|
![]() |
#1 |
![]() Artık medya birilerinin tekelinde değil. Türkiye’de bir çok cemaatin televizyon kanalları var.
Tarikat ve cemaatler vizyonunu yaymak için irşad maksatlı televizyon açmaya devam ediyorlar. Kimileri de misyonunu unutmamış değil. TGRT ile başladı ilk cemaat yayını! Türkiye’de dindarların ilk tv kanalıydı; TGRT. Rivayete göre, bileziklerini bozduran kadınlar vardı o televizyonun açılması için. İnanç Dünyası dışında büyülü camdan ilk Kuran sesi belki TGRT ile gelmişti. Hüseyin Hilmi Işık’a nisbet edilen Işıkçılar cemaatinin Türkiye Gazetesi Radyo Televizyonu; Kuran’la açıldı ancak maalesef dansözle kapatıldı. Şimdi cemaatin radyosu ve TGRT Haber televizyonu devam ediyor yayın hayatına. Samanyolu hizmeti Fethullah Gülen Cemaati 1993’te Samanyolu Televizyonunu kurdu. Muhafazakâr cenah, TGRT ile dolduramadığı boşluğu, yıllar yılı Samanyolu ile doldurmaya çalıştı. Sır Kapısı vazgeçilmezi oldu dindar ailelerin. Ardından Samanyolu Haber, Mehtap TV, Yumurcak TV geldi. Uydu; tv açmayı kolaylaştırdı Son olarak uydu üzerinden yayın yapma fırsatı, kolaylık tanıdı tüm cemaatlere. Risale-i Nur okurları olarak bilinen Okuyucular Cemaati Dost Tv’yi açtı. Müslüman olmaktan utanmayan bir televizyon o. Hakeza, Akabe Vakfı çevresindekiler, Hilal Tv’yi açtı. Erbakan Hoca çevresinde toplananlar da artık cemaat sayılırsa, karasal yayını Doğan Grubuna satıp, uydu üzerinden devam etmekteler TV 5’le yayın hayatına. Geçtiğimiz sene 29 Mayıs’ta Menzil merkezli cemaat, ilk HD özellikli tv kanalını Semerkand TV'yi açtı. Ensar Vakfı çevresi ise Ensar TV'yi internetten yayına başlattılar. Risale-i Nur talebelerinden bir başka grup ise, Yavuz Bahadıroğlu’nun önderliğinde Moral Tv hazırlığında. Şükür, bu kulvarda kırılmadı heyecanımız. Kimlerin yok? Yahyalılı Cemaatinin dergisi ve Seyr Fm isimli radyosu mevcut ama hâlâ tv kanalları yok. İskenderpaşa’nın da aynı şekilde Akra Fm’i var yayın hayatında, tv’den haber yok. Mahmud Efendi Cemaati Lâlegül Fm’e sahip ama televizyon açması beklenmiyor. Zîra, cemaatte hâla yaygın görüş, televizyonun eve girmemesi şeklinde. Altınoluk Dergisi çevresinde toplanan Osman Nûri Topbaş Efendi cemaati ve Fazilet Neşriyatı kuran Süleyman Efendi talebelerinin hâlâ televizyon kanalları yok. dünyabizim
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Ne saçma sapan şeyler yaw,kafam karıştı.
O ondan ayrı,ama ilişkisi var,ama kollara ayrılmış,ama etle tırnak gibiler,yok okuyucular,yok yazıcılar,yok monitörcüler,ayrılmayın paşam koyun bir isim onun altında birleşin öle hareket edin.Yoksa kafamız karışıyor. Victoria's Secret defilesini hangisi yayınlarsa söz onu izlicem :p Okuyucular yayınlamazda,izleyiciler diye kolu varsa ve kanalları varsa yayınlarlar diye düşünüyorum ![]() |
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() islami kanal iddiası içeren ve cemaate bağlı kanallar arasında izlediğim tek kanal hilal tv...
muhteşem bir kanal dört dörtlük diyebilirim... |
|
![]() |
![]() |
#4 |
![]() haberde eksikler var...
hizbullah cemaatide kanal açtı... ayrıca adnan oktarda bir kanal açtı yakın zamanda... haydar başında kanalları var... bir cemaate bağlı kalmayıp ümmetçi çizgide yayın yapan kanlalrda var... tvnet ve ülke tv mesela... |
|
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Hacı ben onu izlerken 5 dak içinde ekran renksizleşip yayın kayıyor,uydu olduğu halde :S
Bendeki uyduda ise yok. Sabahları bir bayan ebru muydu neydi ondan yapıyordu,onu izlerdim. Gerisini izlemezdim haber kanallarını zapıyorum zaten ![]() ülke vazgeçilmezim. Sıra dışı,en sıra dışı ![]() Bugün var. |
|
![]() |
![]() |
#6 |
![]() valla hacı hilalinde ülke tvninde tvnetinde canlı yayın linkleri sık kullanılanlarda ekli...
izlersemde netten izliyorum zaten... televizyonu sadece futbol izlemek için kullanıyorum... |
|
![]() |
![]() |
#7 |
![]() bugünhaber sayılmamış
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() STV Yİ BEN HİÇ SEVMİYORUM ÇOK SAÇA PROGRAMLARI VAR HİLAL TV VE TV5 EN GÜZELİ..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() kitlesi nisbetinde tabi en çok reforma ihtiyacı olan kanal stv...
tez zamanda güzel reformlar bekliyoruz.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
![]() Alıntı:
şampiyonlar liginin yayın ihalelerini alsınlar o hakim dayıyı şutlasınlar arada yaptıkları israile göz kırpma çabalarını bırkasınlar yeminle izlerim stvyi o zaman büyük keyifle... |
||
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|