|
12-01-2007, 23:45 | #1 |
TORPİL YENİDEN Mİ DÖNÜYOR?
Hakim ve Savcılar Kanun teklifi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilmesi ile artık hakim ve savcı adaylarının osym nin yapacağı sınavdan sonra birde mülakata katılma zorunluluğunun getirilmesini nasil değerlendiriyorsunuz? ve en önemlisi, en tehlikeli noktasi bu mülakat adalet bakanlığı görevlilerince yapılacak.aslında mülakatı kimin yapmasıda okadar önemli değil mülakat demek bence torpil sürecinin başlaması demektir.
tüm bunlar ülkemizde yeteri derecede işleyen torpil mekanizmasının şiddetini artırmaktan başka bir işe yaramıyacaktır,ve unutulmamalıdır ki hep bağımsızlığına dem vurduğumuz ve bağımsız olmadığını idda ettiğimiz yargı şimdi bir defa daha yaralanmış olmaktadır bir gün ak parti iktidarına çok aykırı bir iktidar yönetime gelirse o zaman hiç birimizin yargı siyasallaşıyor demeye hakkı kalmayacaktır nedense bu yasa beni çok rahatsız etti diğer arkadaşların görüşlerini merakla beklerim
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
12-01-2007, 23:48 | #2 |
güzel soru??
valla danıştayın 10. ve 13. dairelerinden o kadar çektik ki yargı deyince ben de neden hiç insaflı birileri yok orada diyesim geliyor!!! ama birşey sormak istiyorum bu mulakatların da bir denetim mekanızması vardır...ya bir heyettir mülakat yapan yani birden fazla kişi ya da başka şekilde denetleniyordur iyice öğrenmek gerek.... |
|
12-01-2007, 23:51 | #3 |
Bunu biraz zamanı kurtarma yasası olarak görüyorum ve ömrüde uzun değildir büyük bir ihtimalle, iktidarın son yıllarına doğru değişir.
Şuan belli kesimlerin elinde olan organları ele geçirme operasyonu diyebiliriz, belki çok etik değil ama, savaş hiledir diyebiliriz. VesseLam |
|
12-01-2007, 23:53 | #4 | |
Alıntı:
bakın bu ülkede tarih araştırma görevlisi aranıyor;ünv denin verdiği ilan başvuracak adayların ingiliz dili ve edebiyatı mezunu olmasıdır yani keşke ilan vereceklerine alınacak adayın ismini yazsalardıda sorun tam çözülseydi) şimdi bunları göre göre tedirginliğimiz haklı olarak artıyor |
||
12-01-2007, 23:56 | #5 |
Bence torpille bir ilgisinin olduğunu sanmıyorum.. Çünkü Mülakat daki heyetin tamamı siyasi müessese tarafınsan atanmayacaktır... Yani çeşitli sivil toplum kuruluşlarından da isimler yer alacaktır muhakkak .. Ha birde diğerli mülakat geldi Akparti ömür boyunca Türkiyeyi yönetecek ( inşallah) diye bir şey yok...Eninde sonunda bu yasayı kullanmak diğer hükümetlerede imkan verecek..
|
|
12-02-2007, 00:08 | #6 |
Bu yasa ile torpil gelir ama önceki torpillileri temizlemek için olabilir.Böyle ise doğru değil.Ama bazı hakim ve savcılar iki kelimeyi bir araya getiremiyor.Bunun için olduğunu tahmin ediyorum.İnş. böyledir.
|
|
12-02-2007, 00:11 | #7 | |
Alıntı:
|
||
12-02-2007, 00:29 | #8 |
Yargı bugünkünden daha fazla nasıl siyasallaşabilir diyesi geliyor insanın, hatta adaletini sağlamak için ak partinin seçtiği hukukçuların Anayasa mahkemesinde, şurda burda görev alması gerekir diyesi...
Tabii bu sadece bir istek, oluru yok.. |
|
12-02-2007, 00:33 | #9 | |
Alıntı:
|
||
12-02-2007, 00:35 | #10 | |
Alıntı:
|
||