AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 11-25-2011, 22:39   #1
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Standart İspanya'da ki Heykelle Dinimize Hakaretmi Ediliyor?
İncile secde eden bir müslümanın sırtına çıkmış hristiyan elinde tevrat...
Hristiyanında omuzlarına basan bir musevi...elindede Kur'an

Sizce bu görüntü dinimize bir hakaret olarakmı algılamalıyız yoksa verilmek istenen farklı bir mesaj olarakmı görmeliyiz.
Yorumlarınızı alalım.

YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

Konu Yıldırım tarafından (11-25-2011 Saat 22:42 ) değiştirilmiştir..
Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-25-2011, 22:44   #2
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
İbadet olarak sıralamışlar,müslüman yatar,hristiyan diz çöker,musevi ayakta eder.
Bana göre müslüman secdeden kalkar diz çöker,ardından ayağa kalkar musevi olur teması işlenmiş,sonuçta yahudiler kendilerini seçilmiş olarak görüyorlar.

Hamal olarakta işlenmiş olabilir.

Alt 11-25-2011, 22:46   #3
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Alıntı:
Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İbadet olarak sıralamışlar,müslüman yatar,hristiyan diz çöker,musevi ayakta eder.
Bana göre müslüman secdeden kalkar diz çöker,ardından ayağa kalkar musevi olur teması işlenmiş,sonuçta yahudiler kendilerini seçilmiş olarak görüyorlar.

Hamal olarakta işlenmiş olabilir.

Ama şöyle ilginç bir ayrıntı var.
Müslüman İncil'e secde ediyor...
Hristiyan Tevrat'ı koynunda tutuyor...
Musevi'nin elinde ise Kur'an var.
Bence daha derin bir anlam var...
Alt 11-25-2011, 23:19   #4
Kullanıcı Adı
Eşref
Doğrudan İslam dinine bir hakaret olduğunu düşünmüyorum. Nedenini Burak kardeşim yazmış. Eğer bu heykelde bir hakaret varsa, her 3 dine de hakaret edilmiş.

Heykelin, herhangi bir dine hakaret etmek amacıyla yapıldığını zannetmiyorum. Daha farklı, daha derin bir anlam içeriyor. Bunu çözmek için de heykeltraşı tanımamız gerekiyor. Hümanist biri olabilir.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-25-2011, 23:24   #5
Kullanıcı Adı
unnamed
ne diyelim...
gülenciler saolsun....
dinler arası diyolog diye bi safsata peşinde koştura koştura bu hale getirdiler..
sorsanız cevapları yine belli...
hocamızdan Allah razı olsun...
hizmet götürüyor....
ne hizmetiyse artık....

açıkça söylüyorum mesajımı düzelteni yada silenin sert bi dille uyarırım...
Alt 11-25-2011, 23:24   #6
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Ha,tek din vurgusu da yapılabilir belki ellerinde farklı kitaplar varsa.
Aklıma garanti bankasının reklamı geldi,eşek,köpek tavuk.
Alt 11-25-2011, 23:29   #7
Kullanıcı Adı
nebiye serin
Heykeli gördünüz. Haberde sanki heykeltraşın amacı müslamanları aşağılamak olarak yansıltılıyor. Şimdi kendinizi heykeltraş yerine koyun ve böyle bir heykel yapmak istediğinizi düşünün. Secde eden bir müslümanın heykelin en altında bulunması oldukça akla uygun geliyor. Şekil itibari ile heykelin kaidesi oluyor da denilebilir. Ayrıca amaç eğer bir dini aşağılamak ise, diğer dinler de aşağılanmış oluyor. Heykelin en üstünde bulunan musevinin elinde Kuran var, ve musevi Kuran okuyarak dua ediyor. Ayrıca, hrıstiyanın elinde de tesbih var ve incil yerde duruyor. Yani Kuran yerde değil en yüksekte. Burada heykeltraşın amacı müslümanlara hakaret etmek değil, medeniyetler ittifakının nasıl olması gerektiği hakkındaki algılamasını sanatına yansıtmak.

Ancak musevinin en yüksekte durması nedeni ile, İsrail politikalarını da göz önünde bulundurarak yine çeşitli teoriler üretilebilir. Ancak heykelin yapılış amacı belli. Bir heykel bu kadar amacı çarpıtılarak haber yapılabilirdir. Bu heykel Danimarka'daki karikatürlerden çok farklıdır. Orada resmen diğer dinlerin değerlerine saygısızlık söz konusu iken, burada amaç dinlerin bir arada olabileceğini göstermektir.

Ayrıca secde eden müslümanın en altta oluşunu bir hakaret olarak algılamak yerine, islamın tüm semavi dinlerin temeli oluşunun timsali olarak görmek de mümkün. demiş kim demişse baya düşündm bunun üstüne ve biraz araştrym dedm bu yorumu gördm ve bnim aklıma yatanda tam bu diebilrm.
nebiye serin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-26-2011, 01:01   #8
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Bu adam medeniyetler ittifakını şiddetle reddeden biriymiş.
Bu yüzden adamın heykelle şu mesajı vermeyi istediğini düşünüyorum:
"Medeniyetler ittifakı ile birbirlerinin kitapları değiştirdiler ama görünüşlerinde değişen birşey yok"
Bu benim yorumumdur.Adamın bu şekilde düşündüğün zannediyorum.
Bir nevi Medeniyetler İttifakını protesto ediyor.
Aslında hedefe oturtulan tek bir din yok.
Bütün dinlere aynı şekilde gönderme yapıyor.

Konu Yıldırım tarafından (11-26-2011 Saat 01:04 ) değiştirilmiştir..
Alt 11-26-2011, 01:10   #9
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Kuran'la yol alan önde,tavratla yol alan ortada,incille yol alan altta düşünceside olabilir.
Sonuçta İslam ülkeleri dibi bolmuş durumda,oysa zamanında hem bilim olsun hem ilim olsun diğer dinlere göre çok çok üstündük,hristiyanlar ise ortaçağ karanlığında boğuluyorlardı.Şimdi ise durum tam tersine,islam ülkeleri dibi bulmuş durumda,islam ülkelerinin yapması gerektiğini yahudiler yapıyor onlar ufacık çaplarına rağmen bir çok ülkede sözü geçiyor gücü yetiyor,adamlar Kuranı iyi değerlendiriyor belki ? Dur lan kendimle çelştim sanırım
Alt 11-26-2011, 01:15   #10
Kullanıcı Adı
onurcan
Alıntı:
unnamed Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ne diyelim...
gülenciler saolsun....
dinler arası diyolog diye bi safsata peşinde koştura koştura bu hale getirdiler..
sorsanız cevapları yine belli...
hocamızdan Allah razı olsun...
hizmet götürüyor....
ne hizmetiyse artık....

açıkça söylüyorum mesajımı düzelteni yada silenin sert bi dille uyarırım...

Maşallah hemen olayı cemaate bağladın
onurcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)