|
09-06-2011, 19:18 | #1 |
'Ecrin Bebeğin Dünyası Kararmasın'
Batman'da 'Kortikal görme bozukluğu' hastalığı teşhisi konan bebek, tedavi olmazsa ömür boyu körlük yaşayacak. Maddi imkânsızlıktan dolayı kızlarını tedavi edemeyen aile, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyor.
BATMAN - Merkez Yeni Mahalle 1008. Sokak 35 numaralı evde ikamet eden Bekir-Sibel çifti, 2,5 aylık bebeklerinin bir an önce iyileşmesini bekliyor. Daha önce yaşadıkları dramları basına yansıyan Demir ailesi ajansımızı ziyaret ederek yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Ecrin Gülce adlı 2,5 aylık bebeklerinin uzun tedavi sürecine bağlı olduğunu ifade eden Demir Çifti, tedavi masraflarını karşılayamadıklarından dolayı zor günler yaşadıklarını belirtti. Çocuğunun tedavisi için İzmir 9 Eylül Üniversitesi'ne sevk edildiğini ancak maddi durumları el vermediğinden bu tedaviyi yapamadıklarını ifade eden baba Bekir Demir, daha önce günlük olarak yaptığı işlerden elde ettiği gelirle ancak ev ihtiyaçlarını karşılayabildiğini ancak geçirdiği mide lenfoması hastalığı nedeniyle çalışamadığını söyledi. Tedavisi mümkün olan bir hastalık yüzünden kızlarının ömür boyu körlük yaşamasını istemediklerini belirten Demir Çifti, "Kızımızın tedavisi için yetkililerden ve hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyoruz" şeklinde konuştular. Batmanlı Bekir Demir ve Erzican'lı Sibel Direk Demir'in 2,5 ay önce dünyaya gelen Ecrin Gülce adlı kız çocukları, doğuştan 'Kortikal görme engelli' olunca Demir Çifti, hayatlarının en zor günlerini yaşadı. Yaşadıkları dram daha önce de basında yer alınca sadece Koçerler Derneği Başkanı Emin Çelik'in kendilerine bir nebze olsun yardımcı olduğunu söyleyen Bekir Demir, "İzmir 9 Eylül Üniversitesine gittik; ancak hastaneye sürekli gidip gelmemiz gerekiyor. İlk 3 ay ayda 1 daha sonra 15 günde 1 kontrol ve tedaviye gitmemiz gerekiyor. Şubat 2012'de ameliyatı söz konusu olacak. Bende hastalığım nedeniyle çalışamıyorum. En azından geliş-gidiş masraflarımız, yol ve konaklama gibi giderlerimiz var. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. İl Yöneticilerimizden, iş adamlarımızdan ve hayırsever vatandaşlarımızdan bize yardımcı olmalarını istiyoruz" dedi. "Kızımın dünyaya renkli gözlerle bakmasını istiyorum" diyen anne Sibel Demir ise, kızının hastalığını duyunca dünyasının yıkıldığını belirtti. Hastalığın erken teşhis edildiğini, iyi bir tedaviyle iyileşebileceğini ileri süren anne, "Yeşil kartımız var ancak tüm masrafları karşılamıyor. Tedavi İzmir'de yapılacak, gerekirse Dünya Göz Hastanesi'ne sevk edilecek. Ekonomik olarak bunu karşılayacak gücümüz yok. Gözyaşı dökmekten başka elimden bir şey gelmiyor. " diyerek hayırseverlerden yardım talebinde bulundu. Veysi Demir-İLKHA
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|