AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 05-06-2011, 01:17   #1
Kullanıcı Adı
EZEL
Standart Terör , bölge insanın gündemi ve sorunları vs .vs .
Evet bu güne kadar terör nasıl biter konusu defalarca tartışılmışdır .
Ben bir vatandaş olarak özellikle terör yandaşı olmayan teröre destek vermeyen bölge insanın fikirlerini dinlemek istiyorum .
Onlardan özellikle bölge insanın dikkat ettiği hassas konuların ne olduğunu öğrenmek istiyorum . Hangi gelişmelerin bölgede olumlu veya olumsuz karşılık bulduğunu öğrenek istiyorum . Onlara göre neler yapılmalıdır neler yapılmamalıdır . Biz batı ve kürt olmayan vatandaşların PKK ve BDP'nin ekmeğine yağ sürmemek için nelerden kaçınmalıyız bilmek istiyorum en azından bilmediklerim varsa öğrenmek istiyorum .

Bu tartışmada söz bölge insanındır bu tartışmada bölge insanlarına sorular sorabiliriz lakin kesinle iki tartışmaya girilmemesini rica ediyorum .

İlk soru benden O bölgenin insanın gerçek sorunları nedir ? Bu gün düşünüyorum batı yaşıyorum ben iş güç buluyorum acaba ordaki insanlar batıdaki gibi iş güç bulabiliyorlarmı ? Evlerine ekmek götürebiliyorlarmı ? Götüremiyorlasa bunun yıkıcı psikolojisi ile nasıl başediyorlar ? Acaba bölge insanın önüne sanki onların gerçek gündemiymiş gibi ikide bir sunni gündemlermi getiriliyor . Şimdilik bu kadar daha sorularım olacak .

EZEL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 05-06-2011, 01:55   #2
Kullanıcı Adı
Ammar

1.si bu bir ekonomi meselesi değil bir bölgesel ve ırkçı hastalık halini almıştır.
2.si PKK en çok tutan propagandası istemediği bir yapıyı hemen devletle ilişkilendirmesidir. ve bu çok fazla tutuyor. en büyük rakibini Bu şekilde önünü kesmeye çalışmış ve Batı Türk kardeşlerimizinde bu koroya katılmasıyla bir nevi başarmıştır. ( Hizbullahı devlet kurdu onların baştan beri propagandası idi. )

sorunların çözümü

1.si islamın önünde ki tüm engeller kaldırılacak. eğitim şart. ekonomi şart ıslah şart zenginlik şart üniversite şart bunlar hepsi hikaye islam şart bu kadar.
2.si PKK ve Devletin en büyük mağduru ayrıca Kürdistan Kafirlerinin en büyük rakibi Hizbullah Terör Listesinden çıkarılmalı. en kısa sürede.
3.sü Kürdistan ve Kürd kelimesinden kıl kapılmicak hatta mümkünse Güneydoğu Anadolu yerine Kürdistan Bölgesi resmiyet kazanmalı. ( istismar edilecek hiç bir şeye mahal verilmemeli )
4.Halkın mağduriyeti giderilmeli. Boşaltılan ve yakılan köyler. kayıpların bulunması. yapılan zülümlerden dolayı özür dilenmeli.
5.Halka güven verilmesi. Polis ben ancak kendimi koruyorum derse millet ne yapacak. halkı baş kaldırdığında arkasında bir güç his edecek.
6. PKK ile ters düşenler değil PKK hep suçlu bulunacak.( ki PKK ile çatışan ters düşen hep yargılanan ve cezalanan olmuştur örnekleri çoktur )
7. Ana dilde eğitim gündemden düşürülmeli. okullarda seçmeli olmasının hiç bir sakıncası yoktur.
8. islami örgütlenmeler 1.tehlike olmaktan çıkarılmalı. ( hücrfe evleri basılır gibi islami STK'lar basılmamalı )
9.Koruyuculuk sistemi dağıtılmalı
10.İslami STK ların toplumsal faaliyetleri engellenmemeli ( peygamber sevdalıların düzenlediği miting ve etkinlikler özellikle batı illeride -( istanbul bursa ankara vb illerde fazlasıyla engeller çıkarılmaktadır. )
11.şimdilik aklıma bunlar geldi. başka gelirse yazarım.

şimdilik aklıma bunlar geldi.

Konu Ammar tarafından (05-06-2011 Saat 01:57 ) değiştirilmiştir..
Ammar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-07-2011, 14:26   #3
Kullanıcı Adı
ALmi´
Alıntı:
grevs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

3.sü Kürdistan ve Kürd kelimesinden kıl kapılmicak hatta mümkünse Güneydoğu Anadolu yerine Kürdistan Bölgesi resmiyet kazanmalı. ( istismar edilecek hiç bir şeye mahal verilmemeli )
Yazdığınız her maddeye sonuna kadar katılıyorum. Sadece bu kırmızı ile belirttiğim kısım hariç. Ben bu bölgenin böyle anılmasını istemiyorum. Bundan rahatsızlık duyarım.

Alıntı:
Asi_isyankar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Birde Başbakan'ın şu talihsiz
"Kürt sorunu bitmiştir" sözleri
Bu gergin ortamı taçlandırdı...
Ben de başbakanla aynı fikirdeyim. Sadece şu ana dilde eğitim hakkı dısında , kürt sorununun kalmadığını, artık tamamemn pkk sorununun oldugunu düşünüyorum.

Alıntı:

Dün Demirtaş "şiddetten gelen bir oy bile bize haram olsun" diyordu.
Çünkü biliyor ki tarafları şiddet uygularsa kendilerinin aleyhine olur.
İşte asıl mesele de burda. Bu söylediği ile çelişen tutumlarda bulunuyor Bdp. Sonra da sorun çözülmüyor diyip bunun bir numaralı suçlusunun da başbakan oldugunu söylüyorlar. Bunu sen kabul et ya da etme. İşleri güçleri şiddet. Okula atılan havai fişekler, bir genç kıza atılan molotoflar ve hayatını kaybeden insanlar. Taş atan çocukların başında ya da sonunda eli taş tutan milletvekiller. Sen sana oy verenlerin vekilisin, sen böyle yaptıkça onlar da seni örnek almazlar mı. Bu nasıl bir temsiliyettir. Bunlar yapılıyor ama şiddetten gelen oy haram olsun ddeniliyor sonra da. Şimdi devlet mi bdp mi samimiyetsiz?

Asi sen devamlı şunu diyorsun. Sivil halka yapılan zulümleri tasvip etmiyorum. Peki o sivil halka molotoflar atan, taşlar atan, evlerin arabaların camlarını indirenlerin adıyla ; dağda bulunup çatışanların adı da pkk değil mi ?
Aradaki fark nedir?
Yapılan bir yanlışı herkese mal etmeyin diyorsun. Ama yapılanlar artık bir değil bini aşmış yanlışlardan ibaret. Artık hangi birini düşünelim de genelleme yapmayalım?
ALmi´ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-07-2011, 17:20   #4
Kullanıcı Adı
Asi_isyankar
Alıntı:
ALmi´ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yazdığınız her maddeye sonuna kadar katılıyorum. Sadece bu kırmızı ile belirttiğim kısım hariç. Ben bu bölgenin böyle anılmasını istemiyorum. Bundan rahatsızlık duyarım.

Ben de başbakanla aynı fikirdeyim. Sadece şu ana dilde eğitim hakkı dısında , kürt sorununun kalmadığını, artık tamamemn pkk sorununun oldugunu düşünüyorum.

İşte asıl mesele de burda. Bu söylediği ile çelişen tutumlarda bulunuyor Bdp. Sonra da sorun çözülmüyor diyip bunun bir numaralı suçlusunun da başbakan oldugunu söylüyorlar. Bunu sen kabul et ya da etme. İşleri güçleri şiddet. Okula atılan havai fişekler, bir genç kıza atılan molotoflar ve hayatını kaybeden insanlar. Taş atan çocukların başında ya da sonunda eli taş tutan milletvekiller. Sen sana oy verenlerin vekilisin, sen böyle yaptıkça onlar da seni örnek almazlar mı. Bu nasıl bir temsiliyettir. Bunlar yapılıyor ama şiddetten gelen oy haram olsun ddeniliyor sonra da. Şimdi devlet mi bdp mi samimiyetsiz?

Asi sen devamlı şunu diyorsun. Sivil halka yapılan zulümleri tasvip etmiyorum. Peki o sivil halka molotoflar atan, taşlar atan, evlerin arabaların camlarını indirenlerin adıyla ; dağda bulunup çatışanların adı da pkk değil mi ?
Aradaki fark nedir?
Yapılan bir yanlışı herkese mal etmeyin diyorsun. Ama yapılanlar artık bir değil bini aşmış yanlışlardan ibaret. Artık hangi birini düşünelim de genelleme yapmayalım?
Altan Tan'ı izle ve dinle
Belki ondan bir şeyler kaparsın
Zira benim sözlerim senin için ciddi bir anlam ifade etmiyor.
Asi_isyankar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-07-2011, 20:01   #5
Kullanıcı Adı
ALmi´
Alıntı:
Altan Tan'ı izle ve dinle
Belki ondan bir şeyler kaparsın
Zira benim sözlerim senin için ciddi bir anlam ifade etmiyor.
Vicdani ve mantıklı yapılan her yorumun benim için önemi vardır. Ama yazdıklarına hem vicdanen hem de mantıken cevaplar veremeyeceğim diyorsan orası başka.

Altan tan'ın düşüncelerini merak etseydim açar dinlerdim ama öyle bir isteğim yok. Sadece onun değil bdp'lilerin tamamının düşüncelerini merak etmiyorum. Çünkü ne düşündüklerini , niyetlerinin ne olduğunu çok iyi biliyorum. Sen hiç merak etme ;)
ALmi´ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-07-2011, 22:48   #6
Kullanıcı Adı
Asi_isyankar
Alıntı:
ALmi´ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Vicdani ve mantıklı yapılan her yorumun benim için önemi vardır. Ama yazdıklarına hem vicdanen hem de mantıken cevaplar veremeyeceğim diyorsan orası başka.

Altan tan'ın düşüncelerini merak etseydim açar dinlerdim ama öyle bir isteğim yok. Sadece onun değil bdp'lilerin tamamının düşüncelerini merak etmiyorum. Çünkü ne düşündüklerini , niyetlerinin ne olduğunu çok iyi biliyorum. Sen hiç merak etme ;)
Vicdani ve mantıklı yanıtlar istiyorsun.
Peki...

15 Bin insan Mahmur kampında mağdur durumda

10 Bin insan dağda
Sağlam ve güvenilir bir çözüm beklentisi içerisinde.

3 Bin insan tutuklu (Büyük bir kısmı suçsuz
Ve düşünce suçundan içerde)

Binlerce insan o çok zor günlerin travması içerisindedir hala.

Ve Yüzbinlerce insan psikolojik olarak baskı altındadır.

Bu senin vicdanını sızlatmıyorsa diyeceğim başka bir şey yok.

BDP samimi olsun veya olmasın şiddetsiz bir ortamda bu insanların
Onurlarını ve gururlarını kırmadan
Onların hakkını vererek
Demokratik bir zemine çekilmesini istiyor.
Bunun neresi mantık dışı?

"Vay efendim onlara fırsatlar sunuyoruz
Onlar rahat durmuyorlar".

Arkadaşım bir elinde balta bir elinde gül ile bu iş yürümez.
Kaldı ki son aylarda elinizden balta düşmüyor hiç.
Elinizden gelse tüm BDP'lileri içeriye tıkacaksınız.
Zira son 1-2 ayda yüzlerce BDP'liyi içeriye tıktınız.
Ondan dolayı bu gerilim ortamı var.

Bu mu sizin "mantıklı" anlayışınız?

Fakat bunu idrak edemiyorsan ben ne yapayım ALmi?..

Hoşçakal...

Konu Asi_isyankar tarafından (05-07-2011 Saat 23:00 ) değiştirilmiştir..
Alt 05-06-2011, 21:20   #7
Kullanıcı Adı
akobalı-akkurt
yahudi damatlı, yahudi gelinli, subaylar vatan haini ne zaman ilan edilir ; o zaman biter...
akobalı-akkurt isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-06-2011, 23:09   #8
Kullanıcı Adı
Asi_isyankar
BDP'ye baskı uygulandığı müddetçe sorun çözülmez.
Son aylarda yüzlerce BDP'li içeriye atıldı.
Toplamda 3000 (Üç Bin) kişi içerde yatıyor.

Son günlerde yaşanan gerilim ortamı
Tam da bu durumdan kaynaklıdır.
Ak Parti Doğu ve Güneydoğu'da güç kaybedecektir bu durumda.

Sorun böyle mi çözülecek.
diyeceksiniz ki "Rahat durmuyorlar
Bir şeyler çeviriyorlar"

Arkadaşım, varsa bir bomba yada bir
Şiddet eylemi belgesi falan
Duyurun kamuoyuna.
Ne o böyle her BDP'liyi kolundan tutup içeri atıyorsunuz.

Birde Başbakan'ın şu talihsiz
"Kürt sorunu bitmiştir" sözleri
Bu gergin ortamı taçlandırdı...

Konu Asi_isyankar tarafından (05-06-2011 Saat 23:14 ) değiştirilmiştir..
Alt 05-06-2011, 23:21   #9
Kullanıcı Adı
Mavera
aslinda ötekelestirmeden bu sorunu cözmeliyiz yani kafamizi devekusu gibi topraga gömerek, sorunu salt ekonomik sorun olarak görürsek bir arpa boyu yol alamayiz..
bölgenin belli dinamikleri var o halde bunlara saygi duymaliyiz yani bu ülkede sadece kürtler yasamiyor gibi isin kolayina kacan cümleler yerine ya kardesim sorunun nedir, gel bir konusalim mantigini güdmeliyiz..
bu sorun öyle bir sorun ki ne bdp li nede bdp siz oluyor yani kabul etsekde, etmesekde bdp o bölgenin bir gercegi madem pkk terör örgütü, elini kana bulamis o halde bdp yide sürece katmaliyiz ama birde olayin su tarafi var bdp cözüme yanasmiyor cünkü biliyorki sorun cözülürse varlik nedeni ortadan kalkacak..
acikcasi bdp nin son cikardigi adaylari önemsiyorum yani daha bir genis tabanli, degisik kürt kesimlerini temsil eden ve daha bir cözüme yatkin isimler tabiki tokmak imralidaki caninin elinde oldugu sürece isimlerin pek önemi var mi oda tartisilir..
malesef partimiz acilim konusunda bir duraksama dönemine girdi belki bunda yaklasan secim dönemi ve milliyetci oylarinda etkisi olabilir belkide mhp nin baraj altina atilma durumu vardir ama mhp de türk milliyetcilerin temsilcisi olmasi hasebiyle cözümün bir parcasi olmasini dilerdim ama bu ayni bdp gibi ütopyadan ileri gidemeyecekdir!..
sorunun cözümü daha demokratik, daha özgürlükcü, daha devleti degil bireyi öne cikaran anayasayla baslarki bence ak partinin secimden sonra ilk isi yeni anayasa olmalidir!
Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-06-2011, 23:41   #10
Kullanıcı Adı
Asi_isyankar
Alıntı:
Mavera Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
aslinda ötekelestirmeden bu sorunu cözmeliyiz yani kafamizi devekusu gibi topraga gömerek, sorunu salt ekonomik sorun olarak görürsek bir arpa boyu yol alamayiz..
bölgenin belli dinamikleri var o halde bunlara saygi duymaliyiz yani bu ülkede sadece kürtler yasamiyor gibi isin kolayina kacan cümleler yerine ya kardesim sorunun nedir, gel bir konusalim mantigini güdmeliyiz..
bu sorun öyle bir sorun ki ne bdp li nede bdp siz oluyor yani kabul etsekde, etmesekde bdp o bölgenin bir gercegi madem pkk terör örgütü, elini kana bulamis o halde bdp yide sürece katmaliyiz ama birde olayin su tarafi var bdp cözüme yanasmiyor cünkü biliyorki sorun cözülürse varlik nedeni ortadan kalkacak..
acikcasi bdp nin son cikardigi adaylari önemsiyorum yani daha bir genis tabanli, degisik kürt kesimlerini temsil eden ve daha bir cözüme yatkin isimler tabiki tokmak imralidaki caninin elinde oldugu sürece isimlerin pek önemi var mi oda tartisilir..
malesef partimiz acilim konusunda bir duraksama dönemine girdi belki bunda yaklasan secim dönemi ve milliyetci oylarinda etkisi olabilir belkide mhp nin baraj altina atilma durumu vardir ama mhp de türk milliyetcilerin temsilcisi olmasi hasebiyle cözümün bir parcasi olmasini dilerdim ama bu ayni bdp gibi ütopyadan ileri gidemeyecekdir!..
sorunun cözümü daha demokratik, daha özgürlükcü, daha devleti degil bireyi öne cikaran anayasayla baslarki bence ak partinin secimden sonra ilk isi yeni anayasa olmalidir!
Yanılıyorsun kardeşim.
İnan bana bu sorun çözüşürse BDP daha çok güçlenecektir.
Buna umarım zamanla her beraber şahit oluruz.

Dün Demirtaş "şiddetten gelen bir oy bile bize haram olsun" diyordu.
Çünkü biliyor ki tarafları şiddet uygularsa kendilerinin aleyhine olur.

Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir)