![]() |
#1 |
![]() Ezher’den ‘demokratik yönetim’ çağrısı
Mısır’ın köklü eğitim kurumlarından el Ezher Üminversitesi tarafından yapılan açıklamada, Mısır’da bütün vatandaşların eşit olarak temsil edileceği ‘demokratik yönetim’ çağrısı yapıldı. Mısır’da yayın yapan el Mısr el Yevm Gazetesi’sinin haberine göre, el Ezher baş müftüsü Ahmet el Tayyip tarafından yapılan açıklamada, ülkede gerçekleştirilecek seçimlerde demokratik bir sistemin izlenmesi gerektiğinin altını çizdi. Baısn toplantısında konuşan Mısır baş müftüsü, istişarelerin daha sağlıklı olması ve cezai hükümlerde alınan kararların adil olması için de demokratik sistemin faydalı olacağını sözlerine ekledi. Tayyip Mısırlı entelektüeller ile yaptığı görüşme sonrası ülkede basın ve ifade özgürlüğü temelinde bir toplumsal ve idari yapının da kurulması gerektiğinin altını çizdi. MISIR’DA EŞİTLİK ÜZERİNE ANAYASA Mısır devlet televizyonu ülkede hazırlanacak anayasa ile ilgili 11 maddelik bir taslak yayınladı. Devlet televizyonu tarafından kamuoyuna sunulan taslak raporda Mısır’da cinsiyet ve din ayrımının olmadığı; kimsenin eğitim seviyesine ve maddi durumuna göre değerlendirilmediği bir anayasanın hazırlandığı ifade edildi. Dünya Bülteni http://www.iyibilgi.com/haber.php?haber_id=213441
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() İslam dünyası demokrasiyi yakinen keşfetmeye başlamış.
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Bu onların sonu olmasında...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Her çağın onlarca putu vardır. Çağımızın putlarından biriside demokrasi putudur.
İşimize geldiği için bu puta sarılıyoruz şu anda. Vebal alıyoruz fakat bu putu kötü amaçları için kullananları engellememiz gerekiyor. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğanının dediği gibi Demokrasi amaç değil araçtır ![]() |
|
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
Ya bunun sonu İslami Devrim olur... Ya Bunun sonu Demokrasi ile Dünya Düzeni çerçevesinde Ortadoğudaki sözde Faşisttlerden kurtulur bahanesi ile Emperyal sözde halkın istediği özgürlükler içinde Kapital bir pazar oluşturur... Yada Büyük bir savaş olur ! Sonu kestirilemez... Siz hangisi diyorsunuz ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Her daire mükemmel değildir... Lakin bazı dairelerin üstünde daireler vardır kardeşim... Yeni Dünya Düzeninin dışında bir dairede ''demokrasiden'' bahsedildiğinden bahsetmiyor olmanızı umarım acizane... Faşist kavramlar daire içinndeki görüntülerdir... Yoksa Faşist liderleri oraya koyanları konuşmamak eksiklik olur ! Dikkat-i Nazar buraya olmalıdır acizane...!
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Yusuf El Kardavi mi açıklama yayımlamış gene...
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|