11-04-2011, 17:51 | #1 |
Reis kendine gel artık… | Ali Öztürk-Milat
YAKIN çevresi ona hep böyle hitap ediyor. Yakın çevresinden kastım Bakanlar Kurulu ve sonradan yanına eklemlenmiş olanlar değil. Refah Partisi yıllarından beri yanında olup onu hiç yalnız bırakmayanlar. Reis’in deyimiyle onu hiç satmayanlar. Kimi kastettiğimi anlamışsınızdır herhalde. TC Başbakan’ı Recep Tayyip Erdoğan’dan bahsediyorum. Eskiden Erdoğan’a yakın çevresi “Reis” diye hitap ederdi. Şimdiler de moda isimlendirme “patron”muş öyle diyorlar. Biz yine de eski hitabı daha çok severiz. Şimdiler de belki bizim “Reis” değil ama nihayetinde Türkiye’nin Başbakan’ı. Neyse bütün bunları bir kenara bırakalım ve asıl meramımızı anlatalım Reis’e. Reis; 24 şehit verdiğimiz olayların ardından basın toplantını izledim. Sanki bir ürkeklik ve çaresizlik vardı yüzünde. Sanki ihanete uğramış gibiydin. Kim söz verdi de sonra ihanet etti bilemeyiz ama çevrendekilere fazla güveniyorsun ve sık sık hayalkırıklığı yaşıyorsun farkında mısın? Reis; Seni Libya konusunda yanıltanlar şimdi de İran ve Suriye meselesinde yanlış yönlendiriyorlar gibi. Neo-conlar çevrendeki bazı isimleri satın almış olabilir dikkat etmen lazım. Bu son PKK saldırısının arkasında İran ve Suriye desteği var diye fısıldıyorlar kulağına sağda solda duymaya başladık bu söylentileri aman sakın gaza gelmeyesin. Gaza geldiğinde daha büyük hatalar yapıyorsun çünkü. Reis; Şu sana “patron” diyenlerin, ciğeri beş para etmez adamlar olduğunu biliyorsun değil mi? Şimdilik musluğun başında sen varsın diye senin için kılıç sallıyorlar farkındasındır inşallah. Azıcık sarsılırsan “ama” demeye başlarlar haberin olsun. Reis; Şehit cenazeleri seni de çok üzmüştür biliyorum ama bu meselenin çözümünün askeri yöntemler olmadığını bilmen lazım. BDP ve PKK’ya kızıp sakın sağa sola öfke saçma Abdullah Gül gibi. Hele intikam sözünü hiç diline dolama. Eğer intikam alman gerekirse önce yılanın başı olan ABD ve İsrail’le başlaman lazım haberin olsun. Reis: Malatya’ya kurulan NATO radar sisteminin, İran’la ilgili olduğunu çok iyi biliyorsun sen de. Gel bu işi sürüncemeye bırak ve kime söz verdiysen sözünden vazgeç. Bak bu sistem çok başımızı ağrıtacak sonra haberin olsun. NATO için diyorsun ama Dışişleri bürokratları imzayı ABD Büyükelçisi’ne attırıyor farkındayız biliyorsun değil mi? Reis; 10 yılı geçti iktidarsın, yoruldun, Çankaya’ya çıkmak istiyorsun biliyoruz ama birileri Abdullah Gül marifetiyle başına bir çorap örme hazırlığı yapıyor sanki hissediyorsundur herhalde. İsrail meselesinde ABD’nin desteğini aldın ama biliyorsun ABD ve İngiltere B ve C planı olmadan adım atmaz kendine dikkat et bence. Reis; Anayasa meselesi seni bir seçim daha taşımaz. Sakın 2014’te yeniden milletin karşısına yeni Anayasa için oy istemek üzere çıkma. En büyük avantajın MHP ve CHP gibi bir muhalafetin Meclis’te olması ama o zamana kadar yeni bir muhalefet dizaynı veya hareketi gerçekleşirse zorlanabilirsin haberin olsun. Reis; İsrail konusunda fazla ileri gittiğini düşünen bazı çevreler var. İsrail’in serbest bıraktığı Filistinliler’in Türkiye’ye gelmesini bir kenara not ettiler. Hatta bu son saldırının altında yatan sebeplerden biri de bu olabilir diyorlar. Komplo teorisi deyip geçme dikkate al ve tedbirli ol bence. Mavi Marmara katliamında sana sırtını dönenleri unutma sakın. Reis; Hükümet etme görevini fazlasıyla “müteahhitlik ve ucuz kahramanlık üzerinden yürütmeye çalışıyor” imajın güçleniyor bilesin. Senin koruduğun ve kolladığın adamlar kasayı doldurunca azdılar haberin olsun. Mağduru, mazlumu, madunu hor görmeye başladılar. Sen bazen bir şekilde de olsa fakir fukara ile temas ediyorsun da onların o taraklarda hiç bezi yok haberin olsun. Tek dertleri sağa sola hava basmak ve kibir kulelerinde zevk sefa alemi yapmak. Hani bir tanesini alıp karşına Kuran’ı açıp “oku bakayım” şu sayfayı desen “okumayı unuttum patron” diyecek hale geldiler. Reis; Kürt sorununu çözmek istiyorsan Doğu ve Güneydoğu’daki müslümanlara daha çok zaman ayır. Bak orada müslümanı severler, hürmet ederler. Şu müslüman Kürt kardeşlerimizi PKK/BDP ve din düşmanı çakalların eline bırakma.Samimi, seni seven ve sana umut bağlayan Müslüman Kürtler’i hep birlikte yeniden kazanmalıyız. Bak sen oraya devlet olarak gitme, kardeşleri Recep Tayyip Erdoğan olarak git onlar seni bağrına basacaktır inşallah. Hülasa Reis; yaptığın iyi işleri destekliyoruz. Sakın bizden hatalarını desteklememizi isteme. Yamukluk yaptığında elbette söyleyeceğiz. Biz dışardayız ama seni samimiyetle uyarıyoruz.Sakın bu samimi uyarılarımızı yanlış yorumlayıp bizi de düşman belleme. Bak sen ağlayınca biz de ağlıyoruz sonra haberin olsun.
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
11-04-2011, 18:02 | #2 | |
Alıntı:
|
||
11-04-2011, 23:31 | #3 |
Biz dışardayız ama seni samimiyetle uyarıyoruz.Sakın bu samimi uyarılarımızı yanlış yorumlayıp bizi de düşman belleme.
Bak sen ağlayınca biz de ağlıyoruz sonra haberin olsun. VAy be etkiliydi Akıncı |
|
11-04-2011, 23:37 | #4 | |
İşte bu,gerçekten mükemmel bir yazı.. EyvAllah..
Alıntı:
|
||
11-05-2011, 01:14 | #5 |
.............
Konu Beylerbeyi tarafından (11-05-2011 Saat 01:17 ) değiştirilmiştir.. |
|
11-05-2011, 01:42 | #6 |
milat okuyun okutun
|
|
11-05-2011, 14:37 | #7 |
Reis Ali Öztürkü tamamı ile dinlemiş olsaydı ideolojik cevreye karşı azda olsa kazanmış olduğumuz zaferi kazabilirmiydik onu bilmiyorum
|
|
12-26-2011, 20:18 | #8 |
çok güzel yazı Allah razı olsun !
"Mağduru, mazlumu, madunu hor görmeye başladılar." bende buna şahidim ! |
|
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|