Anketler Tüm anketlerimizi burada paylaşıyoruz. |
Anketimiz: Askerlik kısalmalı mı | |||
Evet.Herkes için ( 4 - 10 ay arası ) | 8 | 72.73% | |
Evet.Yalnızca Üniversite mezunlarına | 3 | 27.27% | |
Evet.Normal erlere kısaltılmalı | 0 | 0% | |
Hayır,kısaltma olmamalı | 0 | 0% | |
Katılımcı sayısı: 11. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor |
07-28-2011, 01:52 | #1 |
Asker'lik kısalmalı mı ?
Profesyonel ordu , Polis özel harekat (Pöh) ve diğer kıdemli bu işin insanlarının aktif göreve getirilecek olması şüphesiz askerlik görevinin kısaltılması'nı da sağlar peki kısaltılmalı mı , yoksa aynen devam mı etmelidir.
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
07-28-2011, 01:57 | #2 |
Kaldırılmalı..
|
|
07-28-2011, 02:07 | #3 |
Askerlik herkes için 3-4 aya indirilmeli. Olası bir genel harp durumu için gençlerimize silah bilgisi ve teknik konularda bilgi verilmeli.
Ordu küçültülmeli ve tüm askerler profesyonel olmalı. |
|
07-28-2011, 02:08 | #4 |
herkes bebek olarak doğar...
Zorunlu askerlik kalkmalı... Konu İntifada tarafından (07-28-2011 Saat 02:11 ) değiştirilmiştir.. |
|
07-28-2011, 02:08 | #5 |
Zorunlu askerlik kaldırılmalı ve profesyonel askerliğe geçiş yapılmalı. Tabi bu hemen olacak iş değil, belli bir süreç gerektiriyor. Bu bağlamda sözleşmeli erle ilk adım atıldı, askerliğin kısaltılarakta ikinci adımın atılmasını arzuluyorum.
|
|
07-28-2011, 02:58 | #6 |
askerligi tamamen kaldirmak su sürecte pekde teorik olmasada kademeli olarak azaltilabilir..
bana göre 6 ay en ideali ama bunun yani sira sivil askerlik getirilebilir yani askerlik sadece eline silah alip cepheye gitmek degildir bir sekilde sosyal hizmetlerde yer alarak askerlikde yapilabilir.. ünv mezunlari icinde askerlik 3 ay olmali ve egitim gördükleri dal neyse ona göre askerde görev almalidirlar diye düsünüyorum.. |
|
07-28-2011, 03:50 | #7 |
Sanırım 4 aylık bir asklerlik gerekli bütün eğitimin verilmesine yeterlidir.Bu zamana kadar kime askerliğini sorsam askerde nasıl boş boş durduğunu nasıl yattığı anlatıyor.En kötüsü ise 10 tane kurşun attım diyenler.Rezillik ötesi.Az ve öz bir eğitimle bu işin 4 ayda fazlası ile yeteceğini düşünüyorum.Az ve öz bir programla bütün vatandaşlarımızı olası bir savaşa hazırlayabileceğimizi düşüüyorum.
|
|
07-29-2011, 20:12 | #8 |
1-Bir erin devlete günlük maliyeti ve yemek diğer masraflar .
2-Bir fakulte mezunu yedek subayın devlete maliyeti 1-500 ile 2.000 tl arası değişiyor (masraflar hariç) 3-Teknoloji gelişiyor yeni sistemler çıktıkça yeniden askerlik yapmak gibi birşey sözkonusu olamıyacağına göre ne çok sıkı , nede çok gevşek olmamak kaydıyla 4 ay yeterli bir süre herkes için inşallah bir dahaki celp dönemin de süre kısaltılmış olur. |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|