AK Gençliğin Buluşma Noktası
AK Parti'nin Kurucu Genel Başkanı ve T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bölümü,resimler bilgiler ve paylaşımlar.

Stil
Seçenekler

Alt 05-04-2011, 22:23   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Erdoğan: Kılıçdaroğlu, Allah'a Dil Uzattı
Erdoğan: Kılıçdaroğlu, Allah'a Dil Uzattı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun milletin değerlerine dil uzattığını, Allah'a dil uzatarak edep dairesinin dışına çıktığını savundu.

Kastamonu'da Nasrullah Meydanı'nda partisince tertiplenen mitinge katılan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Siirt'teki mitingte yaptığı konuşmasını eleştirdi. Erdoğan, Alevi kültüründen gelen kişinin Hacı Bektaş-ı Veli'nin 'eline, beline, diline hakim ol' sözünü bilmesi gerektiğini bildirdi.

Kılıçdaroğlu'nun bir kasetle genel başkan olduğunu belirten Erdoğan, bu zamana kadar şahsına ve topluma yönelik hakaretlere 'edep yahu' diyerek sessiz kaldıklarını kaydetti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Siirt Mitinginde edep dışına çıkarak Allah'a dil uzattığını savunan Başbakan Erdoğan şöyle dedi:

"Siirt'te haddi aşarak, sınırları aşarak; aklı, izanı, vicdanı, inancı bir kenara bırakarak mutlak yaratıcımız olan Allah'a dil uzatmak gibi bir densizliğe, bir edepsizliğe imza attı. Hâşâ diyorum. Allah mekândan, zamandan münezzehtir diyorum. Rabbimin mağfiretine, sizlerin affına sığınıyorum. Diyor ki, "Statükocuların Allah'ı Ankara'dadır." Buradan Kastamonu'dan sesleniyorum. Siirt'te beklediğin kalabalığı bulamadın diye bu densizliği yapmaya hakkın var mı? Bu, Yaradan'a karşı küstahsızlıktır."

Yeni Şafak 04.05.2011

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 05-04-2011, 23:15   #2
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Allah'a Dil Uzattın; Özür Dile ve İstifa Et!
Allah'a dil uzattın; özür dile ve istifa et!

İstanbul'daki ilçe mitinglerinin ardından Anadolu'ya geçen Erdoğan'ın ilk durağı Kastamonu'ydu.

CHP ve MHP'yi sert dille eleştiren Başbakan Erdoğan, CHP liderinin gözünün Merkez Bankası'ndaki 90 milyar dolarda olduğunu iddia ederek, "Benim milletim sana izin vermez. Hiç merak etme 12 Haziran'da bu millet senin defterini dürecek bir daha gelmemek üzere geri gideceksin." dedi.

ALLAH'A DİL UZATTIN ÖZÜR DİLE VE İSTİFA ET!

Başbakan Erdoğan, "Dün Kılıçdaroğlu Siirt’te sınırları aşarak; aklı, izanı, vicdanı inancı bir kenara atarak Allah’a dil uzatmak gibi bir saygısızlığa dil uzattı. Hâşâ diyorum. "Statükocuların Allah’ı Ankara’dadır." dedi. Yahu bu densizliği yapmaya hakkın var mı? Bu, Yaradan’a karşı saygısızlıktır. Şahsıma yapılanlara gülüp geçiyorum; ama Yaradan’a yapamazsın bunu. Bizden özür dilemedin bari bu edepsizlikten dolayı Müslümanlardan özür dile. Zerre kadar haysiyetin varsa o koltukta oturma; Müslümanların mutlak yaratıcısına böyle bir edepsizlik yapacaksın." dedi.

MHP lideri Bahçeli'ye de sert sözlerle yüklenen Erdoğan, "Meğer milliyetçiydin niye gidip IMF'in kapısında borç para dilendin. Biz ödedik ödedik 30 milyar dolar borcu 5,1 milyar dolara kadar çektik." dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları:

Biz milliyetçiliği hiç ayrımcılık olarak görmedik. Bizler aynı ailenin evlatlarıyız. Biz; biriz, beraberiz, kardeşiz. Asıl milliyetçilik bu millete hizmetkâr olmaktır. Milliyetçilik; okul, hastane, üniversite kurmaktır.

BAHÇELİ O ZAMAN SEFİL MİYDİN

Biz göreve gelmeden önce MHP öğrencilere 45 lira veriyordu. Niye daha fazla veremedin, paran mı yoktu, sefil miydin?

Bu milliyetçiyim diyen adam gitti IMF'in kapısına borç dilendi. 30 milyar dolar borç aldılar. Biz ödedik ödedik 5,1 milyar dolara indirdik. Tamamını da öderiz ama acelemiz yok, faizi düşük. Biz 3 yıldır IMF ile stand by anlaşması yapmadık. Eğer gelip Maliye Bakanlığı'nı ben yönetirim diyorsan onu bu dönemde yapamazsın; MHP döneminde yaparsın.

12 HAZİRAN'DA DEFTERİN DÜRÜLECEK

Şimdi Merkez Bankası'nın kasasında 91 milyar dolar var. Kılıçdaroğlu şimdi bu paraya göz koymuş; ama benim milletim sana izin vermez. Zaten 12 Haziran'da defterin dürülecek sen de çekip gideceksin hiç meraklanma.

Dönemin DGM savcısı şimdi CHP'nin Muğla Milletvekili adayı Kılıçdaroğlu'ndan bilgi alıyor. Ve diyor ki SSK'da yolsuzluk diz boyu. Şimdi o gün kendisini savcı olarak davet etmeyen savcıyı şimdi Muğla'dan milletvekili adayı yaptı. Bunların her tarafı batak batak. Artık sağlıkta ayrım var mı, yok. İstediğin hastaneye gidiyor istediğin ilacı alabiliyorsun. Devlet, halkı için ve artık belli bölgelere helikopter ambulans devreye soktuk.

BİZ BOL KESEDEN ATMIYORUZ

Biz birilerinin yaptığı gibi bol keseden atmıyoruz. Milleti kandıran, millete aptal gözüyle bakanlardan olmadık, olmayacağız da. Kaşıkla verip kepçeyle alma anlayışını ekonomide bitirdik.

Devlet bunların zamanında % 63 borçlanma faizi ödüyordu; şimdi % 7. Nirden nireye. Enflasyonda fark 26 puan. Cebinizde kalan para asgari ücretin üzerine koyduğunuzda bin liranın üzerinde bir şey ortaya çıkar. Biz gelmeden önce asgari ücretle aldığından daha az alıyorsan inanın bir dakika daha durmam burada. Biz bu ülkeyi böyle yönetiyoruz.

ARTIK KERVAN YÜRÜYOR

Artık kervan yürüyor ve biz hizmete doymuyoruz. Durmak yok yola devam edeceğiz.

Önümüzü kesenlere sizler yol vermeyeceksiniz. İstikrar sürsün Türkiye büyüsün. 81 ilimizin tamamında üniversite var. Dünyanın her yerine koştuk. 8 yılda 13.600 km. bölünmüş yol yaptık. Cumhuriyet Tarihinin yaptığının 3 katını biz yaptık.

Kastamonu'da 2002'de 15 milyon TL tarımsal destek verilmiş. MHP döneminde Ziraat Bankası % 59 faizle çiftçilere kredi veriyordu. Şimdi % 5. Ah benim kardeşlerim ah.

3,5 yıl durabildiler, kaçıp gittiler sonra. Sen 5 yılı tamamlamadan kaçıp gittin; şimdi 2023 benim projemdi diyorsun. Bu iş irade ister irade.

Haber Kuşağı 04.05.2011
Alt 05-04-2011, 23:21   #3
Kullanıcı Adı
ALmi´
Kılıçdaroğlunun canı cehenneme diyorum artık. Ve şu saatten sonra Chp ye oy verenler de Müslümanlıklarını bi gözden geçirsinler. Bizler nasıl müslümanız da bu dinden bihaber , yalancı , ikiyüzlü insanlara oy veriyoruz diye. Ve artık bi zahmet (inşAllah) seçimde oy oranları düşük gelsin bu kez.

Konu ALmi´ tarafından (05-04-2011 Saat 23:24 ) değiştirilmiştir..
ALmi´ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-04-2011, 23:23   #4
Kullanıcı Adı
İntifada
Alıntı:
ALmi´ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kılıçdaroğlunun canı cehenneme diyorum artık. Ve şu saatten sonra Chp ye oy verenler de Müslümanlıklarını bi gözden geçirsinler. Bizler nasıl müslümanız da bu dinden bihaber , yalancı , ikiyüzlü insanlara oy veriyoruz diye. Ve artık bi zahmet (inşAllah) seçimde oy oranları düşük gelir bu kez.

şu saatten önce verenlerde geçirsin bence ;)
bu belkide en masumlarından birisydi chp zihniyetinin yaptıklarının...
Alt 05-05-2011, 10:03   #5
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Kılıçdaroğlu'nu Müslümanlardan Özür Dilemeye Çağırdı
Kılıçdaroğlu'nu Müslümanlardan Özür Dilemeye Çağırdı

Başbakan Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Siirt'te söylediği, "Statükocuların Allah'ı Ankara'da." sözüne sert çıktı.

"Şahsıma yapılana hep katlanıyorum; ama Yaradan'a yapılan bu küstahlığa gülüp geçemem." dedi. Kastamonu Mitinginde konuşan Erdoğan, CHP liderini, milletten ve Müslümanlardan özür dilemeye çağırdı: "Haysiyetin varsa artık o koltukta oturmazsın. Bu ülkenin % 99'u Müslüman diyeceksin, Müslümanların Mutlak Yaratıcı'sına densizlik yapacaksın. Artık 'edep yahu' demiyorum. 'Haddini bil haddini' diyorum."

Başbakan Erdoğan, dün ilk olarak Kastamonu'da coşkulu bir kalabalığa seslendi. Konuşmasının büyük bölümünde CHP ve MHP'ye yüklendi. MHP'de genel başkan yardımcıları Recai Yıldırım ile Metin Çobanoğlu'nun istifasıyla sonuçlanan kaset olayını gündeme getiren Erdoğan, MHP lideri Bahçeli'nin, "AK Parti iktidarı özele giriyor." eleştirisine şu karşılığı verdi: "Kendi adamlarının da bu tür kasetleri çıkmaya başladı, ondan rahatsız oluyor. Böyle özel olur mu Allah aşkına. Madem özeldi, niye istifa ettirdin? Sahip çık. Neden? Çünkü başına geleceği biliyor da onun için." Milliyetçiliği hiçbir zaman ırkçılık olarak görmediklerinden söz eden Erdoğan, "Asıl milliyetçilik, milletine hizmet etmektir. Bu ay yıldızlı bayrağı gururla dalgalandırmaktır." dedi.

Başbakan, CHP eski lideri Deniz Baykal'ı koltuğundan eden kaset olayına da temas etti. Baykal'ın yeniden aday gösterildiğini hatırlatarak, "Genel başkanlıktan gitti; ama şimdi yine milletvekili adayı. Diğer taraftaki hanım vekile ne oldu? Onu aday yapmadılar. Suçlu o mu? İkisi de suçlu değil mi? Bu, genel bir ahlâksızlıktır. Başka bir şey değil. Toplumu aldatmayın ya." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun Siirt'te kullandığı, "Statükocuların Allah'ı Ankara'da." ifadesine de sert sözlerle cevap verdi. Kılıçdaroğlu'nun haddi aşarak artık edep dairesini tamamen çiğnediğini vurguladı. CHP liderinin Siirt'te beklediği kalabalığı bulamadığı için densizlik yapmaya kalktığını dile getiren Başbakan, "Şahsıma yapılana hep katlanıyorum. Ama Yaradan'a yapılan bu küstahlığa gülüp geçemem. Nedir bu haddini bilmezlik? Bizden özür dilemedin bari bu edepsizlikten dolayı Müslümanlardan, bu milletten özür dile. Eğer zerre kadar haysiyetin varsa artık o koltukta oturmazsın. Bu ülkenin % 99'u Müslüman diyeceksin, Müslümanların Mutlak Yaratıcı'sına bu şekilde densizlik yapacaksın. 'Haddini bil haddini' diyorum." şeklinde konuştu. Eskişehir'in CHP'li Tepebaşı Belediyesi'nin galerisinde sergilenen 'utanç sergisi'ni de eleştirdi. CHP'li belediyenin cami ve tesettüre hakaret ettiğini belirterek, "Bunların genine işlemiş genine." dedi.

Kimse sandığın dışında başka yol aramasın

Başbakan Erdoğan, Kastamonu - Çankırı Karayolunda polis aracına yapılan saldırıya sert tepki gösterdi. Amasya Mitingindeki konuşmasına saldırıyı kınayarak başlayan Erdoğan, vatan topraklarını kimseye böldürtmeyeceklerini vurguladı. Ancak bu kardeşliğe inanmayanların da ortaya çıkabildiğini dile getirerek, şunları kaydetti: "Fakat bu topraklar üzerinde sandık ortadayken sandığın dışında başka yolları kimse aramasın. Ama arıyorlarsa bilsinler ki benim bu sevgili milletim, bu aziz milletim hiçbir zaman; teröre, teröriste, eli silahlı olan çeteye, eşkiyaya prim vermeyecektir." Yola merhum başbakanlardan Adnan Menderes'in ifade ettiği gibi 'kefen giyerek' çıktıklarını vurgulayan Başbakan, "Allah'ın kader plânında bizler için tayin ettiği ömrü, kimsenin kısaltmaya veya uzatmaya gücü yetmez." diye konuştu.

Erdoğan, mitingin ardından Merzifon Fen Lisesi'nin açılışını yaptı. Buradaki konuşmasında da saldırıyı lanetledi. "Bu namert eller, bu alçak eller, bu demokrasiye inanmayan, halkın iradesine saygısı olmayan bu eller, bu bölücü terör örgütünün uzantıları, bu çeteler, milletimden gereken dersi alıyor, alacak ve bunların akıttıkları kan da yerde kalmayacak." dedi.

Bu arada Başbakan Erdoğan'a siyasilerden geçmiş olsun telefonları geldi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Başbakan'ı telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ile DSP lideri Masum Türker de geçmiş olsun mesajı yayımladılar. Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu ise Erdoğan'a bir mesaj göndererek saldırıdan üzüntü duyduğunu dile getirdi.

Zaman 05.05.2011

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)