu gıbı dogmuyor iste bu tvlar bu ınsanların ahlaklarını sekillendiriyor.Bir nesli yok etmek bunlarla kolay Allah yardımcımız olsun
çok haklısın kardeşim, bende bunları haykırmak istiyordum.

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)