AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 12-01-2007, 23:45   #1
Kullanıcı Adı
erenon
Standart TORPİL YENİDEN Mİ DÖNÜYOR?
Hakim ve Savcılar Kanun teklifi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilmesi ile artık hakim ve savcı adaylarının osym nin yapacağı sınavdan sonra birde mülakata katılma zorunluluğunun getirilmesini nasil değerlendiriyorsunuz? ve en önemlisi, en tehlikeli noktasi bu mülakat adalet bakanlığı görevlilerince yapılacak.aslında mülakatı kimin yapmasıda okadar önemli değil mülakat demek bence torpil sürecinin başlaması demektir.

tüm bunlar ülkemizde yeteri derecede işleyen torpil mekanizmasının şiddetini artırmaktan başka bir işe yaramıyacaktır,ve unutulmamalıdır ki hep bağımsızlığına dem vurduğumuz ve bağımsız olmadığını idda ettiğimiz yargı şimdi bir defa daha yaralanmış olmaktadır bir gün ak parti iktidarına çok aykırı bir iktidar yönetime gelirse o zaman hiç birimizin yargı siyasallaşıyor demeye hakkı kalmayacaktır nedense bu yasa beni çok rahatsız etti

diğer arkadaşların görüşlerini merakla beklerim

erenon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 12-01-2007, 23:48   #2
Kullanıcı Adı
Meftun
güzel soru??
valla danıştayın 10. ve 13. dairelerinden o kadar çektik ki yargı deyince ben de neden hiç insaflı birileri yok orada diyesim geliyor!!!
ama birşey sormak istiyorum bu mulakatların da bir denetim mekanızması vardır...ya bir heyettir mülakat yapan yani birden fazla kişi ya da başka şekilde denetleniyordur iyice öğrenmek gerek....
Meftun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-01-2007, 23:51   #3
Kullanıcı Adı
Necip Fazil
Bunu biraz zamanı kurtarma yasası olarak görüyorum ve ömrüde uzun değildir büyük bir ihtimalle, iktidarın son yıllarına doğru değişir.

Şuan belli kesimlerin elinde olan organları ele geçirme operasyonu diyebiliriz, belki çok etik değil ama, savaş hiledir diyebiliriz.

VesseLam
Necip Fazil isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-01-2007, 23:53   #4
Kullanıcı Adı
erenon
Alıntı:
ak_saliha Nickli Üyeden Alıntı
güzel soru??
valla danıştayın 10. ve 13. dairelerinden o kadar çektik ki yargı deyince ben de neden hiç insaflı birileri yok orada diyesim geliyor!!!
ama birşey sormak istiyorum bu mulakatların da bir denetim mekanızması vardır...ya bir heyettir mülakat yapan yani birden fazla kişi ya da başka şekilde denetleniyordur iyice öğrenmek gerek....
şüphesizki bir heyet yapacak ama bu heyetin seçimi doğrudan doğruya adalet bakanlığının zirvesinde ki isimler tarafından yapılacaksa işte o zaman şüphe başlamıştır ? ve mülakata ne gerek vardı ösym nin yaptığı sınav ile gayet sağlıklı işliyordu sistem

bakın bu ülkede tarih araştırma görevlisi aranıyor;ünv denin verdiği ilan başvuracak adayların ingiliz dili ve edebiyatı mezunu olmasıdır yani keşke ilan vereceklerine alınacak adayın ismini yazsalardıda sorun tam çözülseydi) şimdi bunları göre göre tedirginliğimiz haklı olarak artıyor
Alt 12-01-2007, 23:56   #5
Kullanıcı Adı
loneliness
Bence torpille bir ilgisinin olduğunu sanmıyorum.. Çünkü Mülakat daki heyetin tamamı siyasi müessese tarafınsan atanmayacaktır... Yani çeşitli sivil toplum kuruluşlarından da isimler yer alacaktır muhakkak .. Ha birde diğerli mülakat geldi Akparti ömür boyunca Türkiyeyi yönetecek ( inşallah) diye bir şey yok...Eninde sonunda bu yasayı kullanmak diğer hükümetlerede imkan verecek..
Alt 12-02-2007, 00:08   #6
Kullanıcı Adı
murat kurt
Bu yasa ile torpil gelir ama önceki torpillileri temizlemek için olabilir.Böyle ise doğru değil.Ama bazı hakim ve savcılar iki kelimeyi bir araya getiremiyor.Bunun için olduğunu tahmin ediyorum.İnş. böyledir.
murat kurt isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-02-2007, 00:11   #7
Kullanıcı Adı
erenon
Alıntı:
loneliness Nickli Üyeden Alıntı
Bence torpille bir ilgisinin olduğunu sanmıyorum.. Çünkü Mülakat daki heyetin tamamı siyasi müessese tarafınsan atanmayacaktır... Yani çeşitli sivil toplum kuruluşlarından da isimler yer alacaktır muhakkak .. Ha birde diğerli mülakat geldi Akparti ömür boyunca Türkiyeyi yönetecek ( inşallah) diye bir şey yok...Eninde sonunda bu yasayı kullanmak diğer hükümetlerede imkan verecek..
o yüzden bu yasa baştan başa tehlikedir unutmayalım bugün ses çıkarmadığımız bir hukuksuzluk bumerang gibi bir gün döner bizide vurur
Alt 12-02-2007, 00:29   #8
Kullanıcı Adı
LüGaT
Yargı bugünkünden daha fazla nasıl siyasallaşabilir diyesi geliyor insanın, hatta adaletini sağlamak için ak partinin seçtiği hukukçuların Anayasa mahkemesinde, şurda burda görev alması gerekir diyesi...

Tabii bu sadece bir istek, oluru yok..
Alt 12-02-2007, 00:33   #9
Kullanıcı Adı
erenon
Alıntı:
LüGaT Nickli Üyeden Alıntı
Yargı bugünkinden daha fazla nasıl siyasallaşabilir diyesi geliyor insanın, hatta adaletini sağlamak için ak partinin seçtiği hukukçuların Anayasa mahkemesinde, şurda burda görev alması gerekir diyesi...

aslında ab ülkelerinin çoğunda yargı iktidar ile ilişki içinde ama bu bizim kaldırabileceğimiz bir lüksmü bunu hala çözemedim ;)
Alt 12-02-2007, 00:35   #10
Kullanıcı Adı
loneliness
Alıntı:
LüGaT Nickli Üyeden Alıntı
Yargı bugünkünden daha fazla nasıl siyasallaşabilir diyesi geliyor insanın, hatta adaletini sağlamak için ak partinin seçtiği hukukçuların Anayasa mahkemesinde, şurda burda görev alması gerekir diyesi...

Yargının tam anlamıyla bağımsızlığıda bence yanlış.. tamamıyla bağımsızlıkda ileride TSK gibi olmayacağının bir garantisi yok. siyasete girmeyen derin devlete karışmayan bir yargı olup olmayacağı meçhul..

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)