|
05-14-2011, 01:18 | #1 |
İstiklal Marşını Kim Yazdı?
Yaw arkadaşlar ben okullarda görüyorum istiklal marşı yazılı tabelanın ardında büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün resmi var. Yani örnek resimde gösterdiğim gibi bu işte bir çelişki yok mu? Mantıken Mehmet Akif Ersoy'un resmi olması gerekmez mi? Yada o tabelaların olması neyi amaçlıyor?
Biz aptalmıyız hakikaten. Elma ile armutu bile birbirinden ayıramayak kadar sanırım aptalız yada kandırılıyoruz bilerek... Bu iş benim garibime gidiyor
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
05-14-2011, 01:24 | #2 |
sinanım yine inceden girmişsin
|
|
05-14-2011, 01:25 | #3 |
Atatürk'ü yani Kemalizm'i İslam karşısında alternatif bir din haline getirme projesinin yansımaları kardeşim bu konuda,
Bu yüzden er kişilerin sözleri Atatürk söylemiş gibi ona mâl edilir, İstiklal muharebesinde Kemal paşa tek başına savaşmış gibi bahsedilir, Ülkeyi tek başına 80 kg'lık bedeni ile kurtardı gibi dolaylı propaganda yapılır. Bu zihniyetle savaşmanın en keskin yolu bilinçlenmek, araştırmak. Resmi tarihi sorgulamak. |
|
05-14-2011, 01:31 | #4 |
Istiklal marsinin altinda Mehmet Akif Ersoy yaziyor.
|
|
05-14-2011, 02:23 | #5 |
|
|
05-14-2011, 02:26 | #6 |
evet altında yazan mehmet akif ersoy yazısını gördükte...
o şiirden daha belirgin mustafa kemal silüetine anlam veremedi herhalde arkadaş... ve haksızda değil nerede istiklal marşı görsek yanında gençliğe hitabeyi görürüz ve yanında bir mustafa kemal resmi... istiklal marşı bize mustafa kemalimi hatırlatmalı ? peki üstadın muhteşem kaleminden çıkan Bu ezanlar-ki şehâdetleri dinin temeli- Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli. dizelerini nereye koyacağız o zaman ? |
|
05-14-2011, 03:07 | #7 | |
Alıntı:
|
||
05-14-2011, 14:30 | #8 | |
Alıntı:
Arkadasimiz bir baslik atti...baslikta bir soru var..."istiklal marsini kim yazdi"... Sorunun cevabi istiklal marsinin altindaki isimde zaten belli.Ben bugüne kadar istiklal marsinin altinda bir baska isim görmedim. Kardesimiz varmak istedigi noktaya baska bir soruyla baslasaydi bende ona göre bir degerlendirme yapardim. Gercek olan bir sey var, Türkiyede bir insani yüceltme kült'ü mevcut. Bu yapilirken degisIk propaganda metotlari uygulaniyor. Örnegi yukaridaki resim... Fakat bu durum basta komunist ve diktatör rejimlerde vardir. Dogru bir ismidir.?..asla. Fakat, deveye sormuslar...senin neren yamuk? Nerem dogruki, demis! |
||
05-14-2011, 17:52 | #9 |
Bre kardeşim hiç İslam Şairi Muhterem Mehmet Akif Ersoy'un fotoğrafını koyarlar mı bu zihniyet sürdürmedi mi muhteremi...
|
|
05-15-2011, 12:31 | #10 |
|
|
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|