|
10-26-2011, 19:52 | #1 |
Başbakan: ''Malum Belediyeler Yok'' VİDEO
Partisinin il başkanları toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, Van'da meydana gelen depremle ilgili konuştu.
26 Ekim 2011 / 13:49 Reklam Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bölgeye sadece benim talimatımla ilk etapta 3 milyon Türk Lirası gönderilmişti, acil yardım olarak Valiliğe. Bugün bu rakam, 10 milyon TL'ye çıkarıldı. Başbakanlık adına açtığımız yardım hesaplarında da şu an itibarıyla 1 milyon 728 bin lira yardım toplandı'' dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Van'daki depremle ilgili ''Böyle anları maalesef kendileri için hala siyasi ranta dönüştürmenin gayreti içinde olanlar var. Tabii çirkin olan bu. Hele hele böyle bir deprem felaketinin olduğu anda bütün imkanlarıyla seferber olan bir devlet var, bir hükümet var. Bütün kurullarıyla, kuruluşlarıyla ilk andan itibaren orada. 99 depremini yaşayanlar bilir. Deprem mahalline gelemeyen bir iktidar vardı, bir hükümet vardı ama şu anda neredeyse kabinenin dörtte biri orada seferber olmuş vaziyette, devletin tüm kurum ve kuruluşları orada seferber olmuş vaziyette, neler yapılmış neler yapılacak onlar planlanıyor'' dedi. Erdoğan, deprem sonrası ayrımcılığı körükleyen mesaj, yorum gibi ifadeler kullananların yaptıklarını insanlık dışı olarak değerlendirdiğini de söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''İstanbul Büyükşehir Belediyesi Van'a ulaşıyor; Bursa, Ankara, Erzurum belediyeleri ulaşabiliyor ama o bölgedeki malum belediyeler hemen yanıbaşlarına ulaşmaktan aciz kalıyorlar. Polis taşlamak, asker taşlamak, molotof atmak, sağı soğu yakıp yıkmak için anında organize olanlar, bakıyorsunuz, afet anında ortalıkta görünmüyorlar'' dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Terör örgütü, Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'nin ardından, çok bariz bir şekilde hedefine AK Parti'yi ve AK Parti Hükümeti'ni koymuştur. Gerek terör örgütünün, gerek onun uzantılarının tavırlarında, açıklamalarında, hedefin AK Parti ve AK Parti Hükümeti olduğu çok net olarak görülüyor. Ne yazık ki başta anamuhalefet partisi CHP olmak üzere, Mecliste grubu bulanan partiler de terör örgütünün bu tuzağına düşüyor, bilerek ya da bilmeyerek örgütün bu saldırılarına adeta destek veriyorlar'' dedi. Video
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|