AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 05-10-2011, 11:45   #1
Kullanıcı Adı
LâHuTî
Standart Bu soruya ne cevap verirsiniz?
Alıntı:
İnançlar hakikat düşmanları olarak, yalanlardan daha tehlikelidir ve inanmak, gerçeği bilmek istememektir.

NIETZSCHE
Daha bunun gibi bir sürü söz var ama ben örnek olarak bunu gösteriyorum.
Bu ve bunun gibi sözlere karşılık cevabınız ne olurdu?

LâHuTî isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 05-10-2011, 11:50   #2
Kullanıcı Adı
Tarantula_
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla:

Kullarım, beni senden sorarlarsa, (bilsinler ki), gerçekten ben (onlara çok) yakınım. Bana dua edince, dua edenin duasına cevap veririm. O halde,
doğru yolu bulmaları için benim davetime uysunlar, bana iman etsinler. ( BAKARA/186)

Alt 05-10-2011, 22:00   #3
Kullanıcı Adı
BeldeiTAYYIBe
Alıntı:
LâHuTî Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Daha bunun gibi bir sürü söz var ama ben örnek olarak bunu gösteriyorum.
Bu ve bunun gibi sözlere karşılık cevabınız ne olurdu?
Zirvalamak parayla degil ya...
simdi topragin altinda zirvalasin bakalim...
BeldeiTAYYIBe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-10-2011, 22:05   #4
Kullanıcı Adı
HaArP
Alıntı:
inçlar hakikat düşmanları olarak, yalanlardan daha tehlikelidir ve inanmak, gerçeği bilmek istememektir.
Algısını Din bilim ayrımından almış olmalı ki ! Quantum fiziği ile artık Din ile bilimi karşı karşıya getirme tezgahına giremezler ! Eskide kalmış bir kavram lakin illa cevap verilmesi gerekseydi !

Hakikat insanların teorilerle kabul ettiği, dayattığı kavramların özündeki gerçek hakikat değildir... Hakikat teorilerin gerçek olanına verilen isimdir... ! İnançların tehlikesini yüzünde hissedenler hakikatlerden korkanlardır... Dayattığı ve kabul etmediği lakin hissinden çıkaramadığını ! His olarak bedeninden atmaya çalışmanın adıdır... ! İnançlar bu manada tehlikeli değil ! Hissiz kalmış bedenine his ! Bedeninden atmak istediğine cezadır !

Konu HaArP tarafından (05-10-2011 Saat 22:11 ) değiştirilmiştir..
HaArP isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-10-2011, 22:02   #5
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
İmzandaki 2. söz.
Alt 05-10-2011, 23:58   #6
Kullanıcı Adı
Eşref
Kendi açısından doğru, hemde çok doğru bir söz söylemiş. Bakın, bunu söyleyen adam bir Türk değil. Bir Arap da değil. Bunu bir Alman söylüyor. Yani bir hristiyan söylüyor.

Allah korusun, bu filozofun yerinde olsaydım, müslümanlığı keşfedeceğim güne kadar, aynı sözü bende söylemek isterdim.

Bu filozof da aslında aynen bunu yapmıştır. Dini sorgulamış, önce bu sözü söylemiş daha sonra da müslümanlığı (muhtemelen) keşfetmiş ve "İslam'ın önünde diz çökmeliydik." demiştir.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-11-2011, 00:17   #7
Kullanıcı Adı
BeldeiTAYYIBe
Alıntı:
Eşref Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kendi açısından doğru, hemde çok doğru bir söz söylemiş. Bakın, bunu söyleyen adam bir Türk değil. Bir Arap da değil. Bunu bir Alman söylüyor. Yani bir hristiyan söylüyor.

Allah korusun, bu filozofun yerinde olsaydım, müslümanlığı keşfedeceğim güne kadar, aynı sözü bende söylemek isterdim.

Bu filozof da aslında aynen bunu yapmıştır. Dini sorgulamış, önce bu sözü söylemiş daha sonra da müslümanlığı (muhtemelen) keşfetmiş ve "İslam'ın önünde diz çökmeliydik." demiştir.

Müslüman olmusmu hocam.?
yoksa bir tahminmi?
BeldeiTAYYIBe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-11-2011, 01:23   #8
Kullanıcı Adı
Eşref
Alıntı:
BeldeiTAYYIBe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Müslüman olmusmu hocam.?
yoksa bir tahminmi?
Nietzche'nin Müslümanlığı keşfetmiş olması muhtemeldir. Zira onun karşı çıktığı hristiyanlıktır. Şu sözünden bunu rahatlıkla anlayabiliriz;

"Eğer İslâm, Hıristiyanlığı küçük ve hakir görüyor idiyse, böyle görmekte bin kez haklıydı: Çünkü İslâm, insanı yüceltir ama putlaştırmaz... "

http://yenisafak.com.tr/Yazarlar/?i=8447&y=YusufKaplan

Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-11-2011, 13:37   #9
Kullanıcı Adı
rizzelli
Alıntı:
Nietzche'nin Müslümanlığı keşfetmiş olması muhtemeldir. Zira onun karşı çıktığı hristiyanlıktır. Şu sözünden bunu rahatlıkla anlayabiliriz;

"Eğer İslâm, Hıristiyanlığı küçük ve hakir görüyor idiyse, böyle görmekte bin kez haklıydı: Çünkü İslâm, insanı yüceltir ama putlaştırmaz... "

http://yenisafak.com.tr/Yazarlar/?i=8447&y=YusufKaplan

hmm.bu yardımcı oldu biraz.
rizzelli isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-11-2011, 00:24   #10
Kullanıcı Adı
rizzelli
Alıntı:
NIETZSCHE in böyle bir kanaati mi var?yoksa varsayım üzerine bir değerlendirme mi?

Benim bildiğim bu adam ateistlerin favori elemanı.
rizzelli isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)