AK Gençliğin Buluşma Noktası
Köşe Yazıları Köşe yazıları burada paylaşılıyor.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 12-20-2011, 00:28   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Cevdet Aşkın - Fırat'ın Ateşi Hepimizi Yakar
Cevdet Aşkın



Fırat'ın ateşi hepimizi yakar


Fırat İzgin, önceki gün Mardin’in Midyat ilçesinin Gülveren köyünde evinin damında üzerine benzin döküp kendini ateşe veriyor. Hastaneye kaldırıyorlar ama kurtaramıyorlar. Gece geç saatlerde 15 yıllık ömrü son buluyor. Fırat, bıraktığı mektubunda geride kalanlara, “Ben şimdi bedenimi ateşe veriyorum; ama unutulmasın ki bunu halkım için yapıyorum. Barışın sesi olmak istiyorum.” diye sesleniyor.

9. sınıf öğrencisi Fırat, yanılmıyorsam, bu yıl benzer nedenlerle bedenini ateşe veren üçüncü genç. Mustafa Malçok 17, Evrim Demir 18 yaşındaydı. Dün toprağa verilen Fırat ise kızımla yaşıttı.

Bir evlat nasıl yetişir? Nasıl toprağa verilir? O, nasıl bir acıdır?

Peki ya bir genç kendini nasıl yakar? Nasıl bir güç, nasıl bir ruh hali onu hayatından vazgeçirtebilir? Hiç düşündünüz mü?

Kimileri basitçe ‘PKK’nın ‘zehirlediği beyinler’ diye geçiştirebilir. Kimileri Cumhuriyet kadar eski soruna gönderme yapabilir. Kimileri de gencecik bir fidanın acısını insan olarak yüreğinde hisseder, sessiz kalır.

Hangi tarafta olursanız olun soru şu: Siz, kendinizi yakabilir misiniz?

İşte o yüzden hepimiz Fırat’ı düşünmeliyiz. Fırat’tan hepimiz sorumluyuz. Toplum olarak bu çatışmaya çözüm bulacak kadar akıllı ve cesur olamazsak, kendimizi yakmayız ama inanın onun ateşi hepimizi yakar.

Radikal 14.12.2011

 

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi