AK Gençliğin Buluşma Noktası
Belgelendirme AK Partimiz hakkındaki bütün yalan haber ve iftiraların aksini belgelendiriyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 09-16-2011, 15:46   #1
Kullanıcı Adı
hercümerc
Angry Ayasofyayı Müze Yapan Belge !

hercümerc isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 09-16-2011, 18:24   #2
Kullanıcı Adı
Muhteşem
İnşallah Allah yeniden buradan ezan seslerini getirir kulağımıza, yeniden namaz kılmayı nasip eder.
Muhteşem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-16-2011, 23:57   #3
Kullanıcı Adı
hercümerc
Alıntı:
Muhteşem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İnşallah Allah yeniden buradan ezan seslerini getirir kulağımıza, yeniden namaz kılmayı nasip eder.
amin amin
hercümerc isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-17-2011, 02:24   #4
Kullanıcı Adı
Eşref
Yoklukta tamam anlarım ama karşısında Sultan Ahmed gibi bir cami dururken; kiliseden bozma, tepesinde melek figürleri ve mozaikleri olan, bahçesindeki taşlarda hristiyanlara ait puta benzer kabartmalar bulunan bir yerde ben namaz kılmak istemem.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-17-2011, 02:33   #5
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Alıntı:
Eşref Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yoklukta tamam anlarım ama karşısında Sultan Ahmed gibi bir cami dururken; kiliseden bozma, tepesinde melek figürleri ve mozaikleri olan, bahçesindeki taşlarda hristiyanlara ait puta benzer kabartmalar bulunan bir yerde ben namaz kılmak istemem.
Hacı şöyle bir durum var orası İstanbul'un simgesi bir nevi,boşuna yunanlılar bir kaç ay önce kendi aralarında organize olup ülkemize gerelek bu yerde ibadet edeceklerini dile getirmediler.İbadet açısından onlar için önemli,bizim içinde önemli,sonuçta Osmanlıdan bu yana içinde bir çok değişiklik yapılmış,ibadete uygun hale getirilmiş.Ayasofya dan sorumlu adam anlatıyordu ramazanda,aynı anda bir çok tarikat kendilerine ayrılan bölgelerde kendi elemanlarına dini eğitim veriyor vs.
Yoksa bu adamlar girermiydi hiç içeri Tekrar yapılacak düzenlemelerle ibadet yapılır elbet.
Alt 09-17-2011, 02:40   #6
Kullanıcı Adı
mehmetakif24
Lozan anlaşmasının gizli bir şartı..
mehmetakif24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-17-2011, 02:47   #7
Kullanıcı Adı
Eşref
Alıntı:
Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hacı şöyle bir durum var orası İstanbul'un simgesi bir nevi,boşuna yunanlılar bir kaç ay önce kendi aralarında organize olup ülkemize gerelek bu yerde ibadet edeceklerini dile getirmediler.İbadet açısından onlar için önemli,bizim içinde önemli,sonuçta Osmanlıdan bu yana içinde bir çok değişiklik yapılmış,ibadete uygun hale getirilmiş.Ayasofya dan sorumlu adam anlatıyordu ramazanda,aynı anda bir çok tarikat kendilerine ayrılan bölgelerde kendi elemanlarına dini eğitim veriyor vs.
Yoksa bu adamlar girermiydi hiç içeri Tekrar yapılacak düzenlemelerle ibadet yapılır elbet.

İbadet edilmez demedim zaten. Senin dediğin şeyler, sembolik bir güç gösterisi. Ama ben sembolik şeyleri ibadetime karıştırmayı istemem. Karşıda ihtişamlı gerçek bir cami dururken, ben Ayasofya'ya ihtiyaç duymam. Ayasofya'nın iç ortamı, insana cami hissi vermiyor. Bu bir tercih meselesi. Benim tercihim bu yönde.

Fakat şu da var; bu şekliyle Ayasofya, namaz kılmaya uygun da değil. İçerideki o figürlerin silinmesi ya da kapatılması şart. Yani Osmanlı'da namaz kılınacak şekilde nasıl düzenlenmişse, o hale çevirmek gerekir.
Alt 09-17-2011, 02:52   #8
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Adama bak yaw camii beyendiremiyoruz
Oooo sen cennete düşsen 'bu köşe kış köşesi' dersin itiraz edersin
Alt 09-17-2011, 02:59   #9
Kullanıcı Adı
Eşref
Alıntı:
Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Adama bak yaw camii beyendiremiyoruz
Oooo sen cennete düşsen 'bu köşe kış köşesi' dersin itiraz edersin
Alemsin Hüdaverdi.
Alt 09-17-2011, 03:48   #10
Kullanıcı Adı
manifesto
Ne imza be.Evet Lozan'ın gizli şartlarından
Türkiyeyi yağmalama hakkı verilen yağmacıların ağa babalarına sundukları ikram.
manifesto isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)